Leilas otroligt goda saffranskaka

Bild och recept är lånat från recept.nu

Jag har blivit tilldelad att göra efterrätten som ska serveras på julafton och eftersom jag är ett sånt fan av Leila Lindholm så blev det såklart ett av hennes smarriga recept!


Ingredienser till 1 kaka:

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

Gillar

Kommentarer

Sandra - Mina Prinsar och Jag
Sv: Det tycker jag verkligen att du borde göra för det var sjukt gott 😊<br />
Den där kakan ser inte så dum ut heller, har du testat att göra den förut?
minaprinsarochjag.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229