Långpannebröd med morot i.

Jag har ju glömt att dela med mig av det fantastiskt goda brödet som jag och Lili bakade i måndags, när hon fick vara hemma från förskolan med mig. Ett saftigt och lätt bröd som går utmärkt att frysa in.


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl fingervarmt vatten

25 g smör

1,5 tsk salt

2 msk hongung eller sirap

250 g kesella

2 dl grahamsmjöl

12-13 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl går lika bra)

3 st rivna morötter


Börja med att smula sönder jästen, häll sedan över det ljumna vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret, salt, honung eller sirap, kesella, morötter och det mesta av mjölet och blanda tills degen känns smidig, men fortfarande en aning kladdig. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna och strö över lite grahamsmjöl innan du plattar ut degen i långpannan. Skär den i rutor med vass kniv och låt degen jäsa under bakduk i 20 minuter till. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.





Receptet fann jag på kokaihop.se.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229