Julklappsförberedelser.

I dag har jag & Lili fått oss frisk luft och motion minsann! Vi tog en tur på stan efter att vi lämnat Devin hos dagmamman och lite shopping blev det också, såklart. Lite smått och gott handlades hem, bl.a en bröd-kokbok, julklappspapper, en födelsedagspresent till Sofia och blöjor till Devin.

Denna härliga kokboken hittade jag på Åhléns och kunde inte motstå att ta med den hem! 69 ynka kronor och 60 stycken olika recept på bröd från hela världen. Bl.a: bananbröd från USA, Naan, Lángos, Tyskt ölbröd, Karelska piroger, Grissini, med mera! Här ska bakas inför jul och nyår! ;) Så fort jag öppnade boken så fylldes mitt huvud med mängder av inspiration på julklappar & idéer inför den kommande julen!


Efter ett antal timmar på stan så var det äntligen dags att hämta hem den stora skrutten. Han hade precis blivit väckt efter sin middagslur när jag kom och var inte alls på humör för att klä på sig ytterkläderna. Samma visa som på mornarna nu mer upprepades. Devin grinade, försökte klä av sig igen och vägrade samarbeta överhuvudtaget. Lovely! Tillslut kom vi därifrån och kunde komma hem för att börja med middagen så den blev klar lagom till barnens pappa kom hem från jobbet. Korvstroganoff med ris fick det bli. Pappa Tommy älskar det och jag gjorde en stor laddning som hela familjen riktigt njöt av :)

Korvstroganoff á la Beatrice:
1 falukorvsring
½ purjolök
1 burk med krossade tomater
5 dl matlagningsgrädde
Salt och vitpeppar


Skär falukorven i strimlor och hacka purjolöken.
Fräs purjolöken i lite olja eller smör och tillsätt redan falukorven.
Stek tills falukorven fått lite färg.
Tillsätt tomaterna och matlagningsgrädden.
Salta och peppra efter smak och behov och låt sedan alltsammans stå och puttra på plattan tills riset är klart.

Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

Martina
Martina,
Neeej så kan man ju inte göra korvstroganoff 😉<br />
Är det inte lite så att om man brukar göra korvstroganoffen på ett speciellt sätt så är det svårt att ta till sig andras recept. Det ska ju smaka som när mamma gjorde det liksom haha<br />
Äsch, så känner jag iallafall 😊
ytterligare.blogspot.com
Sara, mamma till tre små troll
Då ser jag fram emot att bli bjuden på brödkalas snart 😉neccin.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229