Jordgubbstårta med choklad och vanilj

I går strax efter lunch så fick jag ett sms där min svärfar undrade om jag kunde fixa en jordgubbstårta till sambons födelsedagskalas som vi har haft i dag, några dagar efter hans egentliga 28-årsdag. Jag som älskar att baka och överraska tackade såklart ja till detta erbjudandet och satte genast igång med bakningen av tårtbottnarna.
Jag googlade fram ett kanonrecept på chokladbottnar och hade som tur var precis allt som behövdes här hemma, så jag slapp springa ner till affären med barnen som så snällt satt och kollade på filmen "Bilar 2" under tiden som jag bakade och stökade i köket. Det enda som fattades var jordgubbarna och grädde, som vi i stället köpte till i dag innan tårtan skulle garneras.

Tårtan som jag bakade bestod av en chokladbotten som delades i två delar och som fylldes med vaniljkräm och ovanpå så garnerades tårtan med grädde och jordgubbar. En mycket omtyckt tårta som fick mycket beröm av de som smakade den i dag!Här kommer receptet på tårtbotten som jag googlade fram genom denna bloggen:

3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver

Börja med att vispa ägg och socker poröst. Smält sedan smöret och blanda i mjölken. Häll sedan ner smörblandningen i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll upp smeten i en smord form och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 175° i ca 40 minuter.

Gillar

Kommentarer