Grova tekakor med linfrö

I morse kliade det i mina bak-fingrar minsann! Jag hittade det här receptet och satte igång med bakningen direkt efter att skolarbetet var inskickat. Jag har verkligen saknat att baka. Kanske hinns en omgång kanelbullar med att baka i helgen också? We'll see about that! :)
Ingredienser:
3 dl mjölk
1 dl linfrö
1,5 dl havregryn
2 dl mjölk
150 gram kesella
50 gram jäst
50 gram sirap (bröd)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca. 10 dl vetemjöl special
Gör såhär:

1. Koka ihop 3 dl mjölk tillsammans med linfrön och havregryn. Häll upp i bunke, rör ner 2 dl mjölk och kesellan. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirap, salt, bakpulver och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig och lägg därefter upp den på ett mjölat bakbord.

2. Dela degen i två delar och rulla dem två delarna till längder, dela varje i 6-8 bitar. Forma dem till bullar som du plattar ut till runda tekakor. Lägg på smorda plåtar eller plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna med en gaffel.

3. Låt jäsa i ca 40 minuter. Grädda i 225° i ca. 10 minuter.

Gillar

Kommentarer

Elin - Livat på torpet
Elin - Livat på torpet,
Dom lät riktigt goda! Måste testa att baka dom nån dag jag med 😊

Ja, jag ade enrom tur som vann det där gunglammet. Blir en perfekt julklapp till lilla Ingrid också 😊

Kram
www.elinteg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229