Hej! I helgen flyttade jag och Alexander in i vår nya gemensamma lägenhet. Det är en vindsvåning på 71 kvadrat med bjälkar i taket. Vi älskar det- och att bo tillsammans. Något som är himla smidigt är att vi båda har samma smak när det kommer till inredning: vitt ska det vara, och gärna lite slitet. Att flytta har varit svinjobbigt. Särskilt eftersom jag lider av utmattningssyndrom för tillfället. Så det är lagom skönt att vara något färdiga nu..


Alex (även kallad Ernst) njuter i vår fina Ektorp soffa. Vi köpte soffan och två fåtöljer i samma serie för 800 (!!) på blocket. Snuskigt billigt.. Soffan är ett utmärkt ställe att sitta och mysa med varsin kopp te. Det har vi redan hunnit göra ett par kvällar.

Att skämma bort.. något som jag älskar att göra (och att bli- i ärlighetens namn). Det passar utmärkt nu när vi är sambos. Jag lagar gärna mat åt Alex och han åt mig. Sambolivet passar oss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej!
För några veckor sedan snickrade jag och Alex ett bord tillsammans. Ett rejält sådant med korsade ben. Det blev jätte bra, tycker vi. Nu står det i vårt kök (det enda rummet där det inte är trägolv). Tanken är att vi ska bygga ett likadant bord, fast aningen bredare och längre, och ha i vår "matsal". Det är så roligt att bygga tillsammans..

Likes

Comments

Igår fyllde jag 20 år och idag har jag haft mitt körkort i två år. Hur sjukt är inte det? Min födelsedag firade jag tillsammans med Alexander. Vi gick på loppis och köpte fint porslin, fikade biskvier och på kvällen åt vi plockmat.

Idag har vi varit på Tuss konfirmations-mottagning och ätit gott. Det är alltid kul med kalas men jag är inne i en period då jag är väldigt utmattad. Så efter kalaset kände jag mig verkligen tömd på energi. Det är jobbigt att inte orka med lika mycket som man brukar. Jag har svårt att ta det lugnt. Att ligga och vila är inte min grej. För att kunna slappna av behöver jag göra något kreativt. Därför satte jag mig och målade tre muggar med min porslinspenna när jag kom hem från kalaset. Nu står de på tork och om några timmar ska jag bränna dem i ugnen.

Förresten så händer det mycket med mina plantor; de växer så att det knakar och jag känner mig som en stolt förälder. Jag har målat skyltar med griffelfärg och skrivit dit namnen på växterna. Alexander och jag är sugna på att bygga ett mindre växthus av fönster. Typ ett "växtskåp". Vi får se hur det blir med det!!

Vi hittade en massa lerkrukor på loppis igår. Så praktiska och snygga..

Likes

Comments

Hej! Visst "äger tjejer fett"? Det tycker jag! Förra veckan dekorerade jag vitt loppisporslin med porslinspenna. Det var hur enkelt och roligt som helst. Snyggt blev det också, om man får säga så om något man skapat själv.

Att rita på porslin är enkelt, särskilt med en porslinspenna. Det går att måla på porslin också, med porslinsfärg och pensel. Men jag föredrar helt klart att rita med penna!
Såhär går det till...

Först rengör man sitt porslin. Det är viktigt att det inte är något fett på ytan. Då fäster inte färgen.

Därefter är det bara att gå loss... rita/måla precis som du tycker på ditt porslin.

När du målat/ritat klart ska motivet/motiven torka i 4 timmar.

Sedan bränner du borslinet i ugnen. Sätt ugnen på det  gradantal som pennan anger (instruktionerna står ju på pennan..) och in med porslinet i 90 minuter.


Likes

Comments

Förra helgen byggde jag och Alex ett nattduksbord. Vi båda älskar skapande av alla dess former; matlagning, pyssel, att bygga med mera.. Så roligt med gemensamma intressen! Bordet vi byggde blev riktigt bra, tycker vi. Vi ville ha en ganska "rå" känsla och så blev det minsann..

Alexander sågade alla bitar och jag spikade. Så härligt med "teamwork". Kaffepaus i bilen var givet eftersom det var lite kyligt i ladugården. Nu ser vi fram emot att bygga nästa nattduksbord i samma stil som detta.


Likes

Comments

Hej! Igår var jag på loppis och fyndade i vanlig ordning en hög textilier. Denna gång köpte jag på mig ett gäng örngott och dukar. Att gå på loppis är bland det mysigaste jag vet. Det är så rogivande på något vis.. Jag undrar vad det beror på. Kanske är det pensionärerna som långsamt rör sig eller mängderna av udda saker som redan bär på historier?

När jag går på loppis brukar jag leta efter spetsband, tyger och virkade dukar. Det går att pyssla mycket fint av dessa saker. Örngotten sydde jag in lite så att de skulle passa till mina kuddar. Dukarna ligger fint på bordet men är också fina att fästa som detaljer på kuddfodral..

Kram

Likes

Comments

Vilken vecka det har varit (är). Den har verkligen varit stressig. Som tur är har jag en alldeles egen "Ernst" att luta mig mot. Han är lugnet själv. Efter en stressig dag på jobbet i tisdags så åkte vi ut till hans vindskydd (som är under uppbyggnad) och grillade hamburgare. Hur skönt som helst att komma ut i skogen där det enda som lät var fågelkvitter.. mer sådant tack!

Likes

Comments

Hej! Igår firade vi valborg här hemma. Trevligt var det, minst sagt. Kvällen bjöd på grillat, skratt, vänner och dricka. Imorse var det många flaskor att samla ihop och slänga. Visst var det ganska städat igår (läs:inget fylle slag) men kompisarna verkar ha varit törstiga...

Hur som helst sparade jag några glasflaskor, diskade dem och tog bort etikettera. Voilaaaa så hade jag fina små vaser.. busenkelt! För att få bort etiketterna lade jag flaskorna i varmt vatten en längre stund.

Likes

Comments