Denna dag ha gått både långsamt, men ändå snabbt!

Vaknade av att någon plingade på dörren.. Tänkte först att "nej gud, jag vill soooovaaa!"..
Men sen efter att personen i fråga plingat några gånger, så inser jag att det kanske skulle va nödvändigt att gå till dörren. Lite smårädd va man nog, eftersom man inte är van med att någon kommer och hälsar på...

Den lilla filur som stod bakom dörren va bara min syster, som ville ha lite sällskap innan hon knata vidare hem. Så hon va hos mig i ca 2-3 timmar kanske (?). Anyway, vi satt och snackade, hade det trevligt. Sen gick hon. Efter det jagade jag upp min andra hälft, kasta på kaffet.. Efter det så tog vi nog det lugnt mest.

Hans mamma kom över en sväng, hon ska med allt våld köpa en matta åt mig. Men då hon såg att jag hade några mattor.. Ja, då sku hon ut på balkongen och börja mäta och ha sig. För hon SKA nämligen köpa en matta åt mig. Så nästa helg som kommer så ska jag iväg till stan med henne och Matias och välja färg på mattan som ska va ute på balkongen. Älskar nog min svärmor jag! :)
Efter allt mätande så rabblade hon några snabba ord med Matias, sen gick hon. Tror hon max va här 15-20 minuter (?).

Sen satte sig Matias och spela och jag började med middagen. Va lite snäll med honom och lät honom få sitta och spela, eftersom det är en beta variation av ett spel som skulle gå ut idag. Och han ha,mar vänta tre veckor på att kunna köpa spelet och sen spela de. Men uppskattar verkligen att han tog sig tid att komma till middagsbordet och äta med mig. Bar liksom in maten till honom, men då han hade kört en match klart tog han tallriken och kom in till köket istället. Helt otroligt vilka små saker man kan uppskatta så mycket.

Sa dock till honom att eftersom jag gav han lov till att spela dom tre sista timmarna av spelet. Så kunde han gå och köpa lite ingredienser till mockarutor då han spelat klart. Så att jag åtminstone kan baka något till vår halvårs dag! :) Bra att man kan diskutera och kompromissa med varandra! :D

Nu sitter jag och väntar på att mockarutorna ska svalna, så att man kan få ett litet smakprov innan man går och sover. Så de har inte hänt så mycket! Nog om dagens händelser! Nu kör vi på lite gammalt så ni får update!

Va till optiker i måndags.
Är mycket medveten om att jag behöver glasögon.. Höger öga har samma syn som sist jag va in.
Men mitt vänster öga har försämrats. Plus att det är de ögat som jag har brytningsfel på också. De låg på 0.75, minns inte om de va minus eller plus. Men är uppe i 1.50 nu. Högern ligger som vanligt på 0.25, tror jag de va! Tänkt att de är bra att nämna när jag en gång håller på!
Så nu är det bara att vänta på besked när dom skickar iväg glasögonen och när jag kan komma efter dom. Ser verkligen fram emot att få dom!

Va inne på att välja sådana bågar som skalmarna är borta på glaset. Så att de är bara glaset som är över ögat. Ingen ram runt. Meeen, tyckte sen att, "nej, fan, dom kommer inte hålla, speciellt inte med en sprallig kvinna som mig". Så jag valde ett par med "tjockare" skalm.. Kort och enkelt.. Jag lägger upp en bild på dom! :)

Sen skulle de va så att jag kanske inte gillar att gå med dom i längden, så skaffar jag helt enkelt linser!

Nå, har inte så mycket mer att säga nu, har sagt de jag vill!
Så ni får ha de så jättebra nu ikväll, så försöker jag slänga iväg ett inlägg imorgon om jag hinner!
Godnatt och sov så gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har varit en stressad, smärtsam men ändå en hyfsat bra dag.
Vaknade klockan fem på morgonen, med världens smärta i fotleden/vristen, en huggande smärta som spred sig från fotled och uppåt. Va med om någonting liknande kanske för 2-3 dagar sen. Samma smärta men inte lika intensiv. Det är inte en stukning, har inte stukat foten, det är heller inte muskeldrag(?), då musklerna drar ihop sig och de gör ont.. Detta är något helt annat, och den är i samband med det jag nämde innan.

Nåväl. Skulle ringa till ambulans. Fick vänta hela 15 min på att få en svenskspråkig på telefonen. För att alla svenskspråkiga va upptagna.. Tänk om jag skulle ha varit en patient med hjärtproblem och bett om att få en ambulans? Det är inte okej med väntetiden, dom måste ju ha folk på arbete som behärskar båda språken! Inte nog med det.. Jag får en kvinna på telefonen. Jag berättar situationen. Säger hur ont det gör, hur min andning är.. etc... Då utbrister hon sig "vi anser inte att du är behov utan vård".... Berättade också att jag hade en tid till läkaren början på nästa månad. Men jag kan inte gå med denna smärta, speciellt inte då jag ha fått dessa konstiga symptom.. Men nej, jag ansågs inte va i behov utav vård. Hon frågade sen om jag hade tagit en värktablett.. Från klockan fem till sju. hade jag fått i mig 2 och en halv tablett. De funkade inte alls... Fortfarande inte behov av vård..

Jag sa bara kallt, "hoppas du iallafall får en trevlig dag." Sen lade jag på luren. Kanske inte så snäll i orden med henne , men mitt humör var inte alls den bästa... Satte mig sedan i duschen i kanske en halvtimme... Gick haltandes tillbaka till min säng, försökte sova... Efter många om ooch men gick det. Men är fortfarande chockad över vad hon på akuten sa...

Inte nog med väntetiden.. Men att neka en patient vård? Det är väl lite väl att ta i..
Dom kanske inte vet hur ont jag har, vad det kan va... För dom har inte sett de?
Jag menar... Det finns inget som heter att jag är för ung för att ha blodpropp? Visst, det är vanligt bland äldre, men mindre chans för yngre att få.. Men de är ändå en chans där att jag kunde ha haft det. Nu säger inte jag att jag har blodpropp eller något liknande.. Men förstår ni?
Att bli nekad till vård, Då personen i fråga inte vet alls hur patienten är, har det eller något liknande. Speciellt då man kanske tidigare inte har någon erfarenhet, eller ett register att titta på för att man är nyinflyttad? Dom kanske borde tänka en gång till innan dom dömer?

Nej hörni, jag blir bara trött på det där!
Nog om det... Annars har det inte hänt så mycket, sprungit fram och tillbaka, konkat på möbler.. etc. Nu äntligen har jag fått lugn och ro och kan luta mig tillbaka innan jag går i säng.
Imorgon är det ögonläkaren som gäller.. Jag vet redan nu att glasögonen kommer sitta på min näsa inom snar framtid! :)

Nu ska jag ta och göra annat, sen är det sängen som gäller.
Och som alltid... Ett långt inlägg, så ber om ursäkt om det blir för mycket att läsa!

Ha en bra kväll, godnatt och sov gott!

Likes

Comments

Klockan är snart 00:00 ...
Jag ligger, eller rättare sagt. Halvligger, i sängen, klarvaken.
Vaknade på morgonen med extrem migrän. Har haft det ca 2-4 gånger i veckan.
Har bokat läkartid för att kolla upp min ständiga värk i kroppen, samt migränen som jag får.
Har även bokat tid till specsavers för kontroll av min syn. Vet att den har blivit sämre, för att jag varit allt för lat med att använda mina glasögon. Synden straffar sig själv. Tror också att de är orsaken till min ständiga migrän. Eftersom jag anstränger ögonen på ett helt annat sätt utan glasögon. Men nu, nu ska de bli ändring på det!

Tror jag har gått med ständig värk i kroppen i ca 2 års tid. Egentligen har jag inte tänkt så mycket på det. Men nu på senaste tid har saker och ting förvärrats. Lederna värker, ryggen värker. Iskalla händer hela tiden, samt fötter. Och då jag böjer mina fingrar/tår så går de "segt" vissa gånger. När jag pratade snabbt med sköterskan på telefonen så misstänker dom Reuma, eller en sköldkörtelsjukdom. Men som sagt. Ska någon dag nästa vecka in till labben och ta några blodprov. Sen invänta mötet med läkaren. Så mer än så vet jag inte. Återkommer då jag vet mera.

På tal om annat. Ganska sjukt att man måste vänta riktigt länge innan man får sig en tid. Satt i telefonkö ca 30 minuter. 15 min in i samtalet med sköterskan utbrister hon att, "Du kanske hamnar att vänta tills slutet av sommaren på en tid" ... Trodde ärligt talat att man skulle ha fått en tid snabbare. Well, vart ändå glad då jag dom ringde mig och sa att jag fick komma till läkaren början på nästa månad. De är iallafall i början av sommaren och inte i slutet. Skulle jag fått en tid efter sommaren skulle jag gått med bestämda steg till akuten och bett dom göra en utredning på mig. För med den värk jag har nu, och inte tabletter hjälper. Så skulle jag inte ha gått hela sommaren i väntan på en tid.

Nog om det.
Just de, ha glömt att nämna att jag har flyttat till eget. Skönt att ha sitt egna krypin, möblera som man vill och dekorera som man vill. Fast springa naken i lägenheten om man så behagar. Och snacka om att de är skönt på kvällarna. Man har nyss kommit ur duschen, behöver inte ha någon som helst bråska att kasta på sig nattkläder utan man kan springa som man själv vill. Och ja, jag har fördragna gardiner, så jag orsakar inte någon grannfejd här hemma!

Nej, nu har jag nog skrivit tillräckligt. Blir för långt annars!
Ska låta er "vänja" er med mina inlägg. Har en tendens till att få alla mina inlägg långa som attan.
Och jag lovar, jag ska försöka ha ett inlägg varje dag. Är de något ni undrar över, allmänt, eller om mig, tveka inte att fråga. Jag kommer svara på dom frågor jag kan! :)

Ha en bra natt, för nu ska jag stänga mina bruna och låta John blund komma med 2 säckar sandkorn!
Godnatt mina vänner!
Likes

Comments