Halloj! Idag är det alltså lördag och helgen är i full gång, härligt! Igår spenderade jag kvällen med några vänner, pizza och sällskapsspel. Idag är det däremot studier som står på agendan, fram tills ikväll - då blir det spex!

Det här med helger är lite klurigt tycker jag. Antingen blir det för mycket arbete eller helt tvärt om och jag tar 100 % ledigt. Vore såklart en dröm att bara kunna ägna sig åt nöjen, men det går inte riktigt ihop med studierna tyvärr. Istället brukar jag försöka köra några timmars jobb och lite fritid varje dag istället. Hur tänker ni kring detta? Är ni alltid lediga under helgen eller sprider ni ut fritiden över veckan istället? Let me know!


​It's the weekend! Yesterday I ate pizza and played games with some friends, and this evening I'm going for a show. But first studies! I've been thinking about how I'm distributing my time - how do you do? Do you work like crazy during the the weekdays and take all the time off during the weekend or do you mix it up? I'd love to know! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan och vad kul att några redan har kikat in! Jag tänkte att en liten presentation kan vara på sin plats. Vem är jag? Sjukt svår fråga ändå, men jag tänker att vi kan köra lite kort fakta. Och ni, tveka inte med att ställa frågor om ni har några!

❥ Nästa vecka fyller 22 - roligt! Och lite läskigt, tiden går verkligen fort!

❥ Fram tills för 1,5 år sedan bodde jag med mina föräldrar och tre yngre syskon i en liten by på Österlen. Älskar att det är så nära till naturen och det där konstanta lugnet som bara finns utanför stan.

❥ Idag bor jag i Lund på en korridor med ett gäng andra studenter. Mitt rum är på hela 19.2 kvadratmeter, inklusive hall och kanske världens minsta badrum. Om jag drömmer om en stor luftig lägenhet med eget kök? Absolut!

❥ Jag läser mitt andra år på Lunds Tekniska Högskola till civilingenjör i bioteknik. Bioteknik för er som inte känner till det är som det låter ett gränsland mellan biologi och teknik - alltså att använda biologiska material för att läsa tekniska problem. Coolt va? Idag är det en snabbt växande branch som antas slå igenom ordentligt om ca 5 år.

❥ För ungefär 2 år sedan blev jag vegan. Jag kan skriva ett helt inlägg om detta ifall ni är intresserade, let me know!
❥ På fritiden älskar jag att titta på serier, äta god mat, hänga med min pojkvän och en hel del annat. Förmodligen kommer ni att få ta del av detta framöver 😉

❥ Jag är verkligen en cat lady av rang. Hemma hos mina föräldrar bor mina tre tjejer Lilith, Iris och Billie. Kanske VÄRLDENS finaste katter ❤️

​​Det var allt för denna gång! Hoppas att ni har en härlig torsdag ❤️

Likes

Comments

Igår var det ju alla ❤️'ns dag! Jag är inte så mycket för att fira högtider egentligen, men att ta tillfället i akt och göra sushi till pojkvännen kändes inte som en så tokig idé.

Denna gång blev det ett gäng rullar med avokado, gurka, paprika, salladslök, salladsblad, PåMackan och vegansk aioli. Till det japansk soja, massor av wasabi och lite shrirasha. Mums!

Jag brukar koka riset i mikron (betydligt enklare och resultatet blir alltid helt perfekt) istället för på spisen då jag ofta lyckas bränna det i bottnen...

Förresten så MÅSTE ni prova att göra rullar med lättkokt sparris, avokado, gurka och PåMackan. Det är världens bästa kombination om ni frågar mig! Sparris i sushi kanske låter lite tokigt, men det är så orimligt gott. Testa testa!


​What's better for Valentines than making vegan sushi? Probably nothing. This time I treated my boyfriend and myself to lovely sushi with avocado, cucumber, paprika, spring onion, vegan cream cheese and vegan aioli. So nice! ❤️ Also, I'd recommend you all to try asparagus in your sushi. It's honestly amazing! 

Likes

Comments

Vardagslyx är bra grejer. Jag (precis som alla andra) är helt tokig i avokado. Tror helt ärligt att jag inte varit i en affär det senaste året utan att klämma på några avokados. Och att kartlägga var en hittar perfekta avokados till bästa möjliga pris har blivit lite av en sport...

Jag brukar satsa på att köpa ett nät med näääästan mogna, så får de ligga och bli sådär perfekt krämiga hemma i fruktskålen. Generellt är nät mycket billigare än att köpa avokado styckvis, så det är ett hett tips. Två för 25 kr eller sju för 39 kr? Ganska självklart vad jag väljer då iallafall.

Om du ska använda avokado i smoothies eller något annat så kan du dessutom hitta tärnad avokado i frysdisken. Billigt och ingen risk att avokadon blir övermogen. Tips tips!

Ofta hamnar mina avokados på en macka (gärna ihop med salt, chiliflakes och pressad citron, mums!), i sushi eller som tillbehör till vad jag än äter om jag ska vara ärlig. Avokado är alltid gott!

Förresten heter det tydligen inte avokados i plural. En vän till mig läser till språkkonsult (hon är basically utbildat svenskaproffs) och meddelade att det heter "avokador". Helt sjukt va? Låter helt tokigt så jag håller mig till avokados. The more you know!


​I'm all about avocado! Usually they end up on a sandwich with salt, chiliflakes and lemon juice. I always buy a bunch in a net as it's much cheaper. 

Likes

Comments

Halloj och välkommen till min blogg! Jag har länge varit sugen på att prova något nytt, så nu är vi här. Kul va? Vi får se vart det bär av, men roligt blir det iallafall! ❤️

Som det ser ut idag lär det bjudas på en härlig blandning av bilder, tankar, mitt liv som student, min vardag och kanske framförallt vegansk matlagning. Lite mer än vad som dyker upp på min instagram helt enkelt! Om ni inte redan följer mig där och känner er lite nyfikna (det är ni va?) så kika in på minealindqvist

Har ni frågor, idéer eller önskemål så är ni självklart välkomna att höra av er - lämna en kommentar här, på instagram eller släng iväg ett meddelande!

Vi hörs snart,
kram Minea


Welcome to my blog! I've been wanting to try something new for a while, so here we are. A blog, can you imagine? Such fun! We'll see where this goes but it will be a great time! I'll be sharing pictures and thoughts from my everyday life as a student and a lot of vegan food. If you don't follow me on Instagram already, check out minealindqvist  ❤️

Likes

Comments