Header

Godmorgon!! Visst är den god? Idag är en viktig dag på jobbet, vi ska nå höga säljrekord denna veckan och har en massa nya spännande saker på gång. Eftersom jag skrev om viktiga rutiner för några dagar sedan, bland annat morgonrutin igår så kommer här en bild av en riktig vinnar-frukost, väldigt "instagramvänlig" och framförallt fullproppad med energi. Precis som att man ska vara noggrann med vilka tankar man man matar hjärnan med, måste man också mata kroppen med bra grejer. Smoothie med blåbär, hallon, banan, spirulina och sojamjölk och en stark kopp kaffe. Nu kör vi!!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Klockan ringde 04.30 imorse, efter en stor kopp kaffe är jag redo för Bryssel, det blir en avkopplande helg. Det är dags att ladda batterierna. Har förberett bra ljudböcker och dagens boktips är Aktiedrottning, en grundläggande och bra bok för oss som vill bli vassare på aktier och investeringar. Ha en fin helg!

Likes

Comments

Jag har redan bestämt mig för att en del timmar under mellandagarna kommer spenderas till min egen utveckling, mål och strategi för 2018. För att sätta konkreta mål och lägga upp en bra plan krävs ett bra mindset och ett avslappnat sinne och jag ser verkligen fram emot att planera kommande år.

Ett av områdena som kommer bli större fokus i planen detta året är privatekonomi. Sedan några månader tillbaka är jag igång med att spara i aktier och för att peppa igång mitt intresse har jag börjat läsa mer om spännande bolag. Just nu är jag inne på att lägga till Castellum och Fenix outdoor i min portfölj.

Castellum har jag haft mycket kontakt med genom jobbet tidigare och i samband med det har jag fått ökad förståelse för deras hållbarhetssatsningar och jag tror det kan vara en spännande resa att hänga med på. Fenix outdoor som äger bl. a Fjällräven och Natur Kompaniet bygger ett halvautomatiserat lager i Tyskland för att effektivisera e-handeln och jag tror det kan bli intressant att följa aktiens utveckling. Ska bli spännande att följa dessa bolag.

Inför kommande år ska jag sätta upp delmål i mitt sparande för att göra det ännu roligare. Hur gör ni för att boosta er privatekonomi?Likes

Comments


Tog mig tiden till ett träningspass efter jobbet på gymmet i kontorets källare och fick stänga av alla tankar och måsten en stund. Så viktigt att ta sig tiden för avkoppling och träning, har slarvat med det i flera månader men nu jäklar är det dags att ta tag i det igen. Imorgon har vi tre nya medarbetare som börjar vilket ska bli kul, vi växer redan efter bara 3 månader. Det blir tre intensiva dagar denna veckan och på fredag åker jag på minisemester till Bryssel över helgen. Nu ska jag förbereda morgondagen och sedan väntar sängen och ljudbok. Sov gott!


Likes

Comments

Efter många år som säljare har jag haft perioder då jag varit bäst men också sämst. Så vad är det då som gör skillnaden dina bästa vs. dina sämsta veckor?  Här kommer några tips på hur du blir en bättre säljare!

1. Du är inte på jobbet för att bara tjäna pengar, intresset för yrket, produkten och framgången bör vara större än att ”stämpla in och stämpla ut”. Kunderna märker hur passionerad och engagerad man som säljare är för sin produkt och det speglas tillbaka på hur mycket hjärta man lägger i jobbet.

2. Ansvar för egen utveckling. Det finns ingen arbetsgivare som ger säljare utveckling. Det är ett eget ansvar att nyfiket se på omvärlden för att hela tiden kunna prestera bättre. Läs en bok, lyssna på podcasts, gå på föreläsningar och ta ansvar för din egen utbildning.

3. Öva, öva, öva! Man kan inte bli bäst på något om man inte övar. Spela in dina säljsamtal för att analysera och ta med en kollega på kundmötet för att rannsaka dig själv. Hur ska du bli en stjärnsäljare om du inte övar på att bli det?
Öva på invändningar, avslut, presentation och öva på att lyssna!

Motivationen och viljan att bli en toppsäljare måste komma inifrån. Ta ansvar för att ständigt hitta saker som inspirerar dig och motiverar dig.

Lycka till!Likes

Comments

Sitter och jobbar på ett cafe vid lägenheten, dricker extra stark capuccino och planerar kommande vecka. Helgen har varit perfekt, det blev en lång runda på stan igår. Utforskade nya områden som jag än inte hunnit se, kollade julklappar och sen satte vi oss och drack bubbel och Bloody Mary innan vi åkte hem och åt lyxmiddag, hummer och Crémant. Sen somnade jag till en film i soffan, en helt perfekt och lugn lördagskväll. Håll utkik här ikväll för säljtips och pepp inför kommande vecka!


Likes

Comments


Idag är det Lördag och jag dricker kaffe i sängen och läser tidning. Har bestämt mig för att investera i tre nya bolag nästa vecka så jag läser privata affärer och affärsvärlden för inspiration. Har satt upp bra ekonomiska mål för hur mycket jag ska spara och börjar tycka det är riktigt kul att se hur pengarna utvecklas i aktieportföljen.

Snart ska jag bege mig ut på stan och börja handla julklappar, dricka vin och sedan laga en god middag ikväll. Underbara helg!


Likes

Comments

Något som gör mig taggad på morgonen är detta rummet. Min garderob, välsorterad och allt som oftast i färgordning. Har sedan jag var liten visualiserat en garderob att gå in i på morgonen med flera kostymer som hänger prydligt, nu har jag det och kostymerna hänger där fint på rad. Det är en speciell känsla att uppleva det man länge tänkt eller strävat mot.

Snart är det dags att sova, är helt slut efter denna veckan och ska upp tidigt för att förbereda ett frukostmöte på kontoret. Vi ska gå igenom avslutstekniker och ladda upp inför en closing friday, det är dessutom black friday - Så kul! Sov gott.


Likes

Comments

Det finns typ ingenting bättre än bra rutiner. Det sägs ju att det tar ca 21 dagar för att etablera en ny rutin och det kan säkert stämma. För mig har det alltid varit enormt viktigt att ha en struktur och rutin på livet för att kunna köra på i full växel. Så fort stress och press tar över och känslan av att vara slutkörd smyger sig på blir det lätt att tumma på rutinerna - men nej! Jag har som mål för kommande månader att fortsätta hålla mig till de rutiner som jag mår bra av, oavsett omständigheter.

Det kanske låter väldigt tråkigt men det ger ett inre lugn och när allt runt omkring kräver fullt fokus och när man står inför tuffa beslut och val är det viktigt att påminna sig om rutinerna man mår bra av. För att skapa en trygg grund att stå på.

Min prestation och mitt resultat baseras på några få och enkla men ack så viktiga rutiner, här är några av dem:

Morgonrutinen - Att alltid starta morgonen med lugnt tempo, kaffe, smoothie och ljudbok för att mentalt hinna förbereda sig för dagen.
Sovrutinen - Att vissa entreprenörer man hör om knappt sover för att hinna jobba tror jag inte är hållbart i längden, i alla fall inte för merparten av befolkningen. Sömnen är otroligt viktig för återhämtning i hjärnan.
Belöningsrutinen - Att unna sig det där lilla extra när det behövs. Det behöver inte alltid vara kopplat till ett bra resultat eller att något uppnåtts, ibland behöver man unna sig en fin middag och vin mitt i veckan trots att det inte varit en toppen dag. Det tror jag håller motivationen uppe.

Jag mår bra av att ha en del av livet som ett inrutat mönster, det viktiga är att utgå från sig själv och hitta de rutiner som man själv mår bra av och som gör en framgångsrik.

"You'll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine"
- John C. Maxwell


Likes

Comments

Som ledare och chef vägleder du andra och ska ständigt se förbättringspotential och påverka andra. Jag älskar mitt jobb men ibland glömmer jag att vägleda och se förbättringspotential i mig själv.
Idag gjorde jag dock det, jag satte mig ner när alla medarbetare lämnat kontoret och rannsakade mig själv. Det är mycket stress med att starta upp ett nytt bolag och samtidigt som det är väldigt kul kommer givetvis en hel del motgångar och utmaningar på köpet, jag ser det som världens bästa skola. Men när man kastar sig ut i någonting och kör med huvudet före är det lätt att glömma av att granska sig själv och idag när jag tog mig tiden att göra det infann sig ett lugn. Det blev liksom överskådligt och strukturerat och väldigt tydligt vilka luckor som jag behöver fylla med det jag är bra på. Som ett kvitto på var den inre stressen kommit ifrån. Nu är jag helt övertygad om att veckan kommer bli långt mycket bättre än om jag bara fortsatt köra på med huvudet före - ibland kan det vara nyttigt att bromsa in, se sig runt och sedan kunna gasa smartare. Här kommer 3 tips att ta med när du rannsakar dig själv:

1. Be din partner eller närmsta kollega om pepp. Jag berättar alltid alla tankar för min närmsta kollega som jag driver kontoret tillsammans med, på så sätt kan han lätt påminna mig om de sakerna jag ska förbättra när jag behöver höra det.
2. Skriv ner det. Precis som med mål är det en god idé att skriva ner en tydlig analys där man först identifierar utmaningarna och därefter lösningarna.
3. Var konkret med vilka förbättringsområdena är och även med vilka effekter det kommer ge, på så sätt håller du motivationen uppe.

Nu ska jag titta på serie och dricka te och försöka bli av med en förkylning som smyger sig på. Imorgon är en viktig dag!


Likes

Comments

Nouw Magazine