Header

Dalarna, Kreativa projekt

Nu börjar sovrummet ta form. Två byråer har målats under sommaren, och nu har också äntligen klädstången kommit på plats. Upphängd i smideskrokar och Rättviksband, hänger den gamla stören från ladan där under snedtaket.

Man får tänka bort det murriga furutaket och de blekgröna tapeterna, och istället föreställa sig ett vitmålat tak och en romantiskt lantlig tapet ala "Klöver" från Duros kollektion Gammalsvenska!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 117 Readers

Likes

Comments

Dalarna, Känsla

Igenkorkad flaska, fortfarande med några droppar vätska i. Hittades i lilla ängsladan när den städades ur och blev till sommarrum. Så många historier som gömmer sig på gården!

Jag undrar vad det blir vi lämnar efter oss... Mikrovågsugn snarare än vedspis, solcellsdriven LED-lampa istället för stormlykta, tvättmaskin istället för tvättbräda?

Eller...eller så blir det samma gamla don som vi hittade i skåp och lador. Den gamla leksandsstolen, järnkitteln i öppna spisen, eller det spröjsade lilla fönstret på väggen. Nog för att dessa föremål agerar mer prydnad än nytta för oss, men de står där likväl. Och de är oss minst lika kära som ursprungsinnehavarna.

  • 111 Readers

Likes

Comments

Dalarna, Kreativa projekt, Känsla

Ytterdörrens nymålade gula går ton i ton med den prunkande perennen vid trappans fot. Den gamla flagnande, blå färgen på trappan, som matchade den tidigare blå dörren, måste förstås också uppdateras så småningom.

Kvällssolen skapar knivskarpa skuggor av snickarglädjen, likt tårtpapper mot den nymålade dörren.

  • 116 Readers

Likes

Comments

Barn, Dalarna, Känsla

Ytterligare en oväntat fin kväll med picknick på världens mysigaste lilla strand (för övrigt samma mysiga lilla strand som har figurerat i de senaste inläggen😊). Kurre Ekorre och de tre små änderna gjorde oss sällskap som vanligt. Efter kottplockartävling, som givetvis vanns av storsamlaren Lykke, mumsades det vinbär direkt från busken.

Vad vi njuter av dessa dagar!

De mörka molnen hade lurat i fjärran hela dagen och lagom till hemfärden drog de in över oss ackompanjerade av vindens dån. God natt.

  • 124 Readers

Likes

Comments

Tankar och känslor

Jag har blivit utmanad av @Malinlinnea att svara på 20 frågor om mig själv! För att det inte ska dröja ytterligare en vecka innan jag är klar med inlägget så har jag tagit mig friheten att minska ner antalet frågor till de som jag tycker säger mest om mig😊

Trots utmaningens lättsamhet märker jag genast att fastnar på vissa frågor. Enkla frågor. Frågor som jag i farten skulle kunna svara något klatschigt på ("Min högsta dröm är att resa runt jorden och starta en egen syateljé!"). Men om jag vill vara uppriktig och sann mot mig själv och er så har jag faktiskt inte en aning om vad svaret är. Hur vet man vad man har för drömmar? Jag vill ha en dröm precis som alla andra verkar ha, något att kunna sträva efter. Men vad är drömmen för mig? Inte en aning. Och om jag nu visste det, hur skulle jag kunna förverkliga den? Nej, det är lika bra att jag inte har någon dröm. Tankarna surrar runt i huvudet. Om mina svar verkar förvirrade så vet ni i alla fall varför nu.

Varför väljer jag då inte bara att ta bort de svåra frågorna, kanske ni tänker? Då blir inlägget helt meningslöst och ointressant. Förhoppningsvis säger mitt förvirrade svammel något om mig.


1. Vem står dig närmast?

Min man och min mamma.

2. Vad är du mest nöjd över hos dig själv?

En av dessa frågor... Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Svår fråga för en som har vacklande självkänsla och ständigt närvarande prestationsångest.

3. Vilken manlig kändis tycker du är snygg?

Jag tycker generellt att få manliga kändisar är snygga, men när frågan kom upp i lunchrummet på jobbet för ett tag sedan var vi flera som var överens om att Måns Zelmerlöw var rätt ok. Hmm, undrar vad det säger om mig?

4. Vad är din högsta dröm just nu?

Som sagt, inte en aning... Flytta till Dalarna kanske, eller byggnadsvårdsrenovera gammalt hus? Att upptäcka att jag kan någonting som jag inte visste, något som kommer ge mig en självklar plats i livet (så där som i filmerna när huvudpersonen av en slump upptäcker att hen är ett musikaliskt geni utan att någonsin ha rört en gitarr)? Att hela min familj ska få vara frisk? Eller är min dröm helt enkelt att jag ska komma på vad min dröm är?

5. Vad tycker du inte är attraktivt?

Hos en partner? Tafatthet. Jag älskar att min man är så handlingskraftig!

6. Vilken är din bästa och sämsta egenskap just nu?

Jag skulle kunna skriva en avhandling om vilken egenskap som är sämre än den andra, men vilken som skulle vara den bästa vet jag ärligt talat inte. Det blir helt blankt i huvudet.

7. Vilken är den godaste maträtten du vet?

Just nu går vi runt på korv, fiskpinnar, och köttbullar (de säkraste korten för Lykke), så min standard är ganska låg... Får jag en god pastasås eller thaimat blir jag överlycklig!

8. Trivs du med ditt liv och jobb osv?

Alltså, den här frågan är så stor så jag vet inte ens var jag ska börja! Det korta svaret är: ja, jag trivs med min livssituation just nu. Jag har en underbar man och barn, vi bor fint, är friska, och vi har bra relationer till familj och vänner. Men att trivas med sitt liv innebär så mycket mer än detta. Att trivas med sig själv, till exempel. Här blir inte svaret lika enkelt.

9. Om du vore ett djur vad skulle du då vara?

En katt som ligger och lapar sol, och som kommer och går som hen vill.

10. Är du beroende av sociala medier?

Jag fick min första iPhone av min man när jag väntade Lykke. Innan det hade jag bara haft andra smartphones som det inte alls finns så många appar för. Då använde jag bara mobilen för att ringa och skicka meddelanden. Men nu! Oj, oj, vad jag har blivit beroende. Inte främst av sociala medier kanske men massa andra saker.

11. Söker du mycket på google och tror på det?

Ja, varför skulle man inte tro på Google...? Google betyder ju Gud på latin.

12. Bor du i ditt drömboende nu?

Nja... Vårt andra hem i Dalarna är det definitivt, men vårt första hem i Rotebro är det nog inte. Jag har svårt att förlika mig med tanken på att bo i en Stockholmsförort. Ni som bor i Stockholm tänker kanske nu "Rotebro, det är ju inte ens en förort, det är ju ute på vischan!" Men eftersom det finns ett ångestcentrum och en pendeltågstation så är det en förort, och där med basta!

Jag bjuder nu med varm hand in @bellefix och @Storstadsmamman till utmaningen att svara på 20...hrm...12 frågor om sig själv!

Och så de obligatoriska bilderna på Lykke från Djäkengården 😊

  • 136 Readers

Likes

Comments

Barn, Dalarna, Tankar och känslor

Ibland vill jag bara flyta med. Få surfa uppe på allt som finns djupt nere. Ta lite fina kort. Skriva något lättsamt. Låta bloggen bara vara en plats för tidsfördriv och härlighet. Nu är en sådan tid.

Jag vill bara få njuta i nuet. För just nu känns allt bra. Jag vill få njuta med min familj. Jag vill få drömma om mina drömmar.

Jag måste låta mig vara kvar här, på denna plats. Jag får klamra mig fast om det behövs. I alla fall ett tag till.

Just nu vill jag leva bland timmer och lador, bland byggprojekt och inredningsmani, bland målarpenslar och snickarglädje. I lugnet, i ruset, i tjusningen. Tillsammans med min familj, varje dag, hela dagen.

Så, tills vidare, här kommer några fler härliga bilder från gårdagens picknick vid Siljan.

Låt mig vakna på denna plats i morgon också.

  • 146 Readers

Likes

Comments

Barn, Dalarna, Känsla

Vi tar vara på kvällarna när solen spricker igenom molntäcket och vinden mojnar. Idag picknick vid Östanhols badplats. Lykke var salig över att få fotbada tillsammans med änderna; ungefär som att få simma med delfiner i hennes värld.

  • 139 Readers

Likes

Comments