Min drömhäst - Zahara

Zahara kom till mig i februari 2011 som 3-åring. Hon var inte så mycket mer än hanterad in och ut från hagen och när hon blivit verkad.

Det var mycket basic jobb som jag behövde göra med henne. Hon var otroligt snäll, men hade ändå lite åsikter, och det var inte alltid det lättaste att brottas med 500 kg stort  "föl".

Zahara hos uppfödaren

När jag haft henne i 1 månad så fick hon griffelbenet avsparkat i hagen. Det blev operation på Strömsholm, och en dyr historia. Tur man har en snäll pappa som kunde lösa ut henne från Strömsholm. Hon hämtade sig bra efter detta.

På väg till Strömsholm

Jag påbörjade inridningen, innan jag skickade iväg henne på bete och inridning under sommaren 2011. Något som gick sådär. Det var svårt att hitta sadlar som låg bra på henne och hon fick sadeltvång. När jag hämtade hem henne så var hon endast skrittad uppsuttet med ledare. 

När jag fick hem henne så gick det bättre. På några dagar så travade jag själv på henne. Hon saknade väl sin mamma. ;) Jag fortsatte  utbilda henne under hösten och det nya året börjades med att vi kunde galoppera! Det var lycka.

Jag hade ganska mycket hjälp av min tränare Kava. Hon tömkörde Zahara ganska mycket och hjälpte mig när jag red. Något jag verkligen behövde då jag ibland känner mig feg och inte tror på mig själv.

Tyvärr så blev Zahara oren i februari 2012 och vi höll på större delen av våren med diverse behandlingar. Problemen satt fram i knä och bog. I maj så blev hon äntligen friskförklarad och jag fick börja rida igen. Vi red hela sommaren och när hösten kom så funderade jag på att skicka iväg henne på utbildning igen. Men jag kände att jag ville kolla upp henne först så allt var bra.

Det blev ingen rolig historia. Hon fick domen dubbelsidig hovledsinflammation fram, och förmodligen var det det som var problemet redan under våren.  Hon blev behandlad flera gången under hösten 2012 och hon blev bra! :) Men som ni alla vet så finns det inga garantier för om hon kommer hålla i framtiden.

Hon var väldigt taggad när hon skulle sättas igång, så jag vågade inte riktigt sätta igång henne själv. Slängde upp diverse duktiga orädda ryttare i stallet några gånger, innan jag beslutade mig för att skicka iväg henne på utbildning. Denna gång till en elev på hoppgymnasiet på Vreta. Där var hon mars-maj 2013.

När hon kom hem så var hon jättefin att rida, men jag och Tobbe diskuterade om vi skulle ta föl på henne. Dels för att ge hennes kropp lite mer tid att läka och för att det alltid varit min dröm. Så hon fick åka iväg till hingsten efter bara några dagar hemma. Där stod hon tills hon var dräktig på 17 dygn med Carte dOr.

Sedan hon kom hem så har hon blivit riden, och vi har gjort framsteg. Men ibland blir jag lite osäker på om hon känns 100, eller om det är jag som är paranoid. Man blir väldigt nojjig när man varit med om mycket skador. Vi har i alla fall beslutat oss för att hon ska få gå lite på halvfart fram tills fölningen och sedan sätter vi igång henne och kollar upp henne ordentligt.

Zahara är min drömhäst! Hon har allt jag vill ha, även om det var främst för färgen jag köpte henne. Hur många hoppstammade isabeller finns det i Sverige med gröna papper? Att hon sen har ett underbart temperament, rör sig väldigt bra och hoppar bra, ja det är ju bara en bonus! 

Tobbe & Zahara

Jag kommer göra allt för att hon ska bli bra, och hon kommer stanna hos mig hur än hennes användbarhet ser ut! Såvida hon inte lider såklart! Min älskade Guldlock! ❤

xoxo

MalinGillar

Kommentarer

Guest
,
Är nyfiken att höra hur du tänker kring att avla på hästar som redan som unga tyvärr inte verkar hålla för aktiv ridning?
Mindcooler
Mindcooler,
Det finns inget som säger att det är ett medfött fel... Utan kan lika gärna bero på yttrevåld... Veterinären har inte avrått mig från att ta föl....
nouw.com/mindcooler
Guest,
Vilken vacker häst :-)
biinasdagar.horseworld.se
Mindcooler
Mindcooler,
Zuzanna
Zuzanna,
Vilken sjukt fin häst ! Vilken resa ni har gjort tillsammans ! :)
nouw.com/zuzanna
Mindcooler
Mindcooler,
Tack! Ja, hon e one of a kind! Ja, det har varit en rejäl resa som jag hoppas slutar väl!
nouw.com/mindcooler