Det kunde varit jag!

Jag tror ingen har missat vad som hänt idag i Norrköping. 3 knivhuggna på öppen gata.

Jag och Lena kom till Bibban och det var folk överallt och det var avspärrat, fullt med poliser och ambulans. Vi fick inte veta då vad som hänt, utan först när vi kom tillbaka till jobbet och hörde på nyheterna. Lika bra det, annars hade man väl blivit livrädd och kollat bakom bakom ryggen hela tiden.

Jag kan bara vara tacksam över att vi bestämde oss för att äta lunch INNAN vi gick till Bibban och att vi inte gick via Drottninggatan som vi ofta gör annars. Som sagt, det kunde lika gärna varit vi som gått där på Drottninggatan vid lunchtid och blivit nedstuckna av en galning.

Dagens goda gärning och ros går till den modiga kille som brottade ner gärningsmannen och höll honom tills polisen kom. Undra hur många andra som fått en kniv i sig annars?

Man blir verkligen mörkrädd hur det blivit i vårat lilla Sverige. Idioter som hugger huvudet av folk på IKEA, för visst är det väl bättre o sitta i ett svensk fängelse o få mat osv än o utvisas till sitt land med krig o tortyr!

Man undrar ju om detta var nåt liknande. Av rykten att dömma så var gärningsmannen inte svensk. Sen tycker jag det är lite sjukt hur media skrev först. En man, en kvinna och en tiggare... Snacka om vad som är viktigt att veta...?

Jag är inte rasist, men när sådana här saker händer så förstår jag att folk blir det. SD kommer säkert vinna nästa val, om nu det ska fortsätta såhär. Nej, jag hoppas innerligt att mes-Sverige nu kommer statuera exempel och faktiskt slänga ut IKEA-mannen. Annars lär vi väl ha knivdåd både nu o då av alla som ska utvisas. Läskig tanke!

Jag kan inte låta bli att tänka att dagens knivdåd kommit från IKEA-dådet... Det kanske det inte har, men det är bara en känsla. En väldigt obehaglig känsla. Ska man inte våga gå ut på stan utan att vara rädd för alla människor du möter? Nej, så vill jag inte ha det!

Jag känner mig arg och framförallt maktlös. Hur ska vi som medborgare kunna känna oss trygga i ett Sverige där folk huggs ner till höger och vänster mitt bland folk? Vi lever ändå i ett civiliserat land...

FY!


-💗-

Malin


xoxo

MalinGillar

Kommentarer