Fick inte Jojje. Han skulle vila, hästarna som var kvar var Kalle och Curre. Jag valde Curre då man inte får rida barbacka på Kalle men på Curre. Curre är som en lat Shettis. Han gör ingenting gratis utan man får jobba vartenda steg. Som sagt red vi barbacka, tränade övergångar samt skänkelvikning undan båda skänklarna. Fick beröm över att han gick i ett bra tempo vilket jag är väldigt nöjd över då han lätt segar ihop. Vi fick önska hästar till nästa gång och jag önskade Rowan, Aramis och Armaini.

Skolan går bra. Jag blir extremt trött pga min dyslexi och då har jag ändå fler hjälpmedel om man jämför med förra året. Lärarna är helt okej, man gillar ju vissa mer än andra men så är det ju alltid. Det är så sköt med dator. Så trött och jag har så sjukt ont i huvudet så vet inte om jag kommer kunna gå till skolan imorgon.

ses imorgon iaf


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu kör jag en omstart på bloggen! Jag vill bli lika stark och fri som de stora, modiga bloggarna! Så nu kör vi!!

Så taggad, om ca en timme åker vi till stallet och jag får förhoppningvis Jojje! Hoppas det iaf. Vi ska ha dressyr vilket såklart är superkul.

Har sovit över hos Ylva inatt. Vi har kollat på Netflix, lagt pussel och spelat spel. På tisdag har pappa realisparty för sin nya bok. Många utav mina vänner kommer bl.a. Ylva och Rubi❣️

Återkommer om hur lektionen gick!

Likes

Comments

Hoppning igår på Jojje! Han var så fin! Lite väl stark och blev väldigt stor i galoppen men det var väldigt roligt!

Övningen var att vi skulle hoppa två hinder som stod uppställda på diagonalen. Vi skulle komma i trav mot första, landa i galopp och i galopp hoppa hinder nr 2 i galopp. Han blev stor (i galoppen) och väldigt stark men när jag gjorde det och tänkte att jag skulle trava så gick galoppen bättre!💕

Förra gången hade vi We. Gick inte så bra... Han blir Somsagt väldigt taggad så..

Men känner ändå att han gick fint! Nästa gång är det dressyr vilket jag är så taggad på!

Ska äta upp frukosten och sedan är det skola....

Likes

Comments

Somsagt. Vi hade en gruppchatt för alla i rksd. Och sedan igår kväll har minst 5 sagt att de "kanske" ska sluta. blir ledsen av detta eftersom jag är rädd att tappa kontakten med de fina människorna som är med där. Sedan är det ofc några som kommer fortsätta vilket jag är väldigt glad över. Jag kommer ALDRIG ångrat tiden jag har spenderat med de! Så fin människor! Älskar er!

Om ni inte visste det så är RKSD en gruppchatt för käppisintreserade i Uppsala. För ett år sedan så fanns det knapp ingen som jag kände och jag tror vi totalt har varit 25 i gruppchatten. Men somsagt kommer mäniskor och går.

Hoppade i söndas och Johnnie var så fin! Vi hoppade en kombination på böjt spår. Han gick super. Jag måste träna på att inte sitta ner så mycket mellan då han blir störd i galoppen då.

Trivs väldigt bra i min nya grupp och med min nya lärare.


Jag tycker ärligt talat inte det är så hemskt med dyslexi. Så skönt att få en förklaring med på hela. Jag får jättebra hjälp. Så skönt. Jag har min dator och får göra muntliga framträdande för minde grupp.

Likes

Comments

Fick Johnnie i Söndags. Helt underbar häst när man rider, inte lika i boxen men men. Inte helt lätt men när jag fick till allt gick det väldigt bra. Vi red WE och tränade också galoppfattningar på volt. Han formade sig väldigt bra runt inerskänkeln men jag fick använda mycket ytter för att han inte skulle flyta ut.

Johnnie är en Conemara valack på 152 cm i mankhöjd. Skimmel.


Älskar verkligen att skriva på bloggen. Det är så kul att skriva när jag får välja vad det ska handla om. Så kul.

Fick en dator i skolan igår, sååå nöjd om man bortser från att jag är väldigt o-teknisk. Tur då att jag har något tekniskare (stav) klasskompisar. Om någon fortfarande undrar så fick jag dyslexi som diagnos. Känns väldigt bra att veta vad det var.


Likes

Comments

Personligen så gillar jag inte skolan. Andra veckan och jag har redan fått FEM läxor. Lärarna är å andra sidan super snälla och vill verkligen hjälpa till. Jag gillar nästan allihopa men kan typ bara namnet på två...

Idag ska vi på bio. Jag har alltid älskat bilarfilmen (vet att det finns flera men jag tycker bara 1:an är bra). Den andra är så dålig så jag vill liksom inte räkna den som en bilarfilm. Tror inte den nya kan slå ettan men det kan iaf bli spännande att se.

Vi ska också köpa över stryknings pennor och postit-lapp till mig får jag har använt upp alla igen.

Vi ses nog i eftermiddag igen bloggen.

Likes

Comments

Ja, hur gick det? Jag berättar om hela dagen så ni får läsa hela texten..

Vi (jag och pappa) gick tidigt. Tog cykeln ner till stationen och vi hann med tåget som gick 7:20 (?) Vi åkte med typ alla som pendlar till stockholm. Inte jätte smart men,men. Vi kom iaf fram till logopeden ca 40 min senare. Hon var så snäll! Alla tester gick superbra. Hon sa bla att jag (förhoppnngsvis) kommer få extra hjälp med engelskan. Vissa saker klarar jag galant men att det ändå finns något som stör. Hon, jag, pappa, specialpedagogen, svenska läraren och en utav mina mentorer ska ha ett möte på skolan. Sedan iaf tog vi tåget in till stockholm. Vi åt mat, köpte lite saker. På kvällen åkte vi till piratförlaget för en föreläsning ish ;)

Nu går vi vidare till dagens väder.., regn, regn, regn och åtrerigen regn...

Fredags feeeeeeling... yey

Ses snart igen

Likes

Comments

Ska nu förklara vad det handlar om och varför vi ska till stockholm.. Jag ska på en utredning för dyslexi. Vi tror inte jag har det då jag har väldigt lätt för mycket. MEN stavning går typ inte ihop... Jag tränar och tränar men det går typ inte :( Tex när jag blir trött så "tappar" jag ord. Jag tappar oxå koncentrationen när jag blir trött.

Jag tycker oxå det kan vara jobbigt att tex läsa upp texter för folk i en större grupp. Det blir typ som att orden på pappret kommer ut ur munnen som rätt och fel ord. Svårt att förstå och förklara om man aldrig har känt det känslan. Jag har inte svårt att prata eller stå för min sak om det är en åsikt jag verkligen står för. Det handlar värkligen inte om att göra fel och göra bort sig. Jag skiter ärligt talat i vad folk tycker om mig. Något jag fått lära mig, man måste stå för sin sak när man ha en så konstig hobby som jag.

Jag har inte dyslexi diagnoserad. Skulle jag säga att jag hade det hade det varit en förminskning av folk som faktiskt har det. Jag kommer nog aldrig förstå hur det känns att komma till skolan och ha känslan av att man inte kan något. Jag återkommer imorgon om hur det går/blir.

Sorry för superrörigt inlägg men behövde typ förklara, skriva av mig lite.

Likes

Comments

​Som-sagt skolan är igång och idag böjar vi 10:20 då första lektionen är inställd. Slutar halv fyra så bloggar nu istället. Klockan är 9:20 och Rubi kommer om ca 20 minuter. Hon bor en bit från skolan så därför kommer hon hit.

Imorgon är jag ledig från skolan då jag och pappa ska till stockholm. Vi ska till en logoped för en utredning. Kommer nog gå bra, hoppas det iaf.. På kvällen ska vi till lilla priat-förlaget på fest/mingel. (Min pappa är författare om någon undrar och bryr sig, tror nt det men,men). Tåget går 7:20 imorgon så vi måste gå upp senast halv sju. 

Dagens schema: 

10.30-11.20: Historia

10.30-11.55: Lunch

12.00-13.05: Bild

13.30-14.25: Svenska

14.40-15.30: Spanska

Tja det var allt för mig idag. Rub kommer om ca 10 minuter så måste avsluta ses snart igen. 

Se U later!

Likes

Comments

Skola igen då...

Schema är bra och klassen verkar helt okej. Vi är 28/29 st i klassen. Eller tja vi är 29 men det var en kille som inte dök upp och jag tror inte häller att har gör det.

En sak som slog mig igår, många studier visar att barn i mellan och högstadiet är stressade över betygen och över att de inte hinner med. Många barn vill samtidigt ha längre lov. Koplingen där emelan (stav) är ganska intressant. Om man känner att man inte hinner med nu, hur skulle det då gå om loven började tidigare? Fast det kan vi nog räkna ut själva. Personligen är jag inte så stressad över betygen och tycker att de flesta lov är tillräckligt långa.

Skolfoto imorgon. Inte så taggad direkt... hehe... Kommer typ ha samma kläder som vanligt. Ups,

O Well, se you later

Bildresultat för drömhästOMG detta är min drömhäst! Dör vad fin!!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw