Koh Rong, Kambodja - En paradisö

Kambodja är jag alltså just nu i. Riktigt spännande att vara i ett nytt land i Asien, för Thailand som var vårt första stopp har jag ändå vart i två gånger innan, roligt att besöka ett nytt land.

Vi började våran vistelse i Kambodja den 22dec med att åka båt ut till ön Koh Rong som verkligen var något för sig själv. Sann bemärkelse av paradisö!

Det finns inga vägar eller bilar på ön, huvudgatan på ön är en sandstrand som har några mysiga restauranger och barer.
Stämningen på ön är verkligen så chill, den känns också mycket mer genuin än alla ställen vi vart på i Thailand. Fick en chock av hur många barn det var från lokalbefolkningen som sprang runt och lekte överallt, så mysigt.

Ön har dessutom dem finaste stränderna vi sett hittills på resan. Long Beach är en 7km lång strand som har sand vitare än snö och turkost vatten. Jag och Ellinor slog oss ned på ungefär mitten av stranden och vi var helt själva så långt vi kunde se. Det kanske var ett tiotal personer på hela stranden, vi såg någon gå förbi ibland bara. 

Helt sjukt att man kan få den finaste stranden helt för sig själv! Dock såg vi att dem håller på att bygga hotell, så passa på att åka till detta paradis nu innan det är försent! Det finns även en till strand 4K Beach som även den är underbar!

Jag och Ellinor spenderade fem nätter på ön och efter två nätter så kom min kära mamma och pappa för att göra oss sällskap i två veckor på deras semester. Familjekär som jag är så var det här såklart mitt förslag att dem kunde åka på semester i någon vecka och hälsa på mig. Eftersom jag ändå inte kommer se dem på fyra månader eller mer så är det bara mysigt att dem reser med oss i två veckor.

Förutom att Koh Rong är en paradisö så är den även välkänd för att nästan alla som besöker ön får magsjuka, vilket mamma och pappa tyvärr fick känna på.
Vi var väldigt noga med maten och att inte dricka något med is i, inte äta några grönsaker och jag åt pizza varje dag på ön för jag inte våga äta något annat haha. Men som sagt så råkade mamma och pappa ut för magsjuka och även jag och Ellinor fick någon bakterie i kroppen som gjorde att vi inte mådde helt bra. Det drar tyvärr ner lite på betyget av ön, att få lov att hela tiden tänka på vad man äter.

Vi bodde på Gauguin Resort som låg väldigt bra till på huvudstranden på ön, rummen hade AC vilket var väldigt skönt. Vi betalade ca. 340kr natt/pers vilket är dubbelt så mycket som våran budget. Men det är väldigt låg standard på ön och rätt dyrt generellt därför fick det bli några nätter dyrare.

Sammantaget är Koh Rong absolut en favoritö!


  • Kambodja
  • Nära Siem Reap, Kambodja

Gillar

Kommentarer