Igår fick vi besked om att den 18/4 (för att vara exakt) så har vi en MR tid under narkos. Härligt! Det betyder oxå att operationen för ryggen är snart här och det är den jag fruktar efter... när man vet att de ska böka i ryggen bland alla nerver osv så blir man lite nervös...

Igår hade vi 20 grader varmt ute, strålande sol. En sån härlig känsla. Hos Granngården hade de lagt ut fina blommor och gjort påskfint men det blev inga blommor denna gången utan blev massa foder till hönsen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Imorse så såg det inte så lovande ut vad det gällde vädret men ack så fel man hade... värmen kom plötsligt. Hönshuset blev städat, nytt vatten och mat till klanen. En utav tuppar har fått kalkfötter så han fick fotbad och massage.

Iväg vi åkte med barnen, destination, Resta Gård... Idag skulle de släppa ut alla bebisar. Innan utsläppen så tog vi en mysfika ute bland doften av gris bajs... urk säger jag bara men vi är på landet!

Det är så underbart och se när alla djuren var ute och solade. Grisarna grymtade i leran medans hästarna, kossorna och fåren beta i hagarna. Man fick massa idéer hur vi kan "pynta" eller fixa våran gård.

Vi avrundar denna dagen med världens godaste Fisksoppa a la Mig! Lax och torskbitar i kokosmjölk samt créme fraiche/saffran och tomat... inte minst med massa rotgrönsaker!

Likes

Comments

Äntligen på bättringsvägen, efter samtal idag (via telefon) med läkare så har han blivit utskriven från avdelningen. Men vi fick åka hem igår på eftermiddagen. Thor har fortfarande feber men är sitt vanliga jag iallafall.

Som förälder till trakeostomerad blir det lite dramatiskt när sånt här händer med luftvägarna. Sjukvården agerade med iallafall toppen... lungnar en annan i telefonen  (112 samtalet) medans ambulansen var på ingång och i samma väva helikoptern.

Nu väntas det helg, sol o värme... på söndag släpps griskulltingar ut för första gången. Hoppas att vi kan vara närvarande.

Likes

Comments

Efter middagen igår, när allt började, Thor fick jobbigt med andningen. Han började pipa i luftvägarna så ringde jag till akuten och meddelade att vi kommer in för att inhalera MEN vi hann till bilen när han bara hosta, slemma och blev alldeles tagen. Jag blev riktigt rädd och bestämde att ringa till 112. Då kom både ambulans och helikopter med läkare osv. Läget vart under kontroll så använde de sig utan ambulansen dels för att kunna höra Thors andning bättre och för utrymme. Fredrik fick åka med och jag efter med bilen och resterande barnen.... känslor ska man inte prata om när man åker bakom en ambulans med blåljus o sirener, bara i vetskapen att det är min lilla som ligger i den!
När vi kom till 95 E så möttes vi ett drös med läkare sen bokade de BIVA ifall han skulle bli ännu sämre så läkarna därifrån vara oxå hos Thor. Narkosjuksystrarna var hos Thor och satt massa infarter för Thor är svår stucken och det är ofta narkosen blir inblandad. Lyckas de inte så har de även kallad NeoIVA95F.

Jag åkte hem inatt med våra andra barn, Fredrik stannade kvar. Vi kom hem kl 2 på natten... så nu gör vi oss redo att åka in till sjukan. Får se vad läkarna har och säga.

Likes

Comments

Vakna imorse och fick en chock... SNÖ!!! Inte nu?? Ett elände och köra till dagis, spårigt och halt. Men på lunchen så var det inget kvar och det var tur det eftersom vi tar lunch promenader.
Dagarna flyter på nu på jobbet, massa och göra, det gillar jag... Snart måste vi skriva en checklista inför Ullared. Det lutar sig nog mot att ta med släpvagn... Längtar!!!

Kycklingarna bara växer och busar, stökar runt... Jag har lust och kläcka några silkeshöns. så fräcka!!

Förra veckan så köpte jag Friskis&svettis årskort... hmmm... har jag dragit vatten över huvudet nu? När i hela fridens namn ska jag få tid och åka ner? OMG! Ensamtid (så det heter) det existerar inte hos mig!! Men jag får väl klämma in nån dag i veckan!

Idag har Thor kört race med sin Mustang på dagis, både inomhus och utomhus, dansat till babblarna och kramat med tjejerna. Det går fram i utvecklingen.... Nu väntar jag ivrigt att få tiden till MR så vi får undan en operation, ryggen!

Likes

Comments

Underbar känsla att gå ut och sätta sig i trappan samt njuta av morgon kaffe. Fåglarna kvittrar och det kliar i fingrarna att fixa trädgården. Som sagt i år ska jag "träna" att bli duktig att plantera OCH inte glömma bort och vattna.
I helgen var det verkligen Grill-väder men det blev ingen grillning så nu siktar vi till helgen som kommer att det är blir fint väder så kanske vi kan göra premiär utflykt.

Likes

Comments

Veckorna går fort... i måndags så åkte vi till akuten med Thor och han fick antibiotika kur för öronen samt salva så ytterligare en vecka borta från dagis. Införskaffat en friskis&svettis kort, årskort. Undrar bara hur eller när jag ska baka in en träningspass.

Imorse åkte vi till stan handla mat och skor till tonåringar och Gustav. Intersport, ta 3 betala för 2... underbart!

Ullared närmar sig med stormsteg... våren är på väg... rätt som det är så har vi sommar och värme!

Sjukstugan fortsätter här hos oss fast nu är det Gustavs tur och stackarn är livrädd att åka ambulans igen som förra gången.

Men nu ska jag dricka min kaffe och njuta!

Likes

Comments

De föräldrar som använder denna maskin dagligen har säkert frågat angående dessa små pluppar uppe på maskin vad de är till för... ju, nu kan jag stolt säga att min kära man satt fast denna sugslang på den och den sitter fast. Tyvärr så kommer inte vi få dessa slangar. Men men våran "gåta" är iallafall löst!

Likes

Comments

Under veckan så fick vi "oväntat" besök av Lokatten... Framför våran ytterdörr... De är fina djur men de kan hålla sig i skogen istället.

Magsjukan är över.... peppar peppar.... Men nu är det öronen istället... stackarn! Eller jag misstänker för det rinner i hans ena öra och han är mer slemmig än vanligt. Så imorgon blir det att besöka akuten i Uppsala för att se om det är det vi misstänker.

Idag tog vi en bakdag, Donuts, kvällen innan Hälsosam familj kickar igång på riktigt. Sen har vi ju haft riktigt skojigt med elen de närmaste 2 dagarna... proppen har gått på natten eller tidigt på morgonen... konstigt tyckte vi. åh va vi har kämpat, fick ringa grannen som är elektriker att komma hit och hjälpa hitta felet.
Felet var... Min diskmaskin som orsakade det!!! Jag kan inte leva utan den... Min kära fick öppna baksidan och simsalabim... problemet löst. Lite kondens (vatten)för nära ström. Grannens tips! Undra hur många som kastar sina maskiner och köper nytt? när man kan bara torka där...

Likes

Comments

Mitt i magsjuka så ska jag berätta vad som hända skall... på måndag börjar vi kursen med Ulrika Davidsson "Hälsosam familj" via nätet. Få färdiga matsedlar, recept och tips samt rådgivning. Det ska bli spännande och se hur "nyttiga" vi kommer och bli.

Själv försöker jag leta efter en baddräkt till mig. Hittar inte nånstans. En baddräkt till mina fina volanger är inte lätt och hitta.

Nu blir det en liten tripp till Uppsala barnakuten för Thor har fått utslag/rodnad på benen samt detta med bajseriet har man inte riktigt fått ordning heller. Jag hatar och se honom bara rasa i vikt...

Likes

Comments