Jag längtar efter att få ta min lilla Gosse hem till resterande familjen! Leva ett normalt liv full av glädje och massa kärlek... Men denna resa som vi har gjort kan man inte beskriva med ord utan man måste uppleva detta själv för att kunna förstå hur jobbigt det är för oss alla! Har dock bestämt mig att när jag får min Webbshop i rull så kommer jag att donera pengar till Uppsala Akademiska sj, neoIVA95F för framtida nya platser, till forskning och utbildning för personalen! Även programmet "rakt in i hjärtan" står mig nära... påminner våran tid i Göteborg... Gustav var 5 år... opererades för förmaksseptunidefekt. 💞

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min favorit, serveringsvagnen... Kaninerna passar perfekt som inredning till barnrummet. Veckotavlan nedan är super bra för en familj som våran full av kaos och kom-ihåg-saker så är detta både snygg och händig! Ladybug ljuskopp så fin!​

Likes

Comments

Passade på och ta en "lunchrast" på sjukhuset och tog en resa till IKEA... man kan inte åka hem tomhänt! Det är något magist med IKEA....

Underbart!


Likes

Comments

Som jag har letad efter  t ex denna bil​ och så hittade jag pandan samt lampan... dessa passar in i min svart/vita/gråa inredning! Att inreda barnrum är en dröm!

Nu på Måndag ska jag börja klä om barnens nya sänggavlar, tygerna och stoppningarna har kommit! Fatbob skissen har jag oxå så en såndan säck till varje unge... mycke att sy men det är roligt.

Likes

Comments

Här kommer en del av våran gosses prematuraproblem eller hur man ska säga, vad han har gått igenom sen han bestämde att komma ut!! ❤

En vanlig infektion orsakas av bakterier som kallas koagulasnegativa stafylokocker, KNS. Bakterien ingår i de flesta människors normala bakterieflora på huden. För friska människor är den helt ofarlig. Men om infektionsförsvaret är omoget, som hos mycket för tidigt födda barn, kan bakterien komma in i blodet och ge blodförgiftning.

Fick det 2 ggr. Slutade andas och hamnade i respirator båda gångerna.

Inflammation i tarmen

En sällsynt komplikation som mycket för tidigt födda barn kan få kallas för nekrotiserande enterokolit, NEC. Det är en inflammation i tarmen, vars orsak inte är helt klar. Barnet kan bli allvarligt sjukt med magproblem och tydlig allmänpåverkan. Sjukdomen behandlas genom att tarmen får vila och barnet får näring genom dropp istället.

Det är mycket ovanligt, men ibland går det hål på tarmen. Barnet får då en operation för att laga hålet, och får ibland under en tid stomipåse.

Ductus - ett blodkärl som ska stängas

Under graviditeten får fostret syre från moderkakan och inte från lungorna. Därför har fostret ett blodkärl som heter ductus som leder blodet förbi lungorna, direkt ut i kroppen. Ductus stängs vanligtvis inom några få dygn hos det nyfödda barnet, men hos för tidigt födda barn händer det ibland att det inte stängs i tid, vilket blir en belastning på barnets hjärta. Det finns medicin som under barnets första levnadsvecka kan bidra till att ductus stängs av. I ovanliga fall hjälper inte medicinen, och det händer att barnets hjärta blir för ansträngt. Då får barnet en operation för att ductus ska stängas.

Stängdes igen, öppnades, stängdes och nu öppen igen!! pga infektion...

Apnéer

Ett vanligt tecken på omognad i lungorna hos för tidigt födda barn är korta andningsuppehåll, så kallade apnéer. Mot det kan barnet få CPAP och koffein, som stimulerar andningen. Som förälder kan det vara dramatiskt att se sitt barn sluta andas, men personalen ser till att övervaka barnet så att det får hjälp att börja andas så snabbt som möjligt.

Barnets blodtryck

Barn som är väldigt tidigt födda och/eller sjuka får ibland för lågt blodtryck. För att se till att alla organ i kroppen får tillräckligt med blod får då barnet ofta blodtryckshöjande mediciner eller blodtransfusioner. Ett mycket för tidigt fött barn kan behöva flera blodtransfusioner under tiden på sjukhuset. Det beror på att barnet har svårt att själv tillverka nya blodkroppar, men också på att den mängd blod som tas i blodprover måste ersättas.

En hjärnblödning hos ett för tidigt fött barn behöver inte få samma konsekvenser som hos en vuxen. Det beror på att barnet i viss mån kan utnyttja friska delar av hjärnan för uppgifter som egentligen skulle ha skötts i det skadade området.

Grad 1=blåmärke

ROP är den enda han har klarat sig ifån!!! Samt lungsjukdomen... men dock allt annat har han gått igenom. Han föddes med lätta klumpfötter, gomspalt, ljumskbråck och hypospadi.


Likes

Comments

Jaha, vad ska jag börja nånstans... Välkommen Thor till Familjen med Hjärtefel.... En till med ASD och hans ductus har kommit tillbaka som hindrar hans lungor att bli bra! Stort flöde i hjärtat.... ❤

Mitt hjärta blöder... men dock samtidigt så är detta glada nyheter att vi slipper trackstomi och att ductus är svaret varför han måste ha andningshjälp! Som sagt , "jag ser ljuset i tunneln"


Om ductus problemen återkommer
Om ductus stängt sig själv eller efter läkemedelsbehandling, finns en risk att den öppnar sig igen. I samband med infektioner är risken för återfall störst. Ibland krävs upprepad läkemedelsbehandling eller operation.

Så imorron kommer jag ha ett lååångt samtal med läkarna! Min teori, kan vi stänga ductusen så kan vi nog ta bort andningshjälpen och att han kommer att må som en toppen liten Gosig Trollunge!

Natti...

Likes

Comments

Kommer att stå över mässan pga att prioriterar sjukhuset före. Men har dock gjort en preliminär beställning. Nu är det dock några justeringar kvar på hemsidan sen är vi på rull... hör kommer smakprov!!

Likes

Comments

Den här sänghimmeln är så läcker och den passar perfekt till min dottersrum.

Nu har jag designat färdigt hennes sänggavel och tygerna har oxå kommit.

Känns som att man har "många" bollar i luften samtidigt....

Nu lite städning och tvättning som gäller!

❤​

Likes

Comments

Snart kommer dessa att säljas på hemsidan vilket jag kommer att publicera så snart som möjligt! Undantag är lampan som är nedanför som jag har beställt från Jotex.​

Likes

Comments