Uppsala, tur och retur

Vissa resor i livet är viktiga och de ger precis vad man behöver i stunden. En stund bort från allt, en ny miljö eller bara något man måste göra för att uppnå ett mål i livet. Alla resor tar oss någonstans och den här gången blev resan till Uppsala.

Det blev en dag ledigt mitt i veckan och det blev en riktigt bra dag måste jag säga. En dag vi alla kommer att minnas och en dag som gav oss en liten utflykt bort från vardagen.

Uppsala, tur och retur
Det var säkert mer än tjugo år sedan jag besökte Uppsala. När dottern behövde skjuts dit var jag inte sen att säga JA. Vem vill inte ta en roadtrip och se något nytt, eller nygammalt kanske jag ska säga. Min kusin bodde under en tid i Uppsala och vi har varit på bandyfinaler, turer på stan, turistat i domkyrkan och allt och lite till. Det var längesedan och även om det inte lev så mycket av den varan denna gång var det trevligt att komma dit.

Domkyrkan ståtade med sin prakt, husen var precis lika vackra som innan och dem kan inte tycka att det porlande vattnet är härligt att titta på. Denna gången blev det bara en promenad genom Uppsalas centrala delar och det var trevligt. Kul att komma bort hemifrån och byta miljö för en stund. Skönt att unna sig en dag ledigt och bara vara tillsammans med dottern. Får nog bli fler roadtrips framöver känner jag. Uppsala är en väldigt vacker stad och jag behöver nog åka tillbaka än en gång nu i sommar känner jag så jag får se lite mer.

Denna gången blev kort, men oerhört lyckosam för dottern som klarade Am-provet och det firade vi så klart med fika på Espresso House. sedan tog tröttheten över och det blev dags att vända hem igen. En riktigt härlig resa på alla tänkbara vis måste jag säga, både för mig och för henne.

Kram Mina


Gillar