Tillbaka till verkligheten

Välkommen verkligheten och en ny termin. I dag är dagen då vi återgår till vanliga rutiner och det finns både för- och nackdelar med det så klart men i dag har vi inget val.

Då var det slut för denna gång och nu väntar några veckor innan det är dags igen för nästa lov men jag har delade känslor inför detta måste jag säga. Det har varit fantastiskt att inte ha en massa tider att passa och det har varit ljuvligt att ha sovmorgon precis när man vill men det har även sina nackdelar. På grund av det extremt tråkiga vädret och att det inte alltid finns någon att leka med har det varit en del rastlöshet och därför måste jag säga att jag välkomnar skolan.

Olivia längtar till skolan och kompisarna men jag kan inte säga precis samma om tonåringen men det ska nog fungera ändå. Det gäller även där att se det positivt och göra det bästa av situationen, göra det man måste och sedan planera in roliga saker att se fram emot. För det är även då jag står ut med saker som inte är så roliga och det är inte alltid vardagen är så glamorös. Tider att passa hit och dit, prestationer som behöver göras och måsten att ta tag i men livet kan inte ara ett enda långt lov för då tröttnar vi på allt. I stället tar man tag i allvaret och ser vad som finns att göra när det kommer lediga dagar. Det behöver inte vara några stora saker utan bara de små roliga sakerna i livet som faktiskt gör att vardagen går att komma igenom om man har något roligt att se fram emot.

Jag älskar att planera in roliga saker att göra och brukar kunna fylla min kalender rejält varje år. Kanske beror det på min enorma rastlöshet eller på min äventyrslystnad att uppleva nya saker men vad spelar det för roll. Det hjälper i alla fall mig när dagarna suger och ingenting är roligt då man vet att det finns något roligt som lurar bakom krönet.

I dag är det då dags för skolan och det ska bli skönt för mig att få lite arbetsro, om man nu kan kalla det för det. Att ha sina barn hemma är underbart men jag måste säga att det tar på krafterna och nu behöver jag fokusera lite extra. Det är så här det ska vara och tanken är att jag ska kunna jobba på dagarna med mitt skolarbete och nu kan jag verkligen göra det. Tyvärr får jag stå ut med diverse renoveringar i huset men det är som det är. Bara att gilla läget men lite buller kan jag stå ut med. Nu får jag i stället möjlighet att sakna mina hjärtan en smula i stället och det kan vara riktigt bra.

Denna vecka är starten på det mesta och för de allra flesta och på söndag börjar träningarna och vårterminen på cheerleadingen. Vi har mycket att se fram emot denna termin och jag hoppas att skadorna håller sig borta och att det får bli den säsong som vi alla längtat efter och sett fram emot. Verkligheten kallar och jag känner mig ändå hyfsat utvilad och tror jag att jag är redo för det som komma skall. Vi tar en dag i taget och tar utmaningarna som den kommer men jag hoppas att det blir en fantastisk vår med allt som hör till.

Välkommen vårterminen, nu gör vi detta till den bästa terminen hittills.

#vårtermin2020 #personligblogg #bloggareisverige #skolstart #livetmedbarn


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Fröken Rödlök,
Inför ledigheter tror jag många föräldrar tycker det ska bli härligt att få vara hemma med barnen men när det är en kort tid kvar (om man haft ledigt länge) är det nog lätt hänt att man längtar tillbaka till vardagen för att barnen är för rastlösa 0) Hehehe..
www.frokenrodlok.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, det blir svårt att aktivera dem till slut
nouw.com/minasvarld
paamcakees
paamcakees,
Härligt med en ny termin!😍
nouw.com/paamcakees
minasvarld
minasvarld,
Ja, det ska bli skönt och jag håller tummarna för att den blir bra
nouw.com/minasvarld
Amandizan
Amandizan,
Även som dig så har jag lite mixade känslor över att lovet är slut. Det är skönt att inte ha väckarklocka men jag tror att vi hade tröttnat efter några veckor till av ledighet 😂❤️
nouw.com/amandizan
minasvarld
minasvarld,
Ja, så är det alltid men det är på gott och ont för vissa märker jag.
nouw.com/minasvarld
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Härligt att komma till rutiner igen, jag märker inte av det så mycket. Måste säga det, läste att du vill bli författare, att du skriver väldigt bra! Rent och fint! Är det något speciellt du vill skriva om? Eller lite allt möjligt? Blev nyfiken haha! Hoppas du sover gott inatt! 😊
nouw.com/angelicaelversson
minasvarld
minasvarld,
Stort tack <3 Ja min dröm är att bli författare. Än så länge har jag mest skrivit relationsromaner men jobbar på en som kommer att bli en thriller. Får se om jag lyckas med det.
nouw.com/minasvarld
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Härligt att komma igång med sina vanliga rutiner igen. Själv har ja inte börjat.
nouw.com/jagochminahjärtan
minasvarld
minasvarld,
På gott och ont känns det som i bland
nouw.com/minasvarld
Jessica ,
Detta med att planera in saker är verkligen guld för att piffa upp vardagen så man har saker att se frsmemot😍😍
nouw.com/jessicaburman/
minasvarld
minasvarld,
Ja, det behövs verkligen annars skulle jag nog bli galen tror jag
nouw.com/minasvarld
Hannas krypin,
Visst är det härligt med lov och ledighet men det är så skönt med rutiner och vardag också tycker jag. Låter lite jobbigt att plugga i renoveringskaos men det fixar du! Jag satt och pluggade effektivt igår och tänkte göra samma sak idag.
hannafialotta.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Pluggandet gick åt skogen kan man söga och nu måste jag göra det för att inte komma efter allt för mycket
nouw.com/minasvarld
Annica,
Delmål till målet brukar verkligen vara ett vinnande koncept.! 😊 Så att boka upp roliga saker framöver är absolut ingenting fel.. Tycker inte jag.
annicama.com
minasvarld
minasvarld,
Nej, det behöver man verkligen göra för att orka med.
nouw.com/minasvarld
Michelle,
Va skönt attdu bara kunnat ta det lugnt under lovet och visst blir ddt ju så att man tappar rutiner o dyligt . Men hoppas du snabbt hittar tillbaka till rutiner 👌🏻
michellefrandell.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, med stapplande steg ska det nog fungera
nouw.com/minasvarld
Lexochlogan
Lexochlogan,
Ja att komma tillbaka till vardagen och rutiner, det är väl lite det som är tjusningen I att vara ledig från en vardag egentligen, att bara vara ledig hade varit långtråkigt i sig. Kul att ha mycket att se fram emot
nouw.com/lexochlogan
minasvarld
minasvarld,
Ja bara ledigt är väldigt tråkigt
nouw.com/minasvarld