Något jag längtar efter

Efter tre års studier och många romaner på listan saknar jag något. Det där som jag haft som ett enda stort nöje och en verklighetsflykt förut. Det blev till ett jobb och nu saknar jag att få välja själv.

När man studerar litteraturvetenskap blir det många texter som ska läsas. Svåra texter. Lätta texter. Konstiga texter. Grymma romaner och texter man inte ens förstår sig på. Jag har stött på många guldkorn som förvånat mig och många texter har jag velat läsa i sin helhet. Det hade varit kul att göra en lista på all de romaner man klarat av genom åren bara för att se vad som är läst. Allt detta läsande av långa litteraturlistor har gjort mitt intresse för litteratur större, men det finns något jag verkligen saknar. Något som jag i långa perioder inte har orkat eller hunnit med.

Mitt eget val
En av mina stora laster tidigare var att köpa böcker. Bokrea. Bokmässa. Eller bara en helt vanlig torsdag när jag såg en ny bok som jag hemskt gärna ville läsa. Kassarna blev alltid välfyllda från Bokmässan och paketen blev stora från Bokus. Bokhyllan räckte inte till och till råga på allt fick jag tre kassar med böcker efter att min mormor gick bort. Vad skulle jag göra med alla dessa böcker?

Klassiker, nyutkomna deckare och komplicerade relationsromaner. Utbudet är stort och bokhyllan är välfylld av böcker som jag vill läsa. Det finns säkert fyrtio olästa romaner som bara väntar på mig och det är en fröjd varje gång en bok ska väljas att ha den mängden att tillgå. Som ett eget bibliotek och varje bokälskares dröm. Numera har jag köpstopp och den enda litteratur jag får köpa är kurslitteratur. Det känns tråkigt måste jag erkänna, men det var välbehövligt. Just nu behöver jag inga fler böcker.

När jag är klar ska jag läsa
Det finns en tjusning i att ha läst ut en bok och få välja nästa som ska läsa. Man står där och drar fingret utefter titlarna och funderar på vad man är sugen på. Jag saknar den känslan. Det var längesedan jag hann med att läsa de böcker jag själv kan välja. I somras hade jag en hel ledig sommar att kunna läsa vad jag vill, men då kunde jag inte läsa. Visst blev det en och annan roman, men jag hann inte de jag önskade. Sommaren innan däremot hann jag läsa mer och det kändes som en befrielse.

När jag nu snart är klar med mina studier, om jag nu blir det någon gång, då ska jag läsa de romaner jag själv vill. Jag ska bläddra bland mina böcker och välja de jag helst vill läsa. Jag vill beta av den stora mängden jag inte orkat med alla dessa år och jag ska få välja helt själv. Det är något jag verkligen saknat. Just nu har jag väldigt svårt att läsa efter uppsatsskrivandet och det är en sorg för mig. Jag brukar kunna läsa en hel roman på en dag om jag inte har en massa annat att göra, men nu skulle det antagligen ta flera veckor att ens komma till mitten.

Hoppas på att huvudet klarnar snart och att jag kommer igenom den kurs jag läser nu. Där ska det nämligen läsas deckare, vilket jag gillar, och det ska bli riktigt kul. En av dem har stått i min bokhylla ett tag och det är kul när nyttan faller in i nöjet. Kanske kan jag få komma tillbaka till mitt vanliga läsande och satsa på skrivandet i framtiden i stället. Det vore en dröm det!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Yasminegill
Yasminegill,

Åhhh saknar stunder av läsning, kul med deckare utan tvekan min favorit läsning kul att du gillar det också det blir så mkt roligare då.

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Bästa stunderna när man kan släppa allt annat och gå in i en annan värld där man får uppleva andra problem 😉
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Jag är så glad att kunna läsa igen efter många urs utbrändhet. Jag älskar biografier, men kan bli uppslukad av en deckare. Just nu är det väldigt blandat.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Ja, fy vad jag fått kämpa för att kunna läsa igen. Kommer aldrig tillbaka till det som var tidigare, men att bara kunna läsa en hela roman är stort <3
nouw.com/minasvarld

Jag var en bokmal en gång i tiden. Idag läser jag max två böcker per år. Har en tendens att börja läsa och sluta mitt i. Tror att det har att jsg alltid är så trött om kvällarna.

Men jag förespråkar gärna att man ska läsa ända från set barnen är små

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Läsning är härligt! Jag brukade läsa minst en roman i veckan tidigare, men det är långt i från det jag läser i dag
nouw.com/minasvarld
Elina,

Jag läste inte alls många böcker när jag studerade, och jag är en riktig bokmal! Och att köpa böcker är en av mina laster, inget går upp mot en ny bok.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är svårt att varken orka eller hinna med att läsa annat än kurslitteraturen. Tur att studierna slutar till slut 😉
nouw.com/minasvarld
Emschen ,

Det du beskriver låter som mina ord bara det att mitt beror på hjärntrötthet. Nu börjar jag läsa lite igen. Ljudböcker har blivit min räddning.

Kul att nytta kommer med nöje nu. Trevlig läsning!

emschen.se
minasvarld
minasvarld,
Skönt att kunna lyssna på ljudböcker. Jag har aldrig klarat det och det är trist.
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan,

Den enda perioden i mitt liv när jag inte läst mycket var när jag pluggade på högskolan. Det var så mycket annan litteratur att jag inte orkade läsa böcker, utan det blev mycket tidningar under den tiden.
Böckerna av Kristina Ohlsson (på bilden) gillade jag verkligen och jag såg att hon kommit ut med lite nytt som jag spanat på. Det blir nog en beställning snart 😊 Och Slutet av sommaren av Anders de la Motte läser jag just nu!

www.popprinsessan.se
minasvarld
minasvarld,
Jag har ännu inte läst de böckerna av Kristina Ohlson men jag ser fram emot det. Har läst en annan serie med henne som är riktigt bra 😊
nouw.com/minasvarld
Marie,

Jag läste mycket som tonåring och då var jag helt uppslukad av Virgina Andrews böcker, har hela den samlingen =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Virgina Andrews läste jag med en hel del av när jag var yngre. Står hemma i bokhyllan hos mamma och pappa 😊
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Jag läser inte alls så mycket, men min man älskar böcker han med. Han sitter med en fysisk bok i handen, och en i öronen för jämnan. Hemmet svämmar över av böcker och just nu kan jag störa mig lite på det.

www.nouw/com/madelena
minasvarld
minasvarld,
För min del blir det bara fysiska böcker. Det är något speciellt med den där stunden med boken. Själv måste jag köpa nya möbler för att få plats med alla böcker.
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Jag har väl det oxå den där saknade man inte vet vilken bok man ska lyssna på . Lyssnar på nextstory och förra året lyssnade jag på 12 böcker o läste en . Stort steg för nån som inte är i bokvärlden alls

minasvarld
minasvarld,
Härligt när man kan lyssna på ljudböcker 😊
nouw.com/minasvarld