Hänga med tonåringar på Pinchos

Tänk vad man får höra när man umgås med tonåringar och det går inte att beskriva hur glad man blir som förälder när man får den möjligheten att få hänga med tonåringarna. Det blir mycket killsnack, kompisar, kläder och än det ena och än det andra men så härligt det är med dessa bubblande ungdomar.

Fredagen blev riktigt härlig och det blev många skratt, precis som vi hade kunnat tänka oss.
Jag och äldsta dottern hade en middagsdejt med en kompis till dottern och hennes mamma. Tjejerna hade valt restaurang och valet föll på Pinchos. Ska ärligt erkänna att jag aldrig tidigare varit där och det har ett mycket speciellt upplägg måste jag säga. Vi var på Pinchos på Norrlandsgatan och det som på utsidan ser ut som ett litet hål i väggen visade sig vara väldigt stort. Direkt när vi kom in började vi med att kolla menyn och funderade på vad vi ville äta. Vi spetsade in oss på vissa rätter och när vi väl kände oss klara med våra val så insåg vi att det blev många rätter. Dottern var tydlig med att hon bara skulle ha tre rätter men jag hade valt någon extra och tur var det.

I väntan på maten blev vi så där lite extra tokiga. När drycken skulle hämtas lyckades en av oss, inte jag, välta en stol och en stor skrattfest utbröt. Det är vad som händer när man umgås med människor som har lätt för skratt och vågar bjuda på sig själva. Risken finns att hela restaurangen hörde oss men vad ska man göra när det blir lite tokigt.

Mycket mat och tur var det
Det jag har lite svårt med på just denna restaurangs koncept är att man måste hämta allt själv. För när vi väl skulle hämta vår mat insåg vi att vi behövde gå ner för en trappa för att hämta den och så klart även upp för trappan igen. Är man då lite klumpig kan vad som helst hända men det gick bra som tur var. När vi däremot såg alla rätter vi beställt började vi undra hur vi skulle få i oss allt. Började med den sötaste planksteken jag sett och den slank ner kan jag säga.

När vi började äta insåg jag ganska snabbt att jag hade beställt för mycket mat men det kvittade för dottern åt upp min mat också för hennes rätter slank ner väldigt fort och sedan högg hon in på mina också. Maten var god och det var väldigt trevligt och annorlunda koncept men det jag möjligtvis tyckte var tråkigt var att man fick gå och hämta maten själv. Hur som helst var det riktigt trevligt och det man mest kommer i håg under en kväll med tonåringar är alla dessa roliga samtal.

Tonåringar med mycket att säga
Just dessa tonåringar är duktiga på att prata och de är väldigt öppna vilket leder till att man får veta än det ena, än det andra men vilken lycka det är för en förälder. Det blev naturligtvis en massa snack om killar och det är alltid kul att höra deras tankar om det. Min dotter har mest killkompisar och har dem väldigt nära sig hela tiden vilket passar henne perfekt. Tjejerna denna kväll är kompisar men de umgås inte alls i samma gäng och det blev mycket bilder och diskussioner om allt. Tänk att få spendera en fredagskväll men sin dotter och hennes kompis men även kompisens mamma, tänk att vi får ta så mycket plats i deras liv och vara en del av det. Det är verkligen helt underbart. Kan känna igen mig så mycket i min egen dotter och det finns så mycket tankar hon har som även jag hade i just hennes ålder, så mycket av hennes personlighet som även jag har.

Det gäller verkligen att ta tillvara på dessa kvällar som man får spendera med sina tonåringar. Det är en alldeles speciell tid i deras liv och det gäller att visa sitt intresse om man ska få vara med dem. Jag är oerhört tacksam över den fina relation jag har med min dotter och jag vet hur mycket hon uppskattar dessa kvällar hon också. Efter allt jobbigt som varit känns det som att hon verkligen har hittat en plats i livet där lyckan ler och jag är så tacksam över det. Underbara, älskade unge.

Tack även till bästa Åsa och Ida för en helt underbar kväll med många skratt och en del bus.

#älskadetonåring #livetmedbarn #personligblogg #bloggareisverige #bloggareistockholm


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Moa Larsson,
Jag blir faktiskt helt varm i hjärtat av det här fina inlägget. Wow. Förstår hur mycket du uppskattar det, och vad fint att de babblar på som vanligt med er närvarande 🖤
moafidelie.com
Det låter som ni hade en riktigt underbar kväll verkligen. Det är något speciellt det där med att få umgås med sin tonåring, det är att umgås med en vuxnen som samtidigt är ens barn. Älskar det verkligen 😊.
Sedan gillar jagv Pinchos koncept det finns här i Falun med 😊.
www.saramadeleine.se
Lillan Kind ,
Åh så rolig denna middagsdejt lät! Det är så härligt när det blir sådär mycket skratt och tokigheter😄 Tur att det inte var jag som skulle bära mat i trappor, för risken är stor att den inte skulle ha kommit till bordet. Men för mycket mat kan det aldrig bli😆❤
varapavag.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vad mysigt med en sådan kväll! Vi kommer alltid på i efterhand att vi borde göra så här på Pinchos: beställa några rätter för att komma igång och sedan beställa vidare när det första börjat tillagas. Ibland kan det vara ganska lång väntetid och det kan ju vara trevligt att sprida ut rätterna lite. Barnen här gillar verkligen Pinchos.
nouw.com/popprinsessan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vad mysigt med en sådan kväll! Vi kommer alltid på i efterhand att vi borde göra så här på Pinchos: beställa några rätter för att komma igång och sedan beställa vidare när det första börjat tillagas. Ibland kan det vara ganska lång väntetid och det kan ju vara trevligt att sprida ut rätterna lite. Barnen här gillar verkligen Pinchos.
nouw.com/popprinsessan
Tess,
Men så mysigt de låter vännen 😊 man ska verkligen ta vara på såna tillfällen
tessthelin.se
Amandizan
Amandizan,
Vilken härlig kväll ta illa upp men jag hade varit helt slut men så nöjd med kvällen 😊fint att ni har en sådan fin relation det är fint att se❤️
nouw.com/amandizan
jessica,
åh vilke mysig kväll ni fick, den resturangen tror ja i alla fall ajg inte ätit på , men maten såg rikigt bra ut ❤😀
nouw.com/jessicaburman
Madeleine,
Pinchos tycker jag är rätt trevligt. Min man gillar inte konceptet, men jag gör det. Det är ju väldigt speciellt.
www.nouw.com/madelena
Hannas krypin,
Jag har aldrig ätit på pinchos men visst är det lite tapasstuk? Tycker det är lite dåligt att ni var tvugna att hämta maten själva. Äsch, vad spelar det för roll att ni säkerligen hördes. När jag är ute med jobbet så är det alltid vi som hörs mest. Det hör till tycker jag.
hannafialotta.blogg.se