En rastlös själ i en stillastående värld

Att vara en rastlös själ i en värld där många delar står still är inte det roligaste och då gäller det att hitta saker som får springet på insidan att lugna ner sig. Det är inte lätt och jag är inte alls bra på detta men jag måste för vad händer annars.

Jag tänker inte ha någon lång utläggning om hur vår värld ser ut i dag för alla är medvetna om det. Jag tänker heller inte skriva om hur jobbigt jag tycker att allt detta är för det är lika jobbigt för alla. I stället tänkte jag försöka beskriva hur det känns när man är van att ha tusen saker på gång samtidigt, att nästan inte få tiden att räcka till och längta efter oplanerade helger. Jag ska försöka beskriva hur det känns när allt detta som man fyllt livet med för att må bra bara försvinner och man lämnas med en tomhet och all tid i världen.

Jag borde ha fullt upp
Vi har i alla år varit en aktiv familj med många järn i elden. Träningar, aktiviteter, tävlingar, jobb, studier, mängder med projekt och allt och lite till. Jag har verkligen älskat det och många kanske tycker att jag är galen som gillar att ha för mycket hela tiden men det får mig att leva. Att fylla kalendern med än det ena och än det andra får mig att hålla fötterna på jorden och huvudet i gång. Vad händer då om alla de här sakerna som jag tycker om att göra stryks från kalendern?

Jag pluggar 150 % och borde ha fullt upp. Jag har barn som behöver mig, ett hem att ta hand om och väldigt stimulerande fritidssysselsättningar men det räcker tydligen inte. Detta gör mig rädd för mig själv och när lugnet kommer börjar kroppen och knoppen reagera. Att hela tiden veta vad man ska göra härnäst gör mig trygg, att hela tiden ha något att se fram emot gör mig glad men vad ska jag längta efter när allt roligt ställs in och jag tvingas leva med mitt ständiga inre kaos.

Kan inte njuta av lugnet
Många säger till mig att jag ska passa på att njuta av lugnet men hur gör man det?
Kan lätt konstatera att det inte riktigt är min grej att slappa om jag inte får sitta vid havet och prata om livet eller fotografera eller för den delen göra något annat stimulerande. Jo, jag är en rastlös själ och jag kan inte bara sitta rakt upp och ner. Jag kan inte ens titta på teve utan att samtidigt göra något annat och det är något jag accepterat med mig själv men just nu är det något jag lider av.

I stället för att bara sätta mig ner och vila måste jag göra något. Ska jag sova eller springa?
Det bästa att göra när den totala rastlösheten faller in är att gå ut i skogen och springa eller gå, bara jag får göra något så går det bra för jag hatar att bli lämnad ensam med mina tankar.
Tankarna på att jag inte vet hur framtiden ser ut eller ens hur morgondagen ska bli. Det vet man i och för sig aldrig men just nu kan man inte planera något. Jag vill ha saker att längta efter. Jag vill veta när jag kan träffa mina föräldrar igen. Jag vill veta vad jag ska gör i sommar och jag vill bara veta vad jag ska göra om två veckor.

Inte bara jag
Många delar detta med mig och i stället för att bara sitta hemma försöker man ses utomhus. När jag i går fick ett meddelande från en kompis som frågade om jag skulle med ut i skogen i dag på en promenad var jag inte sen att tacka JA. Bort hemifrån och den vanliga lunken, det är precis vad jag behöver just nu.
Lite tid med en vän och vara i friska luften är det bästa man kan göra just nu. För är det något jag saknar allra mest i allt detta så är det att umgås med människor.

Packar därför mackor och kaffe och drar ut i skogen med min rastlösa själ i dag. Promenerar, pratar och bara njuter av att ta det lugnt men ändå göra något. Helt i min smak.

Trevlig helg alla fina

Kram Mina


Gillar

Kommentarer