Låt fuskarna bli uteslutna

Jag har upplevt många segrar.
Har sett de riktigt stora både ta guld och misslyckas.
Flera tårar har fällt i ren lycka och stolthet.
Naglarna har varit nedbitna under många jämna matcher och rafflande spurter.
Jag har skrikit och skrålat, hoppat och dansat.

Många stora mästerskap har jag upplevt.
I min familj har sporten varit en central del och jag har älskat varje stund.
Så många fina minnen.
Vem kommer inte ihåg hur alla Sveriges hockeystjärnor tog OS Guld 2006.
Mikael Ljungbergs tårar efter guldet i brottning vid OS i Sydney 2000. För att inte tala om Stefan Holm och Christian Olssons gemensamma firande vid OS i Aten 2004.
Charlotte Kallas otroliga spurt i OS i Sotji 2014.

Nu är det dags igen.
Jag är redo och ser fram emot ett spännande vinter OS.
Ska Kalla klara det även denna gång?
Ska Niklas Edin curla fram ännu ett OS guld?
Hur ska Tre Kronor klara sig utan alla "stjärnor"?

Många frågor men inga svar.
Spänd av förväntan inväntar jag detta OS.

Kan detta toppa det man har varit med om tidigare eller blir det en lång radda med fjärdeplatser. Eller ska mästerskapet förstöras av en rad fuskare? Fuskare som tar olagliga preparat bara för att få uppleva den sanna glädjen i att vinna. På sidan av fuskarna står de slagna hjältarna som har försökt. De har tränat i många år för detta och någon kommer på utsidan och de bli omsprungna. Omsprungna av en fuskare. En fuskare som förstör deras karriär. Man kan ju aldrig tävla mot en fuskare. De knäcker en bara.

Kolla bara på Per Elofsson. Han var taggad till tusen i Salt Lake City OS. Formen var på topp och alla trodde att han skulle vinna. Då dök Mühlegg upp och åkte leende in som vinnare i mål. Det var början till en stjärnas slut. Slut på karriären. Knäckt!

Ingen gillar en fuskare. Men de är och förblir ett stort problem i sporten. Det måste finnas något man kan göra. Det måste finnas ett sätt att komma på dessa förbrytare. För det är så jag ser dem. Hur känns det egentligen att vinna när man har fuskat? Känns det skönt att leva med det? Eller är det så att de helt enkelt inte bryr sig.

Hur kan de stå där överst på pallen med ett brett leende på läpparna? Dessa falska människor som bara förstör för alla andra.

Antingen är jag naiv eller så vill jag bara inte tro att fuskarna ska få vinna. Men jag håller tummarna för att de inte ska få förstöra ännu en karriär som kunde har blivit lång. Så att vi som älskar sport kan få uppleva några riktigt stora händelser. Jag har tilltro och vill inte tro att de onda ska få vinna. Inte denna gång!

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,

Tycker man skall bli avstängd på livstid om man fuskar.

nouw.com/charlottelinden
minasvarld
minasvarld,
charlottelinden
charlottelinden,
minasvarld
minasvarld,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229