Ångra inte det som varit

Tänk om jag hade kommit på tidigare vad jag ville med mitt liv. Tänk om jag aldrig hade flyttat dit. Tänk om jag hade gjort så i stället.

Dessa tankar finns hos de flesta och innerst inne tror jag att de håller oss tillbaka. Denna ständiga ånger att man inte har kommit dit man vill. Att man inte har ett välbetalt jobb eller att man inte bor precis där man vill. Men varför, hade livet verkligen varit bättre om vi hade gjort rätt i alla lägen?

Jag är inte olik alla andra och jag har också ångrat saker. Mest har jag ångrat saker jag inte gjort. Eller saker som jag skulle ha gjort annorlunda.

Visst kan jag sitta och tänka att jag var dum som inte köpte en liten etta när jag flyttade till Stockholm. Jag hade kunnat bosätta mig i en förort och hade inte behövt betala speciellt mycket. År 2000 kostade inte lägenheterna i förorten mycket. I alla fall inte om man jämför med i dag. Jag hade sedan kunnat sälja den och bytt upp mig. Men nu gjorde jag inte så och bor i dag i en hyresrätt och betalar en saftig hyra. Men lever jag ett dåligt liv? Nej det tycker jag inte. Lägenheten är fin och vi har till och med en liten uteplats vi kan vara på. Så varför klaga på det.

Varför kom jag inte på tidigare vad jag ville jobba med? Jag har haft många olika jobb men inte riktigt hittat rätt. Har alltid tröttnat efter några år. Funderade länge vad det berodde på men har nu kommit på det. Det är inte rätt jobb för mig. Och även där kan jag sitta och tänka på varför jag inte kom på detta tidigare. Varför visste jag inte detta för 10 år sedan. Tänk vilket spännande jobb jag hade kunnat ha i dag.

Samtidigt som jag har dessa tankar så kan jag inte låta bli att tänka på ett annat vis. Tänk om jag hade gjort allt detta annorlunda. Då hade jag kanske inte varit samma person som jag är i dag. Jag hade inte levt samma liv. Vad är det egentligen för fel på mitt liv?

Jag bestämde mig snabbt att jag ska sluta älta allt gammalt och se framåt. Man blir inte gladare av att älta att man inte köpte aktier i rätt företag för att sedan kunna sälja dem och bli rik. Ältandet gör en bara orolig och bitter. Se i stället framåt och var glad över vad du gjort och inte gjort. Det har format dig till den människa du är i dag. Vem skulle du annars vara om du gjort allt annorlunda? Jag skulle inte vilja vara någon annan än den jag är. Bara jag kan göra något åt hur framtiden ska bli. Jag kan göra vad jag vill om jag bara anstränger mig lite.

Det kan vi alla.


Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,

Fint inlägg! Jag borde verkligen också lära mig att inte sitta och grubbla och älta i allt man kunde gjort annorlunda..

nouw.com/charlottelinden
minasvarld
minasvarld,
Tack <3 Kan säga att innan har jag ältat allt till ren förbannelse men efter en stresskurs kom jag på bättre tankar även om jag faller tillbaka i bland.nouw.com/minasvarld
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229