Hey bloggen

Dette indlæg bliver om seksualitet og identitet. Men hvad har de her to ting egentlig med hinanden at gøre? De har jo egentlig meget med hinanden at gøre. Man kan jo godt sige at din identitet på en måde afgør hvilken seksualitet du har. Derfor har de to ting meget med hinanden at gøre. Din seksualitet kan man sige er noget du er født med. Mange tror det er et valg, men det er det faktisk ikke. Det er noget du er født med og noget du ikke bare kan ændre på. Du er dig og det er alt hvad der betyder noget.


Som homoseksuel eller biseksuel kan man møde mange fordomme. Vi mennesker er meget hurtige til at dømme andre og især dem der ikke har den samme seksualitet. I Danmark har homoseksuelle kunnet blive viet i kirken siden 2012, hvorimod i Norge var det først i 2016 at det nye vielsesritual. Vi ser det som værende vigtigt at homeseksuelle har lov til at blive viet i kirken, da det sender et bedre tegn om at alle skal have lov til at være sig selv i vore samfund.


MEN GUYS BE WHO YOU ARE, WE LOVE YOU NO MATTER WHAT 

xx

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hey bloggen

I dag har vi tænkt rigtig meget over et spørgsmål, vi undrede os meget og begyndte derfor at søge efter svar på det. Men det her ene spørgsmål er et vi ikke har kunnet finde et direkte svar på. Vi har ledt og ledt, men har ikke som sådan fundet noget, derfor bliver det her indlæg udelukkende vores mening og syn på dette ene spørgsmål.


Som i nok har regnet ud ved at læse overskriften til dette indlæg, kommer det til at handle om kropsidealer og identitet. Påvirker vores krop, synet på os selv og ændre det hvordan vi ser på andre. Mange mennesker ændre også deres leve måde for at få den "perfekte" krop. Men er det med til at ændre på vores identitet? Bestemmer vores krop hvem vi er og hvem vi gerne vil være? Der er mange spørgsmål om lige præcis dette "emne". Man kan jo nok ikke ligefrem kalde det et emne, men ja.


Modsat de sociale medier, er kropsidealer noget der altid har fyldt en hel del. Kropsidealerne har ændret sig en hel del igennem tiden. Selvom de har ændret sig meget betyder det ikke at de har haft en mindre indflydelse på menneskers identitetsdannelse. Det fylder bare generelt meget for os mennesker hvordan vi ser ud. Hvordan vi præsenterer os selv. Vi kan både vise vores identitet ved hjælp af vores tøj (Hvilket du kan læse om i vores sidste indlæg), men vi kan også vise det med ens udseende generelt. Nogle foretrækker f.eks at bruge en masse makeup, hvor andre måske mere foretrækker ikke at bruge makeup.


Hvad gør det ved os?

Vores syn på dette er at vi synes det er lidt forkert. At man dømmer andre ud fra deres krop virker for os lidt forkert. Man bestemmer i realiteten ikke selv hvordan ens krop ser ud. Derfor burde vi ikke dømme andre ud fra hvordan deres krop ser ud. Nogle mennesker er meget tynde, derfor betyder det jo ikke at de har en spiseforstyrrelse og dette så er det du dømmer dem ud fra. Det kan være de spiser helt normalt men bare ikke tager på. Derfor er det jo lidt forkert at man dømmer ud fra dette.


Her nedenunder er der nogle eksempler på kropsidealerne gennem tiden. Det første er fra omkring 1900-tallet, det andet er fra omkring 1950 og det sidste er fra 2016.

xx

Likes

Comments

Hey bloggen

Først og fremmest håber vi at i har haft en god dag, det har vi hvertfald.

Et gammelt ordsprog siger: "Klæder skaber folk." Hvilket helt klart er noget vi kan relatere til. Vores tøj betyder meget for, hvordan vi opfatter hinanden. Det her indlæg vil meget blive om hvordan mode påvirker vores hverdag. Vi håber også at dette indlæg måske kan give jer noget inspiration til at i vælger det tøj i føler jer mest tilpasse i. Det er vigtigt at man vælger at gå i det tøj der bedst muligt viser ens identitet og at man ikke vælger at tage tøj på der måske sender et signal som du ikke ønsker at sende om din identitet.


Når man møder et menneske, man ikke kender i forvejen, kan man lære nogle ting om en person ved at se på deres tøj. Vi mennesker bruger vores tøj som en måde at udtrykke os på og også en måde at fortælle noget om os selv. Det er dog ikke sikkert at den historie vi fortæller om os selv, er sand. I virkeligheden er det måske mere rigtigt at sige, at vores tøj viser vores drømme og ønsker. Vi klæder os sådan, som vi ønsker, at andre skal se os. Ved at vælge sit tøj efter formål kan man selv bestemme, hvilket udtryk man gerne vil give. Det kan fx. have noget at gøre med hvilken gruppe af mennesker man gerne vil høre til, dette kan også kaldes for status. Mode handler derfor ikke kun om tøj, men også om alt det, man gerne vil fortælle andre om sig selv, sit samfund og sin kultur.


Ændring af moden her gennem det seneste år

Man kan sige at her det seneste års tid er det blevet mere moderne at man går i noget mere udfordrende og/eller farverigt tøj, hvor man i fx. 2014 eller 2015 gik i mere minimalistisk tøj. Det var meget populært at man gik med en basic grå, sort eller hvid t-shirt og så et par jeans til. Stilen var meget stille, rolig og nede på jorden.


Hvor kan jeg finde inspiration til mit tøj?

Inspiration til dit tøj kan du finde mange steder. Deri ikke sagt at du fuldstændig skal ligne alle andre. Du behøver ikke gå i alt det alle andre går i, men du kan ofte finde meget inspiration på de sociale medier. Igen som vi skrev i det sidste indlæg spiller de sociale medier en stor rolle i vores identitet. Her er de bare med til at påvirke vores tøj. Du kan for det meste finde meget inspiration på enten Tumblr, Pinterest, Instagram og Youtube. Nedenunder har vi lagt nogle forskellige outfits som vi personligt selv synes er ret fede. Vi håber at det måske kan give jer noget inspiration.

Vi håber at dette indlæg gav jer en bedre forståelse for hvor stor en rolle tøj spiller for vores identitet og vores opfattelse af hinanden. Derudover håber vi også at vi kunne give jer noget inspiration.

xx

Likes

Comments

Hey Bloggen

Identitet og de sociale medier har meget med hinanden at gøre, så derfor syntes vi at dette indlæg var oplagt at skrive. Næsten alle unge mennesker bruger i dag de sociale medier og dette kan godt have en påvirkning på deres identitetsdannelse. Mange gange kan de unge nemlig godt finde på at ændre på sig selv og deres identitet pga. det de ser i medierne. Mange gange vil vi også sige at det ikke er os selv vi præsenterer på nettet. Vi viser på en måde et glansbillede af os selv. Vi ligger billeder op hvor vi selv synes vi ser godt ud, vi ligger ikke billeder op af os selv når vi lige er vågnet og har morgenhår. Altså vi får lidt os selv og vores liv til at se mere perfekt ud end det egentlig er, derfor vælger vi også at sammenligne det med et glansbillede. Hvorfor har vi brug for at andre tror at vi har det perfekte liv? Hvorfor har vi brug for at få den ros fra andre mennesker?


Vi mener at vi som mennesker efterhånden burde være udviklede nok til at vi selv kunne skelne andres tanker fra vores egne. Vi burde være udviklet nok til at kunne se at andre mennesker ikke skulle ændre vores identitet. Vi burde selv kunne vælge hvem vi er og hvem vi ønsker at være som mennesker. Men sådan er det desværre ikke for de fleste mennesker. Vi ændrer os for at andre skulle kunne lide os. Hvis alle fortsætter med at gøre dette vil vi ende med at leve i en verden hvor alle mennesker er ens. Og der kan vi så sidde og tænke selv, er det virkelig det jeg ønsker? Vil jeg være en af dem der får andre mennesker til at ændre på dem selv og deres identitet for at vi til sidst alle sammen er ens? Vi tror selv at det er de færreste mennesker der ønsker dette. Derfor må vi også stoppe med at ændre på andre og lade dem finde deres identitet.


Droppe de sociale medier helt?

Nu når vi læser dette kan vi godt se at vi på en måde skriver at alle skal droppe de sociale medier fuldstændigt, men det er faktisk slet ikke det vi mener. Vi skal nok bare blive bedre til ikke at vise det der perfekte liv frem. Vi burde i stedet bare vise realiteten frem når vi færdes på nettet. Alt behøver ikke være så fandens perfekt. Vi mennesker er ikke perfekte, men det er jo efterhånden det folk tror, det er den synsvinkel vi har givet hinanden. Det er kun vores egen skyld og vi burde droppe det med det samme.

Man kan også sige at vi for det meste ligger det op vi regner med andre synes er spændende. Vi skriver ikke et opslag på facebook om den kedelige hverdag vi nu engang har. Hvor mange mennesker gider bruge sin tid på at læse om den kage du bagte i går? Svaret på det er meget simpelt. INGEN. Der er simpelthen ingen der gider læse eller se billeder af din fantastiske kage. For, så fantastisk var den jo heller ikke vel? Mange mennesker bruger de sociale medier til at føle sig accepteret og få ros. Føler du at der er flere der kan lide dig, jo flere likes du får?


Mobning på nettet og likes

På nettet er der også meget stor chance for at de unge bliver udsat for mobning. Man har ikke nogen chance for at sige mobberen imod. Hvis nu vi siger at du står ansigt til ansigt med en og han så kalder dig en klovn, her har du mulighed for at sige noget til ham og sige ham imod. Derimod hvis han nu ligger et billede op af dig på f.eks. Facebook og skriver at du er en klovn, kan du faktisk på en måde skrive under på at dette er sandt bare ved at trykke på like. Man tænker jo ikke nødvendigvis over at dette like betyder noget, men hvis man ser på det i det store sammenhæng er det jo heller ikke det enkelte like der har en betydning, men det er den mængde af likes der kommer på det opslag hvor der står at den her person er en klovn.

Vi håber at dette indlæg gav jer lidt at tænke over.

xx

Likes

Comments

Hey Bloggen

Velkommen til. Det her er vores første indlæg her på vores blog. Vi vil her hjælpe jer med at finde jeres identitet og finde jer selv. Vi føler at med vores erfaringer omkring det kan vi give råd videre til jer.


Vores blog kommer som sagt til at handle om identitet. Men hvad er identitet egentlig? Identitet er noget der kendetegner dig, man kan vel godt sige at din identitet er dig. Din identitet kan ændre sig hele tiden, det er dog ikke kun dig selv der er med til at ændre din identitet. Du kan også blive påvirket udefra, enten af de mennesker du omgåes med eller fra de sociale medier, som efterhånden spiller en større og større rolle i nutidens menneskers identitetsdannelse. Man kan jo godt sige at de sociale medier spiller en større rolle for dig der er ung nu, her i 2017 i forhold til hvis man så kigger på hvor stor en rolle de spillede da dine forældre eller bedsteforældre var unge og forvirrede omkring deres identitet og hvem de nu engang skulle blive.


Hvorfor har vi valgt at starte en blog?

Vi føler at den bedste måde vi kan få vores budskab ud og hjælpe flest mulige forvirrede unge, er ved at starte denne her blog. Vi vil gerne sætte mere fokus på det at have en identitetskrise og hvordan man generelt bare finder sig selv. Vi har jo ikke personligt selv fundet vores identiteter, men derfor kan vi stadig godt give råd videre og hjælpe så meget som vi nu kan.


Hvad kommer i til at kunne se på vores blog?

Som sagt vil i få en masse råd omkring identitetdannelse og identitetskriser. I vil kunne få en masse informationer omkring identitet og hvad det vil sige, hvad der kan påvirke ens identitet, hvad der til tider påvirker vores identitet og en masse andet. Vores intention for den her blog er at hjælpe mennesker der måske kunne have det svært med at finde dem selv, vi vil komme med tips og masser af råd. Vi vil også fortælle lidt om mode, da mode også spiller en stor rolle i menneskers identiteter og syn på hinanden.


xx

Likes

Comments