Hejsan!
I torsdags kom jag äntligen hem från sälen och kunde rida igen, så skönt att vara hemma och så kul att rida.
I fredags red jag ett joggpass på banan och hon kändes ändå ganska fin men marken var ganska frusen så det blev inte så mycket ridning men verkligen jättekul att rida igen, hur kan man sakna det så mycket på en vecka?!

Idag är det lördag och morgonen började med en uteritt till gräsvägen. Det var så mysigt, älskar verkligen att rida där. Cillis är verkligen så snäll och jag kunde inte hittat en bättre ponny! När jag kom tillbaka till stallet så åkte jag med Greta till Botkyrka där hon skulle rida en La:P1. Jättekul och lärorikt att följa med på tävling! Dom var duktiga och tog sitt andra nationella kval!
Imorgon åker vi till Strömsholm och rider i ridhuset💪🏻✨

Cillis innan sälen👆

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är snart 2017 slut och detta har varit det bästa året i mitt liv än så länge! Året började med att jag red på ridskolan men sedan den första april så fick jag hem nalle❤️ jag och nalle hade en ganska kort tid på ca 4 månader men vi hade otroligt kul! Han var en väldigt speciell ponny och han var ju min första Foderponny. jag var överlycklig över att min dröm gick i uppfyllelse, att ha en ”egen” ponny! Men sedan var våran resa slut och min och Cillas resa började! Cilla är ju en riktig läromästare i både dressyr och hoppning och har redan lärt mig så mycket. Just nu så går det mycket framåt för oss och vi ser fram emot att börja tävla 2018! Vi kommer att nu på våren vara med i division 3 i dressyr och det ska bli så kul, jag har ju varit med på dessa tävlingar när jag har varit med Greta och det har varit såå kul men det ska bli ännu roligare att själv få tävla tillsammans med dom andra! Så 2018 går en till dröm i uppfyllelse, att få tävla påriktigt!
Hoppas att ni haft ett bra 2017 och kommer få ett ännu bättre 2018😘

Älskade Nalle❤️

Likes

Comments

Idag red vi ett dressyr pass och fokuset låg mycket på övergångar, halter och galoppfattningar.
Hon var väldigt fin i galoppen och jag fick igenom henne bra. Galopp fattningarna blev också bra men dom behöver vi öva mycket på!
I traven blev hon lite oaktiv men ändå nöjd. Det blev iaf ett väldigt bra pass och imorgon så ska jag först följa med min kompis Greta på tävling och sen rida ett till dressyr pass.

Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Idag så red vi ett dressyr/ jogging pass. Hon var ganska pigg idag eftersom att det var mycket kallare än vad det varit och blev till och med minus grader, men det är bara bra när hon är pigg eftersom att hon inte är en ponny med en massa energi. I början av passet var hon ganska stel vilket är förståligt då vi red markarbete på det vanliga tredelade bettet igår så då fick jag inte igen henne lika bra som annars. Så vi jobbade mycket övergångar på åttvolter och serpentinbågar för att få henne lösgjord. Mot slutet blev hon jättefin och känslan var toppen, så glad att vi börjar få till det mer och mer nu!

Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Här är några fina bilder som är tagna av Linea Eriksson från höstdressyren!

Många klappar när man är duktig💕

Likes

Comments

Idag stod det markarbete på schemat så jag byggde upp travbommar, en bock och två bommar som jag kunde variera olika galopp språng imellan.
Jag har de senaste två veckorna ridit på ett annat bett än de vanliga tredelade och det har hon gått super på och hon tar ett mycket bättre stöd på bettet! Men igår för att hon ska få lite variation så red jag på det tredelade. Det gick bra men jag kände stor skillnad mot det andra.
Jag och Cilla red till och börja med mycket på travbommarna för det behöver vi öva mycket på. Efter en stund la vi till de andra bommarna som jag galopperade över, jag kunde variera mellan 4,5 och väldigt korta 6 galopp språng. Dethär var också en bra övning för oss då hon gärna får en väldigt stor galopp. Till sist gjorde vi som en liten bana där bocken också fick vara med, på bocken låg fokuset bara på att komma bra på den och det måste jag öva på eftersom att jag är ganska dålig på att se avstånd.
Det tog ett tag innan vi kunde göra övningen riktigt bra men till sist så blev det bra och jag är nöjd!

Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har det varit en helt vanlig tisdag. Först skolan och sedan stallet.
Cilla fick gå ett ganska kort pass idag då hon vilade igår och var väldigt fin så jag kände att jag kunde avsluta ganska tidigt. Vi red lösgörande på mycket åttvolter, vi övade också lite halter. Hon var väldigt mjuk och kändes framme för skänkeln. Just nu är det extra roligt att rida eftersom att jag hela tiden börjar hitta mer och mer knappar. Jag har redan utvecklats i min ridning väldigt mycket sen jag fick henne vilket är väldigt kul när man känner så stor skillnad på hästen. Imorgon ska vi rida lite markarbete så vi hörs imorrn!
Kramis Mimmi💕

Likes

Comments

Hej bloggen! Nu har jag bestämt mig för att börja blogga igen men för att ni ska hänga med lite då det var ett långt tag sedan jag bloggade senast så ska ni få en liten uppdatering.

Jag har fått en ny Foderponny som heter Lucilla men kallas för Cilla. Hon är ett sto född 2008 och har tidigare tävlat upp till LA:P1 i dressyr och LB i hoppning. Jag har haft henne i snart 2 månader och vi har varit på en klubbtävling tillsammans, vi red en LC:1 på 60,740%. Jag är nöjd över våran första start tillsammans och hade förstås inga förhoppningar då man aldrig vet hur man fungerar tillsammans på tävlingsbanan första gången.
Mer om henne får ni veta i mina andra inlägg!


Kramis Mimmi💕

Likes

Comments