De senaste dagarna har varit fullspäckade med händelser. I lördags hade vi en olympiad mellan Teknologföreningen, Codex och vår medicinarklubb Thorax. Vi hade olika grenar som vi tävlade i, allt från att kasta betongblock till säckhoppning. Det var en riktig lyckad dag, trots att regnet öste ner, och min kamera kunde inte riktigt hänga med i svängarna - så tyvärr finns det inga bildbevis... :D

I måndags skrev jag terminens första tent i medicinsk genetik. Tenten gick över förväntan eftersom att jag knappt hade pluggat något för den. Vi går just nu tre kurser samtidigt och man hamnar att prioritera, så genetiken fick se sig besegrad av kurserna i patologi och klinisk kemi. Efter tenten så stod kanylering på schemat och vi fick då kanylera varandra för första gången. Det gick smidigt och jag blev bara ännu mer taggad att få börja kliniken om två veckor!! Min kväll avslutades med middag med Lina. Vi lagade vegetariska burgare som blev riktigt goda, kan lägga upp receptet i nästa inlägg!

Dani fick äran att vara min första kanyleringspatient :D

Idag har dagen bestått av mycket obligatorisk undervisning och så fort det var över begav jag mig hemåt för att få krypa ner i sängen. Jag har lyckats dra på mig en förkylning, vilket inte kunde komma med sämre timing - jag skall springa tough viking nu på lördag... Nu blir det en kort powernap och sedan patologi-plugg!

Likes

Comments

Jag har tidigare bloggat på två olika portaler, men gav upp för några år sedan då inspirationen rann ut i sanden. Nu det senaste veckorna har tanken på att börja blogga igen gnagt i bakhuvudet och idag bestämde jag mig för att ta mig i kragen och starta detta projekt. Jag är taggad till tusen att börja skriva ner vad som flyger runt i min ytterst kaotiska hjärna och dela med mig av bilder från min vardag. Vi får hoppas att min inspiration håller i sig och att det inte går över lika snabbt om de gånger jag sagt till mig själv "från och med nu skall jag alltid ha städat i min lägenhet", "jag skall alltid diska undan min disk direkt efter att jag har ätit" eller "jag skall bara titta på ett avsnitt netflix till"...


Nu undrar ni säkert vem jag är? Jo, mitt namn är Michelle och är hela 20 jordsnurr (soon to be 21). Jag bor i Helsingfors och studerar medicin för tredje året. Min vardag består till rätt stor del av studier, men där emellan lyckas jag klämma in träning, vänner, netflix och förstås studieliv. Jag hoppas att ni kommer trivas här på bloggen och tveka inte att kommentera om det är något ni undrar, men elaka kommentarer kommer aldrig godkännas - so don't even bother. Med dessa ord sagda önskar jag er välkomna!


Just casually chilling


Puss och kram

Likes

Comments