En kall midsommar lider mot sitt slut

Hallå! Här sitter jag och snörvlar i min ensamhet. Imorse gav jag mig iväg mot jobbet redan strax efter fem för att hinna köra hela vägen från Lestijärvi. Orkade inte komma hem igår och sova, tänkte att det lika bra går att njuta av hela sista dagen vid stugan som vi spenderat midsommaren vid, sova där och åka därifrån till jobbet. Som resultat av detta är alltså att resten av familjen fortfarande är kvar hos farmor och farfar = ledig kväll för mig! Underbart. Ska hämta hem gänget imorgon efter arbetet, men tills dess ska jag njuta av lugnet och städigheten.


Vår midsommar har varit mestadels kall. En liten solglimt fick vi på fredagmorgonen, men utöver det har det varit molnigt, blåsigt, regnigt och kallt. Tack vare det har jag nu dragit på mig en förkylning som jag hoppas ska bli bättre tills imorgon, för annars är det döden att arbeta (och skulle helst inte sjukskriva mig direkt igen, för jag var ju sjukskriven i början av denna vecka redan...). Som jag berättade tidigare var stugan som vi hyrde inte den mest komfortabla, men vi hade åtmiståne ett batteri som gick på fullt hela tiden vi var där, så om nätterna behövde man inte frysa. Det har varit varit rätt roligt ändå, barnen har njutit av utelivet och lek med kusinerna. Bastun var jätte fin och skön. Vi har ätit allt för mycket god mat och godis, men det hör väl midsommaren till.


Magnus har haft värsta stora trotsdagarna. Bråkat om det mesta och tappat öronen totalt. Lite jobbigt när man spenderat tid nära vatten och han inte stannar när man säger att han inte får gå ut till vattnet ensam. Jag tror hans bråkighet fick en liten extrakick av att han lekt med dom lite äldre kusinerna - han tror säkert att han är lika gammal och duktig som dom och har därför krävt att få samma friheter som de har. Kanske han lugnar ner sig när han kommer hem igen. Eller inte... Nelma har bara hängt med, hon är en enkel match nu för tiden när man jämför med storebror. Jag försöker verkligen njuta av det så länge det går. Snart håller dom väl på båda två!?

Jag hoppas att nästa midsommar ska vara varmare. Vad är det med att det alltid är iskallt på midsommar? Vore ju så roligt att slänga på sig sommarklänningen och blomkransen i håret och inte behöva leta efter vinterhandskarna för att inte frysa fingrarna av sig!


Hur var er midsommar?

Gillar

Kommentarer