Ja, jag är feminist, vadårå?

Är det fel att tycka att alla är lika mycket värda oavsett kön?

Eller att alla ska ha samma sorts rättigheter?

Jag är bara så trött på att kvinnor ofta inte får ha samma rättigheter som män. Det ska inte vara så. Jag menar, vi är ju alla människor trots allt?

Och nej jag är ingen manshatare men är trött på att vi kvinnor ska vara 'mindre värda' för att vi är kvinnor? Vad i helvete samhället.

Ingen får egentligen ha emot min åsikt, ingen.

Jag tycker man ska få säga sin åsikt fritt utan att bli dömd. Alla ska ha rätt till en egen åsikt, spelar ingen roll om man skriver ut den på nätet eller inte. Ingen ska behöva bli dömd för sin åsikt.

Det var allt för idag, adiós


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckoslutet var underbart igen en gång! På fredagen var vi först i stan, tog bilder med en fotograferare. Sedan åkte vi in till byn och chillade, först med Toste och senare kom Eddie och Danne. Vi bara pratade om allt och jag äventyrade lite (haha).

På lördagen var vi först med Toste, hemma hos han en stund och sedan i stan. Vi åkte runt lite i stan med Alex och Eddie, och sedan hem till Eddie där vi träffade på Justus. Vi lyssnade lite på musik och bara hade det bra.

Igår var vi typ bara i stan och åt och sånt! Good times. Idag ska vi också till stan och gå runt lite, lyssna på musik och antagligen träffa någon.

Förresten, HUMÖRSVÄNGNINGAR!!!!! Inte kul alls när man ena sekunden är sur, andra sekunden sitter i ett hörn och gråter (och ber om förlåtelse till alla man någonsin gjort något mot) , till sist skrattar man och har det hur kul som helst? Usch fy vad jag hatar röda dagar, verkligen.Likes

Comments

Igår vaknade jag vid 13.00 ungefär. Då låg jag i sängen en god stund innan jag klev in i duschen. Efter duschen åt jag morgonmål vilket i princip bestod av smörgås och vatten + en massa tillskott. Jag började fixa mig och tiden gick så fort så plötsligt var Janina hemma hos mitt. Vi åkte in till stan och gick på bio. Efter det gick vi runt i stan och bara hade det allmänt mysigt. Kvällen slutade som så att jag sov över hos min andra kompis, Jessica.

Ångesten är alltid i mig. Kan inte göra något utan att magen vänder sig och jag känner ett tryck på bröstkorgen, som att någon skulle sitta på mig. Det resulterar i hjärtklappning och illamående. Känner ibland att jag måste kräkas, vet ni hur jobbigt det är när jag sover över hos någon? Inget hjälper, tagit piller, druckit vatten och försökt äta. Inget får mig att må bra, min ångest har tagit över mitt försök att vara glad. På natten är det som värst, kan inte lägga ner mig utan att känna allt på en gång. Fy fan.

Idag vaknade jag runt 07.00, yrvaken. Somnade om efter att Jessica åkt på jobb. Hon väckte mig vid 12.00 för att fråga om jag skulle hänga med till en butik som låg ett par kilometer från hennes hus, mitt svar var förstås nej eftersom jag inte kan åka någonstans, tack vare min panik.

Hon kom hem runt 14.00 och då väckte hon mig en sista gång och sa att vi skulle till Västerby. Jag rusade upp från soffan jag sovit på och klädde på mig normala kläder, och vi åkte iväg.

Kvällen har vi som sagt spenderat i Västerby. Hårfärgning, middag, underbart sällskap! Blåbärsplockning och skogsvandring stod till näst på schemat. Vi var typ en timme i skogen, riktigt kul faktiskt!

Nu är jag hemma, ska gosa ner mig en stund och sedan sova typ.

Avslutar med en bild jag tog för en vecka sedan. (myyyyys!)


Likes

Comments

Psykisk ohälsa är något man pratar om nästan för lite.

Ändå är det ett så himla vanligt ämne, jag menar, majoriteten av befolkningen går igenom depression, social fobi, adhd, autism, schizofreni och alla typer av ångest.

Det är så vanligt att det nästan är förbjudet att prata om.

Mycket kan bero på dagens samhälle, att man har svårt att bli accepterad, för att man ska se ut på ett visst sätt eller att man ska vara så populär det bara går, t.ex. på sociala medier.

Mobbning kan också vara en orsak till att man känner sig nedstämd, eller om man varit mobbad flera år kan det till och med lett till en sjukdom, exempelvis depression eller självskadebeteende.

Anorexin och psykiska ohälsan har ökat mycket ända sen idealen blev viktiga och människor, utan att tänka efter började förvänta sig att kvinnor och män ska se ut på ett visst sätt.Ja visst, ideal har alltid funnits men det har gått lite till överdrift, jag menar, vi alla är födda i en kropp som passar oss själva. Om det inte skulle vara så, så skulle vi väl alla se likadana ut och det är ju lite tråkigt, eller hur? Du är unik precis som du är, du är du och du duger!

Så till alla som kämpar vidare med psykisk ohälsa, det suger, men stay strong!💙


Likes

Comments

Veckoslutet har varit härligt, igår var jag och Janina hos en vän med ett par andra. Någon gång under natten kom vi hem, efter det låg jag vaken en stund men jag slocknade på morgonen av ren utmattning.

Vi hade alarm klockan 12 idag så att vi i alla fall skulle vara lite produktiva, men förstås, när alarmet väl ringer kastar jag omedvetet telefonen åt Janina och hon stiger upp men jag slocknar igen. När jag mycket senare hade vaknat hade Janina fixat mat åt oss, goals! (Ganska typiskt att hon hinner laga mat, läsa en halv bok och allt det där ni vet, innan jag vaknat) Efter att vi ätit hann vi inte fixa oss, men vi gick i alla fall ut med ett par mänskor igen.

Jag hade varit hos henne hela veckoslutet men har typ inte sovit alls, eftersom jag får ångestkänslor av att somna. Nu har jag dock kommit hem igen och det här är första natten jag sover hemma nu på en tid, så vet inte om ångesten har något med det att göra att jag inte riktigt har tagit det lugnt alls. Men det är skönt att se mamsen&papsen igen.

Imorgon skall jag dra ett varv till stan tror jag, och träffa Heidi. Längesen man såg henne också!!

Tänker avsluta med en bild på mig och Gunnar, visst är vi söta?


Likes

Comments