Header

Känner för att komma tillbaka lite här igen efter ett tag på blogg.se, gillar att de är lättare att fixa designen här men de e ju fel namn..
Men aja nu testar vi ett tag här så får vi se vart ja hamnar i slutändan ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag Milou Nova och Elin till ett ställe inte för träning utan för att igentligen bara va där men det slutade med att jag gick iväg och körde lite trix med Milou sen kände dom sig också sugna och hängde på och det slutade med att det blev ett träningspass. Och asså min hund!! Han har inte varit så himla taggad på ett tag men idag presterade han riktigt bra.
För det första så ville han inte släppa kontakten från mig vilket var helt underbart pappa med Roxy kom till och med och då brukar han alltid bli super intresserade av dom men han var tvungen att få ett kommando av mig att han fick hälsa och då kände jag bara glädje att han faktiskt kan! Jag ville inte riskera att sabotera denna fina träning med att ta av kopplet helt och att han sticker så tog beslutet att bara släppa det istället.

Skulle även varit på träningstävling i rallylydnad idag men den blev tyvärr inställd :/
Jag som faktiskt var taggad på att tävla och kände att tävlingen verkligen var läglig i och med att vi ska till u sm den 7-9 augusti så ville jag hinna med en tävling innan men så blev den inställd. Men har iallfall en super snäll kursledare som ställt upp och tänkt hjälpa mig nån gång i nästa vecka så vi känner oss säkra till u sm.
När vi ändå är inne på u sm så kan jag ju säga att den 2 augusti åker jag och Milou iväg till Elsa & Abbe och passar då på att träffas hela aberration och få ihop nån träning och även bara ha det roligt tillsammans.
Kram Emma & Milou

Likes

Comments

Igår fick jag (och mamma) äntligen hem kameran vi beställt. Gud så länge jag velat ha en kamera för fina bilder och nu har vi en. Härligt att kunna få bättre bilder och framför allt få massa härliga valpbilder då vi hämtar hem Bonzo (vår labrador valp) på söndag. Kameran är av märket Nikon och modell D3200 kan även säga att vi beställde den från electro world.
Nu tänkte jag bjuda på lite bilder tagna med kameran.
Kram Emma & Milou.

Likes

Comments

Igår började jag tänka över lite på hur inkallningen var när Milou var liten. Då slog det mig att jag använde "hit" som kommando sen av bara rena slumpen har jag gått över till "kom" så började igår och även en del idag att använda kommandot "hit" istället och känns som det var en hjälp på vägen att byta kommandot till "hit" igen.
Senaste turen idag var han lös utan att jag hade med en enda smula godis ut och att jag kunde lita på han så pass mycket är ett stort steg fram för oss just nu. Självklart är vi inte helt säkra och har mycket kvar att jobba på men steg för steg tar vi oss fram.
Har för övrigt haft ett "uppehåll" från agilityn ett tag nu då jag kände att det inte lönar sig att ha en hund som bara springer iväg på träningen utan bättre att ta tag i inakallningen och köra mycket kontakt och i samband med det blev vi fästa vid rallylydnad. Faktiskt så pass fästa att jag anmälde oss till rallylydnad på usm, hade säkert suttit där och ångrat mig om jag inte gjort det och går det skit så var det ju ändå en rolig grej vi vågade oss på.
Hoppas ni hade en riktigt trevlig midsommar det hade vi med ett spår som gick super och en härlig skogstur.
kram Emma & Milou.

Likes

Comments

Ja vi har lite allt möjligt planerat i sommar. Till att börja med så kan jag säga att vi börjat med rallylydnad och är lite smått besatta där nu och har anmält oss till en rallytävling på U-SM i sommar i augusti. Letar även efter att hitta fler tävlingar innan dess.

Förutom att tävla så hoppas jag på mycket bad, träning och bara ha det skönt.
Förra året var min hund förskräckt i vattnet men i år har han till och med gått i och doppat sig frivilligt så tummen upp för det då jag själv typ är bad galen XD

Jag och Elin ( @Agilitynova ) hade ju tänkt ha läger på Skövde BK i sommar men fick tyvärr svar idag som innehöll ett nej tyvärr. Vi hade planer på att fråga annan klubb men vi får se. Lite tråkigt då vi var väldigt taggade och hade massor av planer för detta men nån gång blir det av är jag säker på!

Får även hem en liten valp den 28 juni, en labrador vid namn Bonzo. Vilket kommer leda till en del tid till valpen då jag ställt upp som hundvakt under veckorna. Men jag Milou och valpen kommer hitta på roliga saker som passar för valpen så tråkigt kommer vi iallafall inte ha.

Utöver detta så händer säkert massa saker men detta är saker som helt klart händer denna sommar :)
Ska nu hitta på nått speciellt i sommar? :D
KRAM //Emma & Milou🐾

Likes

Comments

Har ju det senaste gått agilitykurs och i torsdags var det sista tillfället och vi avslutade med en liten tävling. Banvandringen och allt gick bra men när någon säger att det är tävling och inte träning blir jag så jäkla nervös. Milou känner ju på sig detta och vet inte riktigt vad han ska göra så han kör och springer även sina små ärevarv men känner att jag verkligen inte ska klaga på han utan bara för oss att träna mer och att jag behöver väll inte vara så nervös kändes typ som jag skulle gråta så jäkla nervös var jag för hela kursen har gått super vi har kört banor och så vi körde ju till och med tunnelklass 1 utan problem vi kom igenom hela felfritt men då visste jag att det bara var träning och var inte alls nervös. Han har aldrig tagit ett ärevarv på kursen och allt har gått jätte bra för det var ju bara träning. Efter vi kört kom så kom vår kursledare och pratade med oss. Dom flesta frågade även hur gammal han var och sa då att han är 1 år och då blev ju dom typ förvånade för hela kursen har gått jätte bra och jag har faktiskt fått en del beröm och frågor om detta är min första hund. När dom fick veta att han endast var 1 år tyckte dom att vi har ju all tid i världen och dom tror vi kommer komma långt om vi fortsätter såhär.

Har nu tänkt att på träning köra med leksak och tagga upp han med det och sen självdiska oss för att blir mer säkra på plan för placering kvittar nu bara vi är säkra på plan och har roligt tillsammans sen kan det mer allvarliga börja ;) KRAM // Emma & Milou🐾

Likes

Comments

senast idag var jag och Milou och tränade agility och det där jäkla stikandet han satt igång med gillar vi inte!!

det jag börjat med är att jag springer åt andra hållet (ropar även på han) och då kommer han för det mesta och vi kör vidare, ska man bara köra vidare eller lönar det sig med något annat?

idag är jag nästan säker på att han stack för att han inte fått så mycket underhållning osv.. som han behöver då jag och Elin för det mesta har planerat vårt läger.

inte helt bestämmt med datum och så än men om ni vill veta lite om det så kan ni besöka: hundbiten.hundpoolen.seföutom agility idag så tränade vi på inkallning, fotgående och lite rallyskyltar jag kom ihåg från kursen.

måste faktiskt få berätta att vårt fotgående bara blir bättre nu :)// Emma & Milou


Likes

Comments

På kursen i torsdags körde vi en tunnelklass klass 1 som stod kvar sen tävling. Vi började med en banvandringen han bara gå banan 2 gånger så hade inte världens bästa koll på hur den gick men men. Vi startade som nummer 2 och jag var såå nervös! Men måste faktiskt säga att när vi väl körde var jag inte alls nervös. Tänkte att vi aldrig skulle klara tunnelklass med en hund som älskar tunnlar och springer typ genom alla han ser. Men vi kom igenom hela banan från början till slut och tro det eller ej men helt utan fel. Trodde aldrig vi skulle klara detta därför jag inte ens lagt tanken på att anmäla oss till tunnelklass men nu när jag fått lite förtroende för honom så har jag tänkt att försöka hitta en tunnelklass och köra bara för att vi ska ha roligt och träna i lite andra miljöer och så. Har inga speciella krav på han förutom att han stannar på plan med mig och att vi har roligt ihop!

Bjuder på lite bilder från kursen och även lite bilder från dagens promenad ;)

Likes

Comments

Idag var vi på agility kurs igen. Denna gången började vi med att bygga upp små stationer jag och en till fick tunnlarna det var 3 stycken och när vi väl fått fram dom så började vi köra och Milous kärlek till tunnlar är ju oändlig så ja inga problem :) när vi kört tunnlar ett tag kom vi vidare och fick köra lång hopp och däcket.

En fråga på detta nu, vad kallar ni lång hoppet? Vad rekommenderar ni att kalla det?

Tycker det gick ganska bra var ju första gången med lång hoppet och däcket kunde det inte finnas svårigheter med då dom hade satt någon typ av plast runt hela förutom där dom ska hoppa genom. medan vi väntade på nästa station fick vi träna på en grund sväng.
Stationen vi kom till skulle man köra tunnel, hopp, hopp och sen var det en tunnel efter men körde den bara någon gång tycker även detta gick fint. Efter att jag kört det så var det dax för teori.
När vi kom ut igen så var det kontaktfält och slalom för oss. Kontakt fält går framåt men ja det är ju en sak som tar sin tid slalom kan han ju så körde bara igenom det ett par gånger för att få lite träning på ingångarna. Dom på kursen tycker det är härligt att se ett sådant flyt på slalom så det slutade med att det var flera som kom fram och undrade hur vi hade fått till detta. En man som också går det har jag inte direkt pratat med eller så förut men idag så fick vi kommentaren "Gud så härligt slalom, vilket flyt" självklart tackade jag och detta gjorde ju en självklart glad :) tyckte slalomet faktiskt om jag får säga det själv var ganska fint inget fusk och bra fart :D KRAM //Emma & Milou🐾

Likes

Comments

I torsdags var första tillfället på vår agilitykurs. hade trott att han skulle vara lite jobbig och inte lyssna super bra men, han lyssnade bra och dom undrade om vi hade planer på att börja tävla sen och det har vi ju ;) tyckte även han lyssnade bra då jag inte behövde springa precis bredvid han och visa vilket hinder han skulle ta. det vi gjorde var att vi började med kontaktfält, tunnel och slalom i tre grupper jag hamnade i gruppen som började på slalom. dom frågade om någon av oss hade kört slalom förut och ja svarade att det har vi gjort. så då ville dom att vi skulle visa hur slalom fungerar, sen fick vi beröm om att vårt slalom var fint och dom undrade hur många pinnar han klarar för vi visade på 4 stycken och sa då att han kan 12. sedan skulle man vara 2 och 2 och hjälpa varandra med slalom men i min grupp så körde jag själv med milou då dom andra körde 2 pinnar. sen kom vi till tunnel och ja inga problem han älskar ju tunnlar så ;) sen kontakt fält... dom tycker vi ska köra 2av 2på metoden så det har vi nu börjat öva.

sen var det dags för vila för hundarna och vi gick då in och hade teori pratade lite om vad vi skulle ha för läxa nästa gång mm.

sen ut igen och övade då grund svängar och det gjorde han fint. misslyckade en gång på en pga matte som var lite otydlig.. annars gick detta kurstillfälle super bra och vi ser fram emot nästa :) KRAM //Emma & Milou😘


Likes

Comments