Hallelå!

Julen närmar sig med stormsteg! Men allt jag kan tänka på är husbygget. Hur lång tid kommer allt ta, vad kommer det kosta, kommer vi klara av det osv osv.

Just nu försöker vi få tag på de olika husföretagen vi är intresserade av. Har mailat den ena säljaren så hoppas att han ringer snart så vi kan boka in ett möte. Det andra företaget som vi är intresserade av finns här i Sundsvall men dom har varit lite svåra att få tag på. De sista vi kom överens om var att säljaren skulle ringa tillbaka, men det har han inte gjort. Får ta nya krafttag efter jul!

Tänkte jag skulle ta och visa lite bilder på några av husen vi kikat på, så himla roligt att drömma sig bort bland planlösningar och fasader ;)

Villa lovik från Vårgårdahus

Villa Långsjön från Kustvillan

Om det finns någon därute med erfarenhet från några av dessa husföretag så får ni gärna dela med er. Eller andra erfarenheter av att bygga hus är såklart också intressant!

Likes

Comments

Just nu har jag spenderbyxan på, beställde en ny telefon för några dagar sedan, dör snart väntadöden om den inte kommer snart! En Iphone 7 vart det. Köpte en Samsung S5 i mars detta år då jag inte ville lägga så mycket slantar på en ny telefon. BIG MISTAKE! Jag är en Iphonemänniska och kommer aldrig svika apple igen! Är inte alls nöjd med samsung, är så himla mycket småsaker som jag stör mig så otroligt på. Alldeles nyss beställde jag ett par nya sneakers också, hittade en rabattkod så det kändes extra härligt att klicka hem skorna jag har velat haft länge.

Bilder från google.

Shopping funkar bra för att släppa tankarna på husbygget för en stund, hehe.

Likes

Comments

Hej!

Tänkte inleda med att berätta lite om våra hustankar. Jag och min sambo vill flytta till hus, och vi har kommit fram till att förverkliga den drömmer genom att bygga nytt.

Vi har spenderat bra många timmar framför datorerna och googlat, läst, funderat och försökt ta reda på vilka trådar en ska börja dra i för att få igång husbygget. Jag kan säga såhär: Nu någon månad in på vår resa sitter vi här mer förvirrade än någonsin. Men skam den som ger sig, nu börjar vi bli klara över vart vi kommer vilja bygga vårt nya hus. Nära till kommunalt vatten (samt gärna avlopp) känns nästan som ett krav när vi funderar på tomt.

Vi hittade det perfekta läget, men tyvärr så hade det krävts att vi fick köpa en bit av grannens tomt för att få plats med vårt hus. Där gick vi bet, för dom ville inte sälja. Så nu tänker vi om, och som det verkar har vi som sagt hittat ett nytt ställe. Vi ska åka ut dit till veckan och mäta lite. Håller tummen på att det kommer se bra ut!

Eventuellt kommer vi behöva söka strandskyddsdispens då det ligger en liten bäck ca 70 meter från där vi vill bygga. Så papper för det kommer behövas skickas in, samt sedan ansöka om ett förhandsbesked för att få stycka av. Jag har redan pratat med Mittsverige Vatten en gång, och då vart beskedet att vi skulle behöva gräva ca 300 meter själv för att kunna ansluta oss till kommunalt vatten. Nu skulle det handla om kanske 20 meter om jag inte räknar helt galet.

Nog om detta nu, tänkte berätta mer om bygget efter vi varit ut och kikat på tomten.

Likes

Comments