Jag har gett upp gott folk.

Jag har kommit så långt att jag inte ens vill känna mig glad.

Men jag vill inte heller ta livet av mig. Allt jag vill ha är någon jag kan prata med, eller som kan prata med mig.

Men jag vill inte prata med kuratorn eller en psykiatriker eller terapeut eller något annat självutnämnt proffs.

Förlåt för det är alla läsare, men när man mår dåligt som jag gör mår man lite bättre av att dela sin smärtamed andra.


Music Saves

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Okej, så det var ett tag sen jag skrev mitt förra inlägg och då sade jag att jag skulle spela Ocarina of Time och plocka upp Epona. Vilket jag också gjorde, men eftersom jag var sjuk och inte hade något bättre för mig bestämde jag mig för att ta mig till Fire Temple och det gjorde jag också... Det slutade till och med, med att jag spelade igenom hela palatset. Och nu befinner jag mig i en isgrotta i Zora's River där allt har frusit till! Det ska bli spännande att se vart jag kan ta mig vidare härifrån!

😃

Så vill jag även passa på att diskutera mode lite snabbt.

Jag har tänkt köpa en t-shirt, men jag har kört fast i valet mellan Joy Division och Bauhaus...

Är det någon som har ett tips på vilken jag ska välja så får ni gärna meddela mig!

Tack för idag!

Likes

Comments

Hej kära vänner!

Det var ett tag sedan sist. Allting har sin förklaring och min frånvaro också. Främst att jag har varit upptagen med Att Komma Ikapp. Hösten 2014 var inte alltid toppen, jag blev utbränd, deprimerad och nästan morfinberoende. Men det viktiga är att jag kämpa på och nu är den tiden förbi!

Jag har avslutat tre kurser i skolan med goda resultat, om någon vecka bara ska jag göra en ansats till att ta körkort. Jag har repat för fullt med bandet; gilla gärna vår sida på facebook, vi heter MaxiPack!

Men jag måste ju även komma igång med bloggandet igen och det här är spelreglerna för 2015

1. Recensioner gäller fortfarande, böcker och filmer.

2. Jag håller på att utbilda mig till en Magicker så en hel del kommer följa mitt arbete där.

3. Jag kommer göra mitt bästa för att stödja Russell Brand i hans kamp för Revolution

4. Jag läser just nu en bok om hur man skaffar sig en dejt inom 30 dagar, fast jag läser den bara var fjärde dag så det blir väl 120 dagar för mig, men jag kommer antagligen blogga en del om hur det går!

5. Jag håller på med Ocarina of Time 3D så där kommer ni kunna följa hur det går för mig, än så länge har jag precis klarat Forest Temple och lärt mig resa i tiden, och idag ska jag skaffa Epona eftersom jag missade det tidigare!

6. Gothkulturen intresserar mig mer och mer och mitt mål är att på 365 dagar ska jag bli en äkta Goth. Så det kan bli spännande att följa!

Peace Out!


Likes

Comments

IT - Den läskiga clownen^^

Så här är min recension av skräcklitteraturens stora mästerverk. Men innan jag börjar med recensionen: Idag fyllde jag arton, ta det lugnt ni behöver inte gratulera mig!😜

Så då så recensionen var det ja:

Det är en lång bok så är du inte boktypen kanske du inte bör plocka upp just denna direkt, men å andra sidan är det svårt att inte sträckläsa den! Stephen King är en mästare på att skapa spänning och det får han också rätt mycket cred för, men det han inte är lika allmänt erkänd för är hur bra han är på att göra sina karaktärer verkliga. I den här boken blir det extra tydligt då vi får följa en grupp ungdomar ge sig i kampen mot fruktan själv. King skapar sådan stark sympati för karaktärerna så du upplever mer eller mindre allting med dem och det är kanske det som gör den här boken så skrämmande.

Sedan får jag ju påpeka att Kings tillämpning av en clown som symbolen för skräck var ett genidrag eftersom det kanske slår an en sträng hos de flesta av oss och gör att vi kan relatera till händelserna med lätthet.

En välskriven, suspensspeckad bladvändare som aldrig verkar gå ur tiden. Kanske just för att merparten av boken utspelade sig i dåtiden redan när den kom, jag vet inte. Läs den bara! och Älska den!

Glöm inte att komma med förslag på böcker i kommentarerna om ni vill se de recenserad, nästa vecka gör jag en recension av hela Hunger Games trilogin!

Likes

Comments

Tjenare, då var jag tillbaka med en redogörelse för helgen!

Lördag: Hade en underbar fredag och på lördagen fick jag betala priset. Fast räknar man att lördagen började 0:00 så hade jag ändå sex timmar då jag fortfarande drack öl. Och sedan försökte jag kolla på A Clockwork Orange men tröttheten vann och nästa gång jag vaknade var klockan ett och det var dags för lunch. Resten av dagen förgicks i ett evigt slappande men det var avkopplande att få ta igen sig lite!

Söndag: Vid klockan ett tog jag bilen ner till replokalen för att lira med bandet. Vi skulle börja kolla på min nya låt och när vi bröt repet efter två timmar hade vi tagit oss igenom den. Det är en av mina stoltare kompositioner! 😄 Sedan körde jag med resten av familjen till Kila för att fira mina kusiners tjugoårsdag som egentligen var först idag... Det var trevligt, god mat och gott sällskap och sedan körde jag hem oss genom mörkret och väl hemma gjorde jag ännu ett tappert försök att se på A Clockwork Orange men klarade en timmen innan jag somnade.

Måndag: Så idag tog jag bussen till skolan och skyndade mig genom en av de bästa skoldagarna på länge. Det var bara härligt, jag och Skåpa, jag och Santos, jag och Lina, jag och Laura, jag och Linus... det spelade ingen roll vem jag var med det var alltid kul! Och efter skolan tog jag bussen till Karlstad för att hämta en kamera och lite ljudutrustning och även hänga runt en stund! En bra dag och imorgon fyller jag äntligen arton! 😍

Likes

Comments

Hallå där!

Jag vet att jag är i stort sett två dagar sen med det här inlägget men ni får ursäkta mig, det har varit hektiskt de sista två dagarna. Dock var inte den här veckan lika intressant, så vill ni läsa något intressant hoppa till delen om fredagen!😄

Tisdag: Den första dagen av pluggande den här veckan. Jag pluggade fysik tills jag var så trött att två plus två blev fem!

Onsdag: Den andra dagen av hårdplugg! Fysiken igen, jag lyckades bli klar med läxan för vecka fyrtiosex bara två veckor för sent! 😃

Torsdag: Detta skulle bli den stora tredje pluggardagen och trots att jag var hemma tidigt och pigg så blev det aldrig så. För det var mer frestande att hänga vid datorn i en timme och sedan var jag alldeles för trött och omotiverad för att plugga någon fysik!

Fredag: Idag var äntligen dagen då jag skulle ta igen en rätt dålig vecka! (Visst veckan var bra när jag var i skolan med vännerna, men det var helt värdelöst att sitta avskuren och plugga varje kväll!) Jag hade bara en lektion, biologilabb där vi gjorde lim av mjölk och när lektionen var över gick jag på bussen raka vägen till Karlstad! I Karlstad var jag på releaseparty för Super Smash Bros i en etta med en massa personer jag inte kände. Men Victor var där så det var lugnt! Sedan drog jag och Victor vidare vid åttatiden för att kolla på nattinnebandy på Karlberg så jag kunde socialisera lite med klassen och vid elva tiden var vi hos mig för att kolla film och ta oss en öl!😱 En mycket bra dag!

Likes

Comments

Hej! Nu kommer en nyhet!

Jag gör numera tre inlägg i veckan, men det räcker inte till riktigt känner jag! Och eftersom jag älskar musik ska jag nu börja med att recensera album på onsdagar! Jag ska försöka hålla mig fräsch i de album jag recenserar och variera musikstil så mycket som möjligt, men ibland kan det hända att jag tar ett dopp i arkivet och borstar av någon gammal LP med Led Zeppelin och recenserar den istället! 😃

Jag tänkte jag skulle börja med att recensera det album som NME har utsett till årets bästa, nämligen albumet St Vincent av bandet St Vincent och recensionen kommer om en vecka. Under tiden kan jag meddela att jag har plockat upp en ny bok som jag kommer recensera på tisdag: IT - Stephen King, en riktig rysarklassiker! 😄

Ni kan så klart kommentera om det är något som ni skulle vilja att jag recenserar jag kommer gå igenom förslag som jag fått när min egen fantasi tagit slut!😝

Det var allt för den här gången, men jag är tillbaka på fredag för att blogga om veckan!

Public Announcement!

Likes

Comments

Är detta en människa?

Som jag lovat kommer min första bokrecension här!

Primo Levi var en judisk kemist som infångades av nazisterna under andra världskriget och deporterades till Auschwitz. Flera "lyckliga" incidenter (däribland att han anlände i krigets slutskeden) gör att Levi klarar livhanken och han blir befriad av den röda armén 1945. Boken Är detta en människa? skrev han för att lära folk om vad som pågick i nazisternas dödsläger. Det är inte ovanligt att det finns böcker om förintelsen och inte helt ovanligt hellre att de har skrivits om någon som var med, men Levi's bok står ändå ut från många andra böcker jag läst om ämnet. Levi klarar av att hålla sig saklig i sin beskrivning av Auschwitz och han frossar inte i hemskheter något som annars skulle kunna vara fallet i en bok med dessa förutsättningar trots detta är boken väldigt rik på detaljer. Den är djupt rörande och Levi har lyckats välja de berättelser som gör ondast utan att nödvändigtvis anspela på dödandet. Men det är som Elie Wiesel beskrev Levi efter dennes död "Primo Levi dog i Auschwitz, för fyrtio år sedan."

Är detta en människa berättar inte om en överlevare utan en person som efter ett halvår gav upp och klarade livhanken endast genom "lyckliga" incidenter. Därför rör boken så mycket djupare än många andra böcker på ämnet.

Titeln är ett smart val för det kan ju diskuteras om vakter så väl som fångar fortfarande var och kände sig mänskliga efter ett halvår på Auschwitz.

Jag tycker det var bra att den här boken användes i skolans undervisning för det verkar för mig som Europa mer och mer glömmer bort andra världskrigets fasor.

Sist vill jag påpeka att det inte fanns något som var lyckligt med förintelsen, lyckosamma sammanträffande kanske jag skulle säga egentligen, men eftersom Levi hamnade i Auschwitz antar jag att det inte var särskilt lyckosamt heller.

Likes

Comments

Tjenare! Nu är helgen förbi och vilken härlig helg det var!

Lördag: Idag var det dags för den efterlängtade spelningen! Jag och Liam möttes redan klockan ett för att repa och få ihop en setlist. Det var spännande att se vad Liam skulle ha på sig, men han hade i stort sett sina vanliga kläder bortsett från ett par gigantiska kängor. Dock så hade han ju sminkat sig så han får godkänt! 😜 Själv hade jag slagit på stort och tagit min mammas rock och under den bar jag en skjorta i samma utförande som var populärt runt förra sekelskiftet. Denna skjorta hade jag relativt uppknäppt så att mitt bröst och mina halsband skulle synas. 😄 Ringar hade jag så klart också och min tygkeps! 😃 När det väl var dags för spelningen klockan åtta visade det sig att de andra som skulle ställa upp hade tvingats ställa in så vi fick en och en halvtimme för oss själva och struntade helt i vår setlist! 😲 Jag spelade mandolin, ukulele och gitarr... Spelade slide och klassiskt som rodde hem stora applåder vi strålade verkligen på vår sista spelning för året! 😃 Leadstämma sjöng jag också på Little Ghost, jag är ingen stor sångare men det funkade och Liam sjöng bättre än någonsin så det verkade vara ett uppskattat framträdande!

Söndag: En dag som var helt i pluggets tecken! Jag slet med att få ihop en tidning till skolan och så var jag ute och körde med farsan igen. 😃 Tidningen blev förvisso inte klar men det var inte på grund av mig, mina arbetskamrater hade inte riktigt fyllt sin kvot... Men jag älskar dem ändå! 😍

Måndag: Så var det plugget igen då! 😄 Vi hade läsförståelse på engelskan och den var knepig på riktigt och jag har annars haft en naturlig talang för det engelska språket! Historielektionen försvann i ett virrvarr av diskussioner rörande klassens deltagande i nattinnebandyn på skolan, patetiskt och tillslut fick det mig att tappa humöret på riktigt! 😡 Efter det var det bara matte och så plötsligt var jag hemma igen och då gällde bara en sak! Fixa den där tidningen! Och det gjorde jag också! Så nu ska jag få mig lite välförtjänt sömn och imorgon kommer min recension på Primo Levis bok!


Bild från spelningen nedan!


Likes

Comments

Tjenare! Nu är det ju så att det här inlägget skulle ju vart gjort i förrgår men det får bli idag istället, jag har blivit lite distraherad... 😄

Måndag: Ledig måndag eftersom jag var i skolan lördagen innan. Gött 😊 Hela dagen jobbade jag med låtar till bandet inför vår spelning kommande lördag, men jag tog mig även tid att sätta mig bakom ratten (första gången på två månader!) och körde runt Säffle med farsan! Underbart! 😃 Sen på kvällen repade jag med Liam inför spelningen, bra rep!

Tisdag: Tillbaks i skolan, inställd lektion! Jag och Lina bestämde oss för att det var bättre att åka och käka pizza på Åmåls! ☺ Det var kul, kände att samtalet dock endast handlade om min otäcka drogupplevelse helgen innan, men det funkade fint! Bara att ha nåt att göra var skönt! 😄

Onsdag: Inte mycket som finns att säga om den här dagen. Gled igenom skolan och tog mig till replokalen där jag mötte upp med Liam. Vi kom inte långt i repandet, det var roligare att lira basket och dansa 😊

Torsdag: Mådde dåligt pga förkylningen på morgonen, men tvingade mig själv iväg till skolan. Precis som de flesta dagarna gled jag mest igenom skolan och drog några billiga skämt längs vägen och sen åkte jag hem tidigt. Planen var att jag skulle lägga dagen på intensivt plugg, men så blev det inte eftersom... Jag var för lat!!! Blev lite gjort tillslut i alla fall😃

Fredag: Kom för sent till skolan idag eftersom jag hade missuppfattat när lektionen började på morgonen 😓 Men sedan tog dagen fart snabbt. Höll på att svettas ihjäl på historian eftersom luftkonditioneringen inte verkade funka! Så jag konstruerade en solfjäder utav mina instuderingsfrågor och sedan njöt jag av lättnande fläktar! Sedan tog jag mig till Säffle och slog följe med Olof, Yngve, Frazz... Vid ett tillfälle såg jag Chen och jag tror hon såg mig men jag är inte säker. Jag var inte säker på vad som var bäst att göra, men beslöt att låta henne va ifred 😳 Sedan sprang jag in i Oskar och med tanke på att vi knappt snackat på två år var det skithärligt att få prata av sig lite! ☺ Efter det vräkte jag i mig en McWrap på McDonald's och sedan bar det av till replokalen. Jag väntade på Liam i en timme innan jag åkte hem (till hans försvar ska nämnas att han lämnade ett meddelande som jag inte kunde se, men han försökte i alla fall). Väl hemma åt jag en välsmakande middag och drack ett glas rött! Sedan tog jag mig lite fika och lade mig och kollade på Sweeney Todd, ett perfekt slut på en underbar vecka!

Självklart hoppas jag att Chen såg mig och att vi snart ska bli vänner igen!
Likes

Comments