Vattenkopparty!                                                   

För några dagar sedan deltog jag i en diskussion på Facebook varav en föräldrar uttryckte sig ” Jag smittade mitt barn medvetet för jag vill inte vabba”

3-åringen har inte haft vattkoppor än, jag har ju semester så det hade ju varit ypperligt att få det nu för då slipper jag begära VAB senare. Besvärade mig inför grannen utöver att jag ville att sonen skulle få sina vattkoppor eftersom de har det lättare med sjukdomen desto yngre de är. Då berättade hon om sin väninna vars barn hade vattkoppor och att de skulle på ett vattenkopparty dagen efter och hon erbjöd sig att fråga sin väninna ifall jag kunde få följa med. Vilken strålandeide, jag får fika medan barnet får leka och förhoppningsvis blir smittad. Vi får följa med och dagen varit trevlig.

Inget sjukdomssymptom visas efter en vecka och sonen har varit med på mataffären, lekland, badhuset och mm. Han får gå till förskolan eftersom det är nog inte så kul att vara med mamma hela dagarna. När han har varit på förskolan i några dagar får han äntligen feber, då kommer nog vattkopporna snart. Precis som jag trodde kopporna kom och han hade faktiskt en lindrig version utav det.

När vi kommer tillbaka till förskolan så sitter en lapp uppe på dörren  ”Just nu går det vattkoppor på förskolan”, jag berättar då för fröknarna hur skönt det var att min son hade en sådan lindrig version. Jag får då veta att min son var den första som hade det innan det började spridas, jag får även veta att Lisa hade en lillasyster hemma på 4 veckor som just nu ligger smittad på ett sjukhus och kämpar för sitt liv. Dagen vi var på badhuset så vart en 5 årig kille smittad, han fick blodförgiftning utav vattkopporna.

Vad vill jag säga med den här texten? För det första 80-talet vill ha tillbaka sina åsikter. Att du medvetet vill smitta ditt barn med en sjukdom som kan få väldigt allvarliga följdsjukdomar är för mig helt absurt. Vill du verkligen ha på ditt samvete när ni ligger på sjukhuset för just ditt barn inte fick den lindriga versionen?

Det är inte så länge sedan Aftonbladethar skrivit om fall där både en 3-åring och en 1-åring har dött p.g.a vattkopporna. Även om erat barn får en lindrig version så är inkubationstiden 14-16 dagar innan sjukdomen brytit ut och du smittas under dessa dagar, tänk på alla som verkligen inte får bli smittade. Men det spelar ingen roll eftersom att det ska bli så skönt när ditt barn är smittat.

Att komma med argumentet ” Det är ofarligt när de är små” är bara en ren sketen myt. Absolut kanske de kan få en lindrigare MEN det är ingen garanti att ditt barn inte får den allvarligare. Det är en etisk aspekt och går inte att luta på forskning i det här hänseendet. Jag är för övrigt medveten om statistiken och hur forskningsunderlaget ser ut. Även om risken är betydligt större att en äldre person drabbas utav komplikationer och ett mer långdraget sjukdomsförlopp, finns det fortfarande en viss risk även för unga.

”Barnet kommer ju ändå att få det en vacker dag” kanske,kanske inte. Det vet du inte och sedan finns det även vaccin ifall barnet skulle bli allt för gammal. Men du har fortfarande inte smittat ditt barn eller en annan människa medvetet.

Avslutningsvis citerar jag Länsstyrelsen definition utav barnmisshandel ” 3.1 Definitioner, Barnmisshandel, Anknyter till fysiskt eller psykiskt båld. Fysiskt våld innebär att ett barn av någon orsakas kroppskada, sjukdom eller smärta eller blir försatt i vanmakt eller annat liknande tillstånd. Psykiskt våld betyder att ett barn systematiskt, ofta stunder lång tid utsätts för nedvärderande omdömen, nedbrytande behandling eller avsiktligt känslomässigt lidande. ”


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Molly vaknar runt halv 7, väcker då Patric för han har försovit sig. När i går upp så ser i att Donna har bitit sönder armstödet till soffan. Är mycket nu som hon bitit sönder senaste veckan. Tror att det är ett sätt för henne att få uppmärksamhet. 

Igår så besökte vi hårstudion innan vi gick till BVC, det gick inte så bra då Molly inte gått upp tillräckligt i vikt så vi fick en ny tid nästa vecka för koll. Det hände inte så mycket mer än att vi bara åkte hem.

Nu ska jag städa innan Mille kommer hem:)

Pussokram

Likes

Comments

Sedan vi skaffade Donna så har jag märkt att människor med hund inte respekterar andra med hund. Ska ge några av få exempel på vad vi har varit med om.

Exempel 1: Donna var ca 10 veckor gammal, så hon hade då alltså inte fått sin 12 veckors spruta. Så ser jag 2 hundar som är lösa komma i all fart rusandes mot Donna så bär upp henne för ett jag vill inte att hon ska skada sig och två hon har inte blivit vaccinerad. Då börjar de 2 hundarna att hoppa på Mille, ska jag nämna att det brann i huvudet på mig? Sa några väl valda ord till ägaren och hade inte Mille varit med så hade det inte varit så snälla ord.

Exempel 2: Tränar Donna och ser att en hund kommer, tar Donna intill mig och ser att den andra hunden har munkorg och ägaren kan knappt hålla emot hunden. Känner då att det är bäst att jag och Donna står kvar så inte Donna stissar upp den andra hunden ännu mer. Donna börjar pipa och vill hälsa och den andra ägaren får svårare att hålla emot sin hund, frågar då om hon tänkt gå förbi och får då som svar ¨Nej jag måste träna honom med andra hundar så han slutar göra utfall¨. Ja det är bra att du vill träna din hund men gör det inte med min hund och speciellt inte utan mitt godkännande.

Exempel 3: Ute och går med Donna och ser en hund komma gående, sätter Donna brevid mig och får hennes uppmärksamhet, ägaren till den andra hunden frågar om hundarna får hälsa, säger då absolut men hon är valp så hon kommer antagligen att hoppa och försöka leka och bli hetsig. Men det var inga problem hundarna hälsar och Donna försökte hoppa så tar henne ifrån hunden och säger att så då var det bra(vi tränar alltså bort det beteendet) han står då kvar och Donna vill ju bara springa fram och hälsa igen och då kläcker han ur sig ¨din hund borde inte få hälsa på andra hundar då hon är så hetsig.¨ Ett: ag sa det redan innan, två: hon är valp vilket jag också förklarade innan, tre det var du som ville hälsa.

Exempel 4: Ser en hund komma sätter då Donna ner och får hennes uppmärksamhet, helt plötsligt så står den där chihuahuan står mitt framför Donna och Donna vill börja leka på en gång, försöker dra ifrån Donna men chihuanhuan springer bara efter, säger då åt ägaren att koppla din hund eftersom att den inte kan vara lös. Får då till svar att jag ska träna min hund att vara lugn med andra hundar. Säger då att ett hon är valp och min hund väger 30 kg, en tass på din hund och den lever tyvärr inte mer. Tre, det är DU som ska koppla din hund eller träna att inte springa fram till andra.

Finns hur många tillfällen som helst som jag kan skriva om. Kan din hund inte vara okopplad så SKA du KOPPLA den. Din hund ska aldrig någonsin springa fram till en annan hund. Sen är det jäkligt tråkigt att Donna får sådana fördomar mot sig ör att hon är den rasen som hon är. Hade hon varit en liten hund så hade INGEN kommenterat att hon ska behöva tränas, för det är ju så gulligt med en chihuahua som skäller.Likes

Comments

​Gårdagen så var vi bara hemma och tränade med Donna, inget speciellt hände förutom att Patric kom hem tidigt och började fixa här hemma. Så han låste in mig och Molly i sovrummet så ha kunde såga upp väggen i köket och efter det så känns köket jätte stort :)

Idag så började i med att träna Donna, så vi var ute i ca 2 timmar. Sedan var det bara att hoppa in i duschen och göra sig i ordning för jag och Molly skulle åka till Nacka forum och äta lunch med mamma. Vi gick sedan upp till fastighetsbyrån och sa hej till allihoppa. Sean var det bara att åka hem till Donna och gå ut med henne.  Men när vi kom hem så hade posten hunnit komma och Donna hade tyckt att det var en bra ide att äta upp räkningarna som hade kommit, undra om företagen godkänner det som en okej anledning att inte behöva betala?

Ikväll så ska jag rensa i garderoben och sätta in alla mina gamla kläder, får se hur det går då Molly har sovit hela dagen och har sin vaken tid nu.

Puss o Kram

Likes

Comments

Idag vaknade barnen runt 9, hade världens huvudvärk. Patrics familj kom runt 10 för att hämta Mille då han ska vara där hela veckan. När de åkt så vilade jag och Molly en stund, sedan så gick vi ut med Donna. det vart lite lätt lydnadsträning och bitarbete, la även ett IPO spår åt henne så hon även fick träna med huvudet och avslutades med lite lek. När vi kom hem så var Donna helt utslagen så jag passade på att fixa lite här hemma. Sökte även lite strökurser som jag tänkte studera när Molly är så pass liten så jag förbereder lite inför högskolan så att allt är klart när det väl är dags. Fick svar redan 4 timmar senare att jag kommit in på de kurser jag sökt så börjar plugga igen 16 november.

Nu ska jag börja med dagens middag.

Puss o Kram

Likes

Comments

​Då var det återigen söndag, vilket innebär att stressen inför veckan smyger på.

Idag så vaknade jag före Molly, så låg och halvsov. Alla verkade vara trötta i morse då Mille kom upp vid 11 och Donna började pipa strax efter om att hon ville ut. Jag fixade frukost medans Patric gick ut med Donna. Efter vi har ätit så åkte vi och storhandla för att fylla upp kyl och frys en månad framöver, Donna fick även en massa nya leksaker och godis. Tanken var att åka hem och vila innan överraskningsmiddagen för Fredrik men handlingen drog ut på tiden, så det var bara att hoppa in i duschen och slänga på sig ansiktet.

Vi möter upp hela släkten på Jimmys steakhouse och äter middag.

Nästa vecka så åker Mille till farmor och farfar hela veckan så då ska jag passa på att träna Donna då träningen inte riktigt har varit på topp och hon börjar bli lite stissig. ​

Nu ska vi sätta oss och betala månadens räkningar, hurrey!


Puss och kram!

Likes

Comments

Tänkte skriva nu hur min förlossning var när allt har lagt sig och man har kommit igång med rutiner osv.

På Onsdagen var allt som normalt, fixade lite hemma och städade. Gick även en promenad för jag ville sätta igång förlossningen då jag var på BF+1. Ingenting händer så börjar bege mig mot Milles förskola för att hämta hem honom. Han hade även skolfoto den dagen så han skulle ta sitt enskilda foto när jag kom, duktig var han då han satt och posa duktigt framför kameran. Vi åker hem och börjar laga mat, när klockan är 18.00 så känner jag att jag får sammandragningar men tänker inte så mycket på de då jag varit sjukskriven sista delen utav graviditeten för risk för förtidsbörd pga sammandragningar och att de nätterna innan hade jag haft så täta att jag trott att det var på gång men att det sedan avtagit. Mamma ringer i sin vanliga ordning och frågar om jag känner någonting förklarar då att det bara är sammandragningar som vanligt, men hon levde nog på hoppet om att det skulle starta så hon tjatade till sig Mille, har då 5 minuter mellan sammandragningarna men hade verkligen inte ont, men kommer då på att min barnmorska sagt till mig att åka in när jag har 5 minuter i mellan pga att jag är omföderska. Ringer då till förlossningen för att fråga om jag ska gå på tiden mellan sammandragningarna eller efter smärta, de frågar om jag hade känt Molly röra på sig den senaste timmen vilket jag inte hade, senaste gången var på morgonen. De ville ha in mig på en kontroll ifall de var så att förlossningen var på g och att Molly skulle klara en vanlig förlossning, men de trodde att de var som de tidigare nätterna att de skulle avta. Ringer då hem Putte som var på jobb men säger att han kan köra lugnt hem. Putte o mamma kommer nästan samtidigt så jag och patric åker till sös, dit anländer vi vid kl 20.49, blir inskriven och de lyssnar på Mollys hjärta och mäter mina värkar, de ser att värkarna är starka och kommer lika snabbt som de försvinner, något som jag knappt kände, de undersöker mig och ser att jag var öppen 8 cm, så de börjar förbereda för förlossningen. Bad om att få epudral men de trodde inte att jag skulle hinna få det. Kl 20.54 får jag lustgasen då jag känner att värkarna gör väldigt ont nu. Mitt i allt så kommer en ny läkare vilket jag inte förstod då, då jag var rätt borta av lustgasen. Kl 21.01 börjar krystvärkarna och kl 21.10 var hon ute.

Så förlossningen tog då alltså 3 timmar och 10 min från första känning. I början tyckte jag att förlossningen var väldigt jobbig då jag tyckte att det gick för snabbt och mitt huvud inte hängde med, hade också ställt in mig på att få epudral men att jag bara fick lustgas. Men nu har det lagt sig och känner att förlossningen var helt okej och att jag hade riktig tur med att de bara ville ha en kontroll pga att hon inte hade rört sig annars hade det blivit en förlossning hemma eller i bilen.

Likes

Comments

​Tänkte börja blogga igen nu när man har lite mer tid om dagarna och när allt inte bara handlar om att få ihop vardagen med stress, jobb, förskola , umgås med familjen osv. 

Kommer att skriva om våran vardag och hur det är när man är tvåbarnsmamma. 

Puss&Kram


Likes

Comments