Nu ligger jag verkligen back här.

Vi har kommit hem från Cypern i fredags (idag tisdag) men jag tar den resan i ett separat inlägg.

Just nu kämpar vi med sjukdomar här hemma. Antagligen Vattkoppor. Vi är inte helt säkra även efter 3 samtal till vårdcentralen och ett besök igår eftermiddag är det ändå svårt att avgöra om det är vattkoppor eller höstblåsor. Men det ser iaf illa ut och M har det riktigt besvärligt. Läkaren trodde mer på vattkoppor vilket jag hoppas på. Så är det åtminstone gjort! Men som sagt vissa saker talar för och vissa emot.

Började med att M fick feber och sov en hel dag!! Feber såklart. Bara uppe en stund på kvällen sedan somnade han igen. Feber titt som tätt. På morgonen vaknade han upp med massa prickar och vid lunchtid var det som värst.

Igår var jobbigt för honom, mkt besvär på fötter och ben. Prickarna är nästan värst på armarna men han klagar helt klart mer på fötter/ben. Kan ej sova alls. Inatt fick P och jag turas om. Han var klarvaken och bara vred sig. Jag satt med honom mellan halv 1 och 2. Inte förrän han la sig mellan mig och P senare som han somnade. Stackars kille.

E är å andra sidan bättre nu, det var ju med honom allt startade.

Feber sista natten på Cypern och hade ost feber-sov-dag på hemresedagen. (smidig flygresa hem) var väl det ända som var bra med det. Och vilken tur att det inte kom några dagar tidigare!

Nu åter till att kurera barn här. Inte lätt när knappt får röra M. Inte smörja, duscha mm som kan hjälpa. Jag gör det ändå ibland men inte kul. Jag bara hoppas åter igen att de är vattkoppor för att göra det här igen.. NEJ FY

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fotade som sagt en liten familj för några dagar sedan och har haft fotogrejerna framme sen dess. Vilket har varit väldigt poppis.

"Mamma ta bild på mig nu!!"

Ja såhär kan det se ut då.. :D

Och Emilio försöker hänga på så gott ha bara kan!Och ofta hör man Mateo ropa.

-Mamma mamma titta på oss...

Detta brukar man mötas av då :D haha


Likes

Comments

Förutom de självklara, mamma, pappa, den, där, nä, mm, mm

Dax!

Tror jag säger det rätt mkt.. för nu upprepar han det varje gång jag säger det i en mening 😂

Likes

Comments

Tog tillfället på en gång och gick ned mot havet. Härligt var det. När vi kom tillbaka hem hade vinden ökat på rejält. Glömde helt bort förskolan idag så fick hitta på lite med barnen.

Likes

Comments

JA! en dag vi kunde vara ute och njuta lite! Detta var i söndags, sista dagen p var bortrest. Kom sedan på kvällen. Vi tog varenda lilla sekunds tillfälle och var ute flera gånger. Otroligt skönt och så kul att äntligen få pilla lite i ogräset igen med. Jag hittade ett fyrklöver med. Måste varit meningen för man hittar ju aldrig när man letar men denna såg jag precis när jag tittade ner. Konstigt de där. Vi byggde även tågbana inne och fikade alla mål ute. Skulle natta E på förmiddagen och gick ut från huset men där fanns en vattenpöl kvar efter nattens regn. Så ist för att sova lekte dom i den jättelänge! Jag fick springa in flera gånger och fylla på med lämpligare kläder. På kvällen var de så otroligt trötta och jag la E först i vagnen (smidigast när man är själv) men M vill alltid vara där E är så han fick sitta bredvid. Men även han slocknade direkt. =)


Sen har vi två cykelfantaster. Båda vill princip bara cykla hela tiden! E har ju inte riktigt greppat det. Eller faktiskt så har han det, men hans ben når inte ner hela vägen så det går inte ändå.


Vardag...

Likes

Comments

Patrik bortrest igen. Först London direkt på morgonen efter vi kom hem från NY sedan tittade han in på kvällen och vi hann med att fira lite förlovningsdag med gott att äta på kvällen och lite tv. Sedan iväg igen till belgien.

Igår hade jag en fotografering hemma för en liten 1 åring med familj. Blev några kort på barnen med när jag skulle prova inställningarna. Även Mateo tog lite bilder!

.....................................................................

När jag och M lekte vid en lekplats med en "kiosk" som var McDonalds enligt Mateo men också en båt, alltså McDonaldsbåt.

Mateo: -Vad vill du köpa lova?

Jag: -Vad finns det?

Mateo: -Hamburgare, regnbåge, gurka och salt

Jag: -Hamburgare.

Mateo: -Ät den nu innan den smäller! (smälter)

prova inställningarna. Även Mateo tog lite bilder!

.....................................................................Likes

Comments

Stor bildbomb från NY.

På 2 dagar lyckades vi hinna med så galet mycket. Några av grejerna var: gå på Brooklyn bridge ∙ promenera nästan genom hela central park ∙ top of the rock ∙ space air museum ∙ grand central station ∙ 911 memorial ∙ city by night/frihetsgudinnan-båttur ∙ times square ∙ shake shack i Madison square park ∙ sjukt god mat i hells kitchen ∙ soho ∙ wall street och lite till... inte konstigt vi promenerade nästan 4 mil på 2 dagar!!

fyller på detta inlägga efter hand.

Likes

Comments

Vita små platta med kanter som man äter senare efter maten...?


Någon som vet? Nej inte jag heller.

Men vi lyckades lokalisera detta i en låda och det visade sig vara MARÄNGER!


Bild från lek med grannen Ebbe. De har verkligen superkul ihop!

Likes

Comments

En kul grej.

Mateo har fått (äntligen) en sittdyna att ha med sig på utflykterna på förskolan. Han blev VÄLDIGT glad för den och hade den överallt. Emilio noterade ju detta ism vanligt och ville inget hellre än att prova att sitta på den. Detta fortsatte även när vi gått ut på baksidan. Barnen hittar Leo som vanligt och står och myser med honom. Jag hör M säga att "du får låna den om du vill". Jag sa ååh vad snällt Mateo det vill han säkert! Men säg det till honom ost så han hör. Varpå han böjer sig ner till LEO och säger att han får gärna sitta på hans underlag. Emilio står frågandes brevis. Hahaha inte vad jag trodde han menade!Likes

Comments

Solen lyste för någon dag sen och vi var så sugna på att komma ut lite. Packade med hink och spade och begav oss till stranden. Barnen jättepeppade. Emilio är SÅ fascinerad av nya miljöer och havet är en stor favorit. Mateo älskar också stranden och pratar om den massor. Men vi hann inte ens ända ner innan M tyckte det var alldeles för kallt och blåsigt.. (igen). Typiskt. Jag insisterade ändå på en 5 minuters lek men sedan fick vi faktiskt ge oss.... Skynda hem igen. Inte värt att få sjuka barn för det var verkligen iskallt även om vi var fullt påklädda. Hade dock glömt vantar vilket inte var poppis. Aja.. ser finare ut på korten än det var. brrrrr


Likes

Comments