Kokosolja är bra för allt!

Jag älskar kokosolja, jag är beroende av kokosolja, jag rekommenderar ALLA att använda kokosolja!

Kokosolja är naturens egen medicin, den har fantastiska läkande egenskaper. Hemma hos oss använder vi alla kokosolja, eller kokosfett som det ”heter” blir i vår temperatur varje dag. Kokosolja stelnar till fett vid temperaturer under 25 grader.

Varför är kokosolja så bra?

Kokosolja är en medellång fettsyra som består till 92% av mättade fettsyror. Här ingår bla Laurinsyra och kaprylsyra.

Laurinsyra är hälften av kokosoljans fettsyror och är ett livsnödvändigt näringsämne som även finns i bröstmjölken. (Laurinsyra finns enbart i bröstmjölk och kokosolja) En av de viktigaste egenskaperna som bröstmjölk har är att skydda barnen från olika infektioner tills dess att barnets eget immunförsvar är uppbyggt. Genom bröstmjölken får barnet i sig antikroppar och andra nödvändiga ämnen som skyddar mot olika infektioner. Barn uppfödda på bröstmjölk får bättre tänder, mindre benägenhet för allergier, bättre fungerande mag– tarmsystem. Det ämne i bröstmjölken som skyddar mot bakterier och parasiter är just laurinsyran. Laurinsyra skyddar mot virus, infektioner och bakterier som herpes, mässling, listeria, stafylokocker och streptokocker.

Kaprylsyra är också en viktig fettsyra som finns i både kokosolja och bröstmjölk. Kaprylsyran gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, som ex mjölksyrabakterierna, hjälper immunförsvaret samt skyddar mot infektioner. Forskning visar också att kaprylsyra effektivt motverkar svamp som candida (en svamp man har i tarmen och som man ofta har om man äter mycket socker) men även dödar dåliga parasiter i tarmarna. Det är också läkande vid IBS, Ulcerös kolit och magsår.

Jag vill ju inte nu att man ska börja dricka bröstmjölk, utan det jag vill berätta är att alla vet ju att bröstmjölk är bra och det är vår första basföda här i livet. Eftersom både Laurinsyra och Kaprylsyra är svåra ord och svårt att förstå detaljerna, så är det nog enklast att förstå att om det finns i bröstmjölk så är det bra

Kokosoljan ger snabb energi , ökar ämnesomsättningen och stabiliserar blodsockret så att sötsuget minskar. Kokosoljan förbränns snabbt i levern och lagras inte som fett i kroppen.

Mer saker som det är bra för:

-Lindrar symtom vid Parkinson, Alzheimers, MS, Epilepsi, ADHD och ger bättre skärpa.

-Förbättrar näringsupptaget

Men det här med att det är farligt att inta mättat fett då?

Det mättade fettet skyddar de inre organen och ger god styrka och stärker upp cellerna. Det har en positiv effekt på såväl de vita blodkropparnas funktion som hormontillverkningen. Det är ingen fara alls att äta mättat fett. Naturligt fett är bra för kroppen, se det som smörjmedel och stötdämpande. Och nej du blir inte tjock av att äta rätt fett, men skippa transfetter, men det är en helt annan diskussion.

Har man ett högt intag av kokosolja (3-4 msk) så ökar kroppen sin ämnesomsättning. Just på grund av den positiva effekten på ämnesomsättningen, används oljan av många som vill gå ner i vikt med bestående resultat.

Användningsområden för Kokosolja

– I ansiktet som dag-/nattkräm, återfuktar och mjukar upp torr hy, motverkar påsar och mörka ringar under ögonen, ger en jämn hudton (Har testat både mot torr hy samt påsar under ögonen, det funkar :))
– Förebygger/minskar rynkor och åldersfläckar (har inga så det vet jag inget om)
– Som rengöringskräm för make up (Japp fungerar jättebra)
– Som tandkräm om du blandar kokosolja med bikarbonat (Detta har jag själv aldrig testat)
– I håret som inpackning. Har använt det regelbundet under 4 månader typ, och fick ett jättefint hår. Nu har jag inte använt det sedan 1 månad tillbaka och har ett betydligt mycket sämre år, så jag ska börja med kokosolja igen 2-3 ggr i veckan. Jag använder det i liten liten mängd i hela håret och behöver inta ha balsam efter. Naturligt och stärker upp håret utan läbbiga kemikalier.
– Som hand-/nagelbandskräm (Tar bort mina träningsvalkar genom att mjuka upp huden på valkarna)
– På läpparna mot munsår och vid torra fnasiga läppar. (Har använt på torra fnasiga läppar nu i vinter och tycker att det hjälper bättre än lypsyler)
– Mot solskadad hy och som en naturlig solskyddsfaktor (Jag använde det i Thailand som solskyddsfaktor, jag smörjde kroppen varje dag med kokosolja och jag brände mig 1 gång och det var den dagen jag inte smörjt mig, det är sant).
– Vid eksem, sår och bett (läker, lindrar klåda osv) (ingen erfarenhet av)
– Som massageolja
– Som bodylotion (varje dag, men var försiktig med mängden använd bara lite det blir lätt flottigt)
– I kaffet (eller i thet om du föredrar) (Varje morgon har jag 1 msk kokosolja i kaffet, klarar mig inte utan det, bästa bästa!)
– Matlagning. Stekning, bakning, som extra fett i barnens mat (klickar i en msk i mos, pasta, grytor ja allt som går). Kokosoljan är stabil och klarar mycket höga temperaturer utan att förstöras/härdas/härskna/oxidera (vilket andra vegetabiliska oljor gör)
– Aftershave – kokosolja hjälper till att läka din hud efter rakning utan att täppa till porerna
– Munskölj – Ta lite Kokosolja och ha kvar i munnen ca 5-20 min medans du sköljer den runt. (Läs mer om Oil Pulling här http://milles.shapemeup.se/2013/08/23/oil-pulling-for-allman-halsa-och-skonsam-detox
– Mot halsont och infektioner
– Som naturlig deo (tillsammans med bikarbonat och majsstärkelse) (har aldrig testat, men ska göra det typ nu)
– För att motverka håravfall och få igång hårsäckar att producera mer hår (Jocke min man hävdar att det funkar och visst har han fått både mer och fylligare hår J)
– Kroppsskrubb – blanda kokosolja och råsocker och gnid runt! Skölj av och huden blir super mjuk!
– Kan användas på skrubbsår och skärsår. Kokosolja bildar ett tunt skikt som skyddar såret från utsidan från damm och bakterier. Den påskyndar läkningsprocessen av blåmärken genom att reparera skadade vävnader. (Yes det stämmer)
– Som lotion/olja på barns känsliga hud. Jag skulle aldrig smörja in Charlie (min dotter 1 år) med något annat än Kokosolja!

Inta 1-3 msk kokosolja varje dag.

Ja ni ser, kokosolja är fantastiskt. Ut å köp nu

Om ni kan vänta så kommer jag att kunna erbjuda er en helt fantastisk bra kokosolja i början/mitten på mars Återkommer till det inom kort.

  • Kost
  • 25 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229