Sista träningspasset är nu genomfört, det återstår endast 1 timmes promenad som skall göras imorgon, sen är allt som går att göra gjort. Mitt byggande på denna kropp har nått till detta mål.
Jag tävlade för 1 år sen och bestämde mig då direkt för att tävla igen detta år. Så jag har jobbat stenhårt på att förbättra min fysik.
Jag fick dock väldiga problem efter förra tävlingsomgången. Jag chokade kroppen totalt och började mata den med socker. Vilket rubbade hela min balans. Jag gick från svältfödd till sockerberoende. Jag kunde äta hur mycket som helst, det fanns inget stopp och jag trodde att man skulle fortsätta att proppa kroppen med det den skrek efter (socker) men jag blev aldrig mätt, jag var fortfarande konstant hungrig och allt var då gott.
Jag vräkte i mig mat och sötsaker i 1 vecka, fortsatte 1 vecka till och till sist hade detta beteende pågått i 1 månad.
Kroppen var uppsvälld, det kliade överallt, jag fick utslag och blev bara allmänt trött och slö. Rent ut sagt så mådde jag skitdåligt. Hade ångest för att jag gått upp enormt mycket i vikt och inte hade kontroll på maten.
Det var först i mars månad som jag kände att kroppen var något i balans och det var först då som jag på riktigt började få tillbaka kontrollen. Maten sköttes bättre, träningen gick bättre och balansen infann sig.
Jag satte då upp som mitt främsta mål detta år att tävla men att snabbt därefter komma åter i balans. Så mitt egentliga mål är det som påbörjas nu efter tävling.
Har planerat allt och kommer att sakta sakta återgå till att äta mer mat för varje vecka. Ingen stress. Fokus på att må bra och inte moffa socker.

Men nu är allt fokus på tävlingen på lördag först.
Det är något helt magiskt över att ha satt upp långsiktiga mål och till sist nå dem. Allt som sker nu är liksom sista träningspasset, sista cardion, sista torskmåltiden, sista vätskan m.m
För att sen bli första måltiden efter tävling, första viner efter tävling, första daten med min man efter tävling. Allt får ett avslut och även en nystart.

Det är en oerhört emetionell vecka detta. Allt slit, alla timmar av träning, alla tvivel som jag haft, all tid som jag lagt ned på att bygga muskler och skala bort fettet. Nu kan jag inte göra så mycket mer än detta. Nu är det bara att njuta och ha roligt hela vägen upp på scenen.
My time to shine!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår stod jag och preppade matlådor som alla består av torsk och sallad. Hela 3 kg torsk tillagades.
Det är så roligt att åka iväg på resa när man går på tävlingsdiet, halva packningen består då liksom av mat.
Det här är det glamorösa fitnesslivet, ha ha!
Sen för att spara utrymme så packas maten i fryspåsar. Allt noga uppvägt på grammet för att matcha mitt näringsintag för dagen. 3 dagar på resande fot blir det.

Resan går ner till Lund där jag ska coacha en vän bakom scenen som ska göra sin 2a Body Fitness tävling.
Det är en härlig nostalgitripp för mig då det var där i Lund för 1 år sen som jag själv stod på scen för 1a gången och tävlade i Body Fitness. Ett magiskt ögonblick!

Det ska bli superroligt att komma ner till Lund och få hänga backstage och träffa alla atleter. Det är en magisk stämning bakom scenen. Så mycket fokus, adrenalin, glädje, muskler och peppande. Svårt att vara där utan att bli motiverad som tusan.
Det här med att tävla i kroppsbyggning är så otroligt mycket mer än bara att träna, ära och sedan stå och glänsa på scen. Det är en otrolig satsning man gör under en lång period. Det är tufft och slitsamt men så otroligt utvecklande både mentalt och fysiskt.
Sen så klart att det är helt magiskt att se sin kropp förvandlas vecka för vecka och till sist i slutet dag för dag och bli hårdare och hårdare. Att se och upptäcka nya definitioner på sin egen kropp som man aldrig tidigare har sett.

Det blir en livsstil och a ti hen gillar man det eller så gör man det inte. Gillar man det så fortsätter man och gillar man det inte, ja då fortsätter man bara helt enkelt inte.

Likes

Comments

Jag är mitt uppe i slutfasen av en extremt tuff diet som jag påbörjade i Juni. Mitt mål är att tävla i Body Fitness nu på Luciapokalen som går av stapeln den 28/11 på Stockholmsmässan.

Men min väg hit har inte varit den lättaste.

För 1 år sedan stod jag för 1a gången på en tävlingsscen nere i Lund på DecemberCupen. För att veckan efteråt stå på scen igen i Göteborg på Luciapokalen. Det var fantastiskt på alla sätt och jag bestämde mig redan då för att satsa på att tävla igen nu detta år. Å här står jag nu otroligt när mitt mål.

Jag skall försöka att sammanfatta allt lite snabbt för att sedan backa tillbaka lite mer ingående på hur min resa detta år har varit.

Men till att börja med så kan jag berätta att jag direkt efter mina tävlingar sa upp mig från mitt trygga heltidsjobb som framgångsrik mediasäljare till att helt fokusera på att starta mitt egna företag som PT, Hälsocoach och kostrådgivare. En verksamhet som jag bedrev vid sidan av mitt heltidsjobb.

Samt att vi startade med att åka hela familjen till Thailand i 4 månader. (Inte så smart, men fantastiskt)

Där jobbade jag som PT och coachade klinter online samt på gymmen i Thailand och jag höll även bootcamp träning på stranden regelbundet.

Min man hade även hann nyss startat eget företag, och allt som kunde gå snett gick snett, så vi åkte iväg med ett företag om skulle ta fart (min mans) men som bara stannade av och las ner.

Jag fick även Denguefeber, och las in på sjukhus med risk för invärtes blödningar, men jag återhämtade mig snabbt, som tur var. (Men det fick följd sjukdomar, som jag även kommer att återkomma till i ett senare inlägg)

När vi sen kom hem till Sverige i april så hade vi noll. Allt som var planerat och allt som skulle starta gick i kras och allt försvann, så vi stod här på riktigt en hel familj med 0kr och 0 inkomst. Vi hade dock varandra och det är något som vi verkligen har lärt oss värdet av. Vårt nya ledord är "Så länge vi har varandra så är allt bra"

-Jahapp bara börja sätta fart och jobba (jag kommer återkomma till detta i ett annat inlägg)

Men på något sätt så lyckades vi bygga upp och få igång 2 verksamheter som idag går lysande.

Att då mitt i detta ekonomiska kaos ta ett beslut om att påbörja en tävlingsdiet, kanske inte var det smartaste beslutet jag någonsin tagit. Men jag är envis och otroligt målinriktad (på både gott och ont)

Men nu står jag här med 12 dagar kvar till tävling och inser att jag faktiskt kommer att lyckas att ta mig i form trots allt.

Jag har haft en kämpig diet och kroppen har verkligen inte velat svara. i 7 veckor stod jag helt viktstilla och jag har 100 tals gånger varit på väg att ge upp, men hela tiden bestämt mig för att jag ska bara ge allt och går det så går det. Jag har tvingats träna så otroligt mycket mer och hårdare än jag gjorde förra året, jaghar tvingats äta så mycket mindre mat än jag gjorde förra dieten och det kostar och sliter hårt på kroppen att ligga på ett otroligt lågt kcal intag och med 3-4 timmars träning per dag.

-Ja herrejösses vad jag har slitit, och det kommer att ge resultat. Jag kommer att vara i tävlingsform, inte så som jag hade önskat kanske, men jag kommer att stå på scen.

En kort sammanfattning av året som gått, jag kommer att återkomma mer detaljerat kring varje del, men nu bara så ni får en inblick i mitt liv och vart jag befinner mig.


Nu kör vi sista biten - ALL IN!

Likes

Comments