Just nu sitter jag i bilen på väg mot Lund. Min man Jocke kör och jag sitter bredvid och reflekterar och sakta börjar allt sjunka in och jag landar i känslan att jag faktiskt är på väg nu.
Det här med att tävla i Body Fitness har ju varit en evighetslång resa för mig.
När jag var 18 år så tränade jag för att tävla, men jag hittade ut i partylivet istället och sen träffade jag min man och vi fick barn och allt rullade på.
MEN år 2011 så jobbade jag så otroligt mycket och höll på att gå in i väggen. Jag bestämde mig då för att jag var tvungen att hitta ett annat fokus än bara jobb. Så jag bestämde mig för att ta tag i min gamla Body Fitness dröm. Så jag anlitade en PT och började återigen att träna för att tävla i Body Fitness.
Körde på i 1 år, det gick bra och jag byggde massor av muskler. Det var äntligen dags för att börja skala bort lite fett för att se hur kroppen såg ut. Men jag hann aldrig påbörja en diet då jag blev gravid.
Januari 2013 föddes vår underbara efterlängtade dotter. I juni 2012 så åkte vi till Thailand i 6 månader.

Sen i Januari 2014 har jag kört stenhårt med fokus på att tävla nu på Decembercupen och Luciapokalen nästa helg. Jag har haft den bästa tänkbara coachen, Maria Eriksson.

Å nu är vi på väg, imorgon når jag ett mål som jag har haft i….
-Ja, nästan 18 år, Herrejösses!

Släpp aldrig drömmen, det går att ta tag i den och påbörja resan till den igen. Det gäller bara att ta första steget och sedan är det bara att fortsätta mot målet. För en dag står du där och har tagit dig hela vägen.
För mig tog det 18 åt, men jag gjorde det!

Matlådorna är preppade och packade, all annan packning är med. Jag är redo och laddad som bara den.
Jag känner glädje och stolthet!

Imorgon är det showtime!

IMG_5645.JPG

IMG_5644.JPG

IMG_5632.JPG

Håret, naglarna och bikinin är klar

IMG_5490.JPG

IMG_5495.JPG

IMG_5588.JPG

IMG_5591.JPG

IMG_5622.JPG

IMG_5623.JPG

IMG_5614.JPG

Nu ska jag ladda mentalt och vila så mycket som möjligt.

Jag ÄR REDO
MY TIME TO SHINE

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag skrev ju igår om mitt problem med stress och hur kroppen dragit på sig vätska.

Jag jobbar nu stenhårt för att komma åt problemet och försöker förstå min kropp. Försöker analysera vad jag gjort annorlunda som kan ha hjälpt till att påverka kroppen i fel riktning. Maten har ju i princip varit detsamma i 15 veckor.
Den enda skillnaden nu för typ 3 veckor sedan är att kolhydraterna har minskat mer och mer. Nu äter jag bara kyckling och sallad 4 ggr per dag och har gjort det i 2 veckor.
Ok, jag har kommit på att jag har börjat äta mkt surkål och saltgurka. Så det har jag tagit bort. Svullnaden i magen gick ner.
Men detta tillstånd förvirrade mig lite grann då surkål annars är bra att äta då det innehåller probiotika som gör gott för magen.
MEN då kroppen är i ett svältläge och stressläge så måste detta ha slagit för hårt mot min mage.

Sen när jag har rannsakat mig själv så kom jag på att jag alltid varje dag har intagit någon form av superfood. Jag är ett stort fan av superfoods. Bästa är korngräspulver, maca och chlorella. Men jag upphörde helt med detta för 2 veckor sedan. Då den strikta delen av dieten kopplades på. Ville ta bort så mkt som möjligt för att toppa formen så mycket som möjligt.

Jag tar annars mina superfoods vid olika tillfällen och olika perioder. Inte alla samtidigt såklart. Lite beroende på vad för boost jag behöver.

IMG_5515.PNG

Jag är ett sånt stort fan av superfoods så jag är såklart även återförsäljare av de bästa märkena som jag tycker just nu Renée Voltaire och Go For Life, kika in i min webshop http://strongliving.tictail.com

Men jag beslutade mig för att min kropp saknar och behöver en boost just nu så jag har nu dragit igång en kur med Green Detox och maca samtidigt. Tänkte preppa kroppen i 3-4 dagar.
Å vet ni, jag känner redan skillnad efter 2 dagar. Betydligt mer energi, mer ork, mer klartänkt, mer fokuserad, mer glad och mindre svullen. En bättre människa på alla sätt och vis.
Vikten imorse var på 48,5 kg (för 10 dagar sen var den på 49,6) 14 dagar sen 48,2.

IMG_5468.JPG

I love my superfoods!

Det är min lilla hemlighet till varför jag orkar prestera, till varför jag orkar vara glad, till varför jag har den energi jag har, till varför jag alltid ser det positiva. Det är för att jag mår bra ända in i själen.

Alla borde äta någon form av superfood varje dag.

Kika in i min webshop innan du lämnar denna sida för att välja just din favorit.

Likes

Comments

Idag är det bara 1 vecka kvar tills jag står på scenen. Wieeeee!
Jag har släppt nervositeten och blivit vän med mina känslor och inser att det går inte att göra så mycket mer nu åt formen, den är vad den är.
Jag känner mig nöjd med vad jag har åstadkommit. Jag är nöjd med att jag lyckades hela vägen.
Det har vart en lång resa och jag har lärt mig massor.
Jag kommer att tävla igen nästa år det är en sak som är säkert. Jag inser redan nu mina brister och är sjukt motiverad till att få börja jobba med dem och förbättra min fysik ytterligare.
Det tar då tid att skapa en muskulär och deffad kropp.

Idag körde vi poseringsträff på Sats Medborgarplatsen.

IMG_5449.JPG

IMG_5457.JPG

IMG_5459.JPG

IMG_5455.JPG

Jag har otroligt mycket på G som pågår i mitt liv just nu utöver själva tävlingssatsningen vilket skapar stress, onödig stress som gör att jag tyvärr börjar samla på mig vätska.
Japp min vikt har gått upp här den senaste tiden. Från 48,2 till 49,6. Men det är inte fett utan enbart vätska och det syns. Men fokus just nu är att stressa ner och ta det lugnt. Så att kroppen får ro vill släppa på vätskan istället för att binda den.

Så hur lyder masterplanen till att stressa ner och släppa vätskan?

Jag sover sjukt dåligt pga Charlie som alltid kommer in till oss på natten och bråkar. Så hon och jag har bytt sovrum. Jag bor i Charlies rum den här veckan och Charlie bor i mitt rum.
Behöver kanske inte berätta hur missnöjd Jocke är med det här. Men det är nödvändigt, ha ha.
Jag själv njuter av att få ett par nätters avkopplande sömn.
1a steget att ge kroppen ordentligt med sammanhängande sömn.
Den här lilla skruttan förstör min sömnkvalitet just nu.

IMG_4914.JPG

IMG_4923.JPG

IMG_4918.JPG

Steg 2 att stressa ner. Så idag ingen annan träning än poseringsträning. Vila alltså.
Steg 3 varva ner och andas djupt. Jag tog ett långt bad i jaccuzzin, njöt av värmen och fokuserade på att andas djupt. Satt där ute i vår jacuzzi och blickade upp mot stjärnorna och andades djupt medans jetstrålarna gick på Max i ryggen. Då insåg jag att det var ett tag sedan som jag faktiskt stannade upp och bara tog in allt. En sådan självklar sak i Milles vanliga liv. Men nu är det inte mitt vanliga liv. Jag känner inte igen mig själv riktigt. Men här blir det djupanalys så det hoppar vi att gå in på nu.

Kör vidare på listan istället
Steg 4 Att dricka ett kurte som har en utrensande effekt. 3 ggr per dag dricker jag detta maskros/kamomillte

IMG_5463-0.JPG
Steg 5 att göra kroppen basisk. Eftersom magen är svullen och kroppen västlig så är det ett tecken på att kroppens stressad och sur. Det här är inget bra tillstånd att vara i då kroppen börjar gå sönder och säga ifrån ordentligt. Men jag vet att kroppen är stressad i sig av all träning. För mkt träning skapar stress i kroppen. Igen vill jag påpeka att detta jag gör inte är hälsosamt någonstans utan det är en tävlingssatsning i en extremesport. Så kroppen är sönder och i grunden just nu och på det så adderar jag lite annan yttre stress och sömnbrist. INTE BRA!
Men stressen och sömnbristen ska vi nog få hyfsad koll på under veckan. Det som oroar mig är om jag kan få kroppen basisk tillräckligt fort.
Först knepet och ett gammalt husmorsknep. Bikarbonat och citron.
1/2 tsk bikarbonat
1/2 pressad citron
1 glas vatten
3 ggr per dag gör kroppen basisk.
Så detta dricker jag också mellan mina teintag.
Håll tummarna för att det funkar. Är nu inne på min 2a dag.

IMG_5464.JPG

Har ytterligare en grej som jag gör på morgonen. Men jag vill beskriva det mer och kommer därmed att återkomma till det imorgon med utförligare beskrivning. Det handlar om SUPERFOODS!

Nu ska jag inta mitt kvällsmål beståendes av 6 st äggvitor

Likes

Comments

Om jag någonsin har tyckt att det har varit tufft tidigare så är det ingenting mot vad det är nu. My gooooood!

Jag önskar att jag kunde beskriva allt men det är så mycket hela tiden och svänger precis lika mycket hela tiden. –Jo och det vet ni ju.
Men jag ska ta er med på en typisk dietdag så här 12 dagar innan Tävling.

IMG_5269.PNG

IMG_5267.PNG

Klockan ringer kl 05:10, då kliver jag upp och tar på mig ett gäng lager kläder. Ja jag fryser konstant då jag har minimalt med fett på kroppen som inte kan värma mig.

Kl 05:15 dricker ett stort glas vatten med BCAA (aminosyror)

Kl 05:20 Jag ger mig iväg i ett totalt mörker. Jag bor i skogen och har 4,5 km till närmaste gatulampa. Men jag har en grym pannlampa och jag har vant mig med att vandra här i mörkret. Jag har tidigare älskat mina promenader, det har varit min favoritstund på dagen fram tills förra veckan. Varför, vad hände?
-Ja, energin tog slut helt enkelt. Tappar motivationen hela tiden och frågar mig minst 100 gånger per dag om detta är värt det?
Benen är tunga, känns tungt att lyfta dem. Kroppen skriiiiiker efter vila, efter sömn, lugn och ro.
Varje liten varningssignal skriker och varnar om att botten är nådd, kroppen är tömd och går verkligen på tomgång.

06:30 kommer jag in i värmen igen. Känner glädje att snart få äta. Humöret stiger. Jag preppar iordning min gröt och steker min äggviteomelett gjord på 6 st äggvitor, 1 msk vatten och lite fänkålsfrön.
Duschar, klär på mig och väcker barnen.

07:10 Sitter vi och äter frukost tillsammans. Magisk stund. Med ett lugn och välmående i kroppen njuter jag av mina barns närvaro. (Pappan sover)

IMG_5037.PNG

IMG_5149.JPG

07:30 preppa i ordning 4 st matlådor som skall intas under dagen. Samma i alla matlådor kyckling och sallad.

07:50 ut till bilen och kör iväg barnen till skola och dagis

08:30 landar inne på kontoret. Jobbar på och njuter av mina kollegor. Har bara 2 veckor kvar på denna arbetsplats, Nickelodeon! Så mycket känslor kring det. Kommer att sakna det här jobbet och dessa underbara kollegor enormt mycket.
Men jag gör rätt, ger mig ut i livet och lämnar tryggheten. Skriver mer om detta imorgon.

Kl 10:00 mål 2 för dagen. Kyckling och sallad som intas framför datorn.

IMG_5183.JPG

Kl 11:30 mellanmålsdricka i form av BCAA (aminosyror) så att jag har ett bra flöde av protein för att skapa en bra proteinsyntes och bibehålla mina
muskler så här i diet tider.

Kl 12 då kör jag just nu PT pass med nya klienter. Jag har precis börjat att kicka igång mitt egna företag, där jag erbjuder bl.a. Personlig Träning, kostrådgivning och Hälsocoaching. Det rullar på bra och varje lunch är i princip uppbokad redan.

Kl 13:20 tillbaka på kontoret och dags för kyckling och sallad igen.

Kl 14 iväg på ett kundmöte el ut och prova bikinin, köpa smink, liggunderlag el annat fix till tävlingen.

Kl 15:30 mål 4 för dagen och på menyn står kyckling och ris.

Kl 15:40 river av det sista som skall göras på kontoret, skriver rapporter m.m

Kl 18:00 mål 5 för dagen. Försöker att äta räkor el torsk med sallad här.

IMG_5024.JPG

Försöker hålla fokus på familjen, men jag är mest sur och okoncentrerad och jag ryter mest. Hör mig själv tala med en otrevlig ton, har svårt att ta in allt som de säger. Ogillar skarpt det här. Märker att min underbara familj också ogillar denna sura, trötta slutkörda människa. Det är så långt ifrån mig som det bara går att vara. Det är här i dessa stunder som jag tvivlar mest på om detta verkligen är värt det. Min familj förtjänar bättre. De är världens bästa underbaraste.
De härdar ut och håller god min. Tror att vi alla längtar 3 veckor fram i tiden, då detta tokiga galenskap är över.
Men vi har något alldeles underbart att se fram emot. Berättar mer om det återigen imorgon.

IMG_3860.PNG

IMG_3861.PNG

Kl 18:30 Jag plockar undan maten och städar undan lite grann, försöker hålla fokus på familjen och gör så många hemsysslor som jag hinner och blir typ ännu surare. För vem gillar att diska, städa, tvätta när man är trött och sliten.

Kl 18:50 sitter jag med Charlie och myser i 10 min. Det är mysigt men det kryper i kroppen av att sitta still. Kroppen är stressad av all träning och av undernäring så jag har svårt att varva ner. Men kämpar och jobbar på detta.

Kl 19:00 sätter in en el 2 plåtar fylld med kycklingfile i ugnen. Dags att preppa inför mätlådorna till morgondagen.

Medans kycklingen står i ugnen så sätter jag mig och jobbar med några PT online klienter. Följer upp, kollar utveckling och korrigerar i deras tränings och kostprogram.

Kl 19:45 ger jag mig av till gymmet. Igår blev det rygg och biceps pass. Här taggar jag till och når min energitopp under dagen. Jag samlar och laddar på med kraft och njuter av att träna. Men det suger att ändå inte ha den ork som man vill ha. Tränar med flugvikter och reppar många set. Får ordentligt med pump och ådrorna poppar. Härlig känsla ändå att se sin egen kropp ha förvandlats till detta.

IMG_5247.JPG

IMG_5260.JPG

IMG_5237.JPG

IMG_5223.JPG

Kl 21:30 hemma igen, på med klackskor och poseringsträna i 15-30 min. Kroppen värker och vill bara sova nu.

Kl 22:00 mål 6 för dagen 6 st äggvitor, sallad och lite ris.

IMG_5177.JPG

Kl 22:15 snabbdusch och väger in kyckling och sallad och packar iordning mina matlådor.

Kl 22:30 plockar fram kläder som jag ska ha under morgondagen. Kläder att gå i på morgonen, kläder att ha på jobbet, kläder att ha när jag kör PT klient alt tränar själv.
Ja en himla massa set med kläder som packas fram.
Lägger även fram kläder till Charlie som hon ska ha på dagis.

Kl 23:00 stupar jag i säng efter att jag har intagit ZMA så att jag får i mig gott om mineraler så att kroppen kan koppla av så mycket som möjligt.

Likes

Comments

Jag har så mycket tankar och känslor, så mycket som försiggår i det mentala just nu.

Det går upp och ner likt en svängig och brant berg och dalbana i rasande blixtfart. Ena stunden är allt toppen för att i nästa stund så kan allt bara falla.

Det har varit en enormt lång resa det här, en satsning som har tagit sin tid och krävt sitt engagemang. Å nu när det är så nära att nå ett delmål…

(-Japp du läste rätt, tävlingarna är bara delmål, inte har jag väl satt stopp där inte. Jag har nya planer och kommer fortsätta att tävla framåt.)

… Så kommer det så mycket nytt in i bilden. Mycket  mentalt!

mental

 

 

 

 

 

 

 

Jag drabbas av tävlingsnerver titt som tätt. Bla så får jag mycket känslor som att jag inte räcker till, att jag är för fet, att jag inte kommer att vara så hård i kroppen som jag har sett framför mig, att poseringen inte sitter (det gör den inte än heller), att folk kommer att skratta åt mig när jag står på scen, hur kan jag ens ha trott att jag ska greja det, att jag bara inte pallar längre, att det inte är värt det för vad är resultatet? Så jäkla mycket som jag sliter och så lite som det syns.

Ibland så brister allt och häromdagen så fick jag total panik och brast ut i gråt. Återigen sa jag att det räcker nu, jag pallar inte, jag ger upp. Å Där precis där och då så bestämde jag mig för att jag slog i botten. Vilket är bra att göra för då kan man bara jobba sig uppåt. Jag deppade ett litet tag men bestämde mig för att vända det här nu, att inte drabbas av mer nedgångar och att inte tillåta mig själv att känna så här något mer.

Jag hade ett fantastiskt samtal med min Coach som snabbt fick in mig på rätt spår. Hon sa:

-Bli vän med dina känslor, låt dem komma men skräms inte av dem, du kan inte styra över dem. De kommer sådana här känslor mer och mer nu på slutet av dieten. Bli vän med känslorna och acceptera dem!

Så jag gick tillbaka till känslorna jag hade i Januari när jag påbörjade min tävlingssatsning ordentligt. Hur kände jag då, vad ville jag vad trodde jag m.m

Jag trodde ALDRIG att det skulle vara så tufft som det har varit. Det tuffa för mig kom först nu för några veckor sedan när tävlingsnerverna kom in i bilden, när vinnarskallen i mig tog plats.

Jag gör inte det här för att vinna, jag gör inte det här för att hamna på en viss placering. Det är resan som är målet. Men det är svårt att hålla kvar samma mentala fokus ”att jag gör det för min egen skull, att resan är målet” När  jag har en liten vinnardjävul i mig som hela tiden tar mer plats och ropar ”hårdare Mille, satsa mera, du måste vinna det här”

Folk runtomkring har svårt att förstå just den här biten. Många fråga hur ligger du till, vad är dina chanser, du kommer väl till pallen, du är ju en vinnarskalle m.m

MEN vad jag verkligen har gillat med den här satsningen är att jag har kunnat bara köra på och fokusera på mig själv helt utan krav på prestation. Att bara gå in där på gymmet och bli ett med vikterna och känslan som infinner sig i kroppen av att få kontakt med musklerna. Att bara få vara där och nu. Att styra maten så pass att hela kroppen förändrar sitt utseende, att se denna förvandling och att få känna den, det är helt magiskt.

Jag har hela tiden från början sagt att mitt mål är att ta mig igenom uppbyggnaden, dieten och till sist stå där innan jag entrar scenen och känna känslan av att ”jag har gett allt, jag har verkligen gjort det bästa jag kan och nu visar jag upp det jag har slitit så hårt för” (För att sen nästa tävling komma tillbaka i ännu bättre form, mo ha ha ha) Det har varit mitt mål från början och det är det fortfarande. Mitt mål är inte att vinna! (Klart att det är najs om jag vinner, men jag gör det inte för att vinna, STOR skillnad, STOR skillnad)

beast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nu har jag i ett par dagar blivit vän med mina känslor.

Jag är nöjd med hur min kropp ser ut, Asså Herregud… jag födde ju barn för 1 år och 10 månader sedan. Hur många har gjort denna formtoppning så snabbt efter en graviditet? STOLTHET!

Jag känner att jag mått bra hela vägen och att jag faktiskt inte lider så mycket av hunger eller värk i kroppen. Jag är FRISK OCH HEL!

Jag har hittat en bra känsla i den här livsstilen och kommer att fortsätta med tävlingar framåt. Jag mår bra av att träna mot ett mål, jag mår bra i känslan av att forma och förbättra både hur min kropp ser ut och förbättra dess funktion, JAG HAR HITTAT MIG SJÄLV!

Jag gick in i det här med inställningen att om min familj tycker att det blir för jobbigt och om Jocke skulle be mig lägga av så skulle jag göra det omedelbums, och det vet han (kanske därför han inte gör det för klart att han tycker att det är överjävligt, ha ha) HITTAT BALANSEN!

Jag inser att jag faktiskt kommer att klara av det, att jag kommer att ha besegrat så mycket längs vägen både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig NÖJD med det, JAG ÄR NÖJD MED MIN PRESTATION!

Jag har hittat en känsla av tacksamhet för att jag har fått och får vara med om detta, en tacksamhet för att många finns där och stöttar mig, en tacksamhet för att jag har världens bästaste finaste familj som står ut med mig, en TACKSAMHET för så otroligt mycket!

Jag har blivit vän med känslan av att jag faktiskt har åstadkommit något fantastisk, att jag har transformerat min kropp och INSPIRERAT många längs vägen.

JAG ÄR GRYM, jag kommer att gå upp på scen inte bara 1 gång utan 2 gånger och stråla av lycka. Där och då kommer jag njuta av att jag får vara stolt över min prestation.

Där och då når jag mitt mål. MAGISKT!

17 resp 24 dagar kvar!!!!!

En liten sneakpeak på formen och bikinin. Bara en sån sak att känna stolthet över den här bilden att se på sig själv och vara nöjd. Ni får inte se den i färg då jag håller det hemligt tills tävlingsdagen.

 

 

IMG_5160-0.JPG

Likes

Comments