Fredag och sista arbetsdagen för denna vecka. Nästa är en lugnare vecka då det är höstlov, så öka lite mer, och gör något för att utmana dig själv idag.

Utmaningsförslag:

-Gå till gymmet, och satsa på ett PB, förbered dig mentalt redan nu och visualisera hur du lyckas, så ska du se att du gör det.

-Ta tag i springningen, det går hur bra som helst att springa trots att det är lite snöflingor på marken, ta det försiktigt bara. Men att starta idag gör det hela ännu bättre eftersom det är en större utmaning.

-Lägg allt åt sidan när du kommer hem och bara sätt dig i soffan och mys, köp med färdiglagat. Lev i nuet.

-Ring det där samtalet som du dragit på ett tag nu. Det gör både dig och den andre personen gott. Just Do It!!!

-Sätt upp nya mål och skriv ner dem på papper. Bara att flytta tanken och skriva ner det på pappret gör att du tagit det 1a steget mot att nå det. Det blir verklighet först när du ser det skrivet framför dig. Grattis du är nu på väg mot nya mål.

Vilket trappsteg hamnar du på när dagen är slut?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att träna och att få resultat kräver tid, uthållighet, tålamod och att sätta upp mål och delmål.

Den mentala träningen är oerhört viktig, och det är enligt min mening, här de flesta faller med sin träningssatsning. Hur många har inte gett sig fan på att komma i form och att satsa stenhårt. Oftast så kör man igång till 100 % och börjar med att träna 5 pass i veckan. Man kör på i max 7 veckor, sen ger man upp. Oftast kommer det ett hinder på vägen, en hektisk vecka, som gör att man inte hinner träna eller att man blir sjuk och kommer ur rutinerna. Sen är det as svårt att komma tillbaka.

Hur många känner igen sig?

Och varför är det ofta så här det går till med träningssatsningen?

-Jo för att man inte satt tydliga mål åt sig själv, och att man glömmer bort att träna hjärnan, dvs ”Den mentala träningen” som är minst lika viktig som kost och vila i samband med träningen.

Hittade en bra artikel om Mental Träning och bra arbetsmetoder på Hälsosidorna. Kopierar det rakt av, vill ni läsa hela så hittar ni den här

Varför fungera ditt arbete med inre målbilder!

 

Att mental träning och arbetet med målbilder fungerar kan bero på flera saker:

 • Du arbetar helt enkelt hårdare och mer målmedvetet för att uppnå dina mål. Du blir mer motiverad men även mer avslappnad genom dagliga övning och reflektioner, du släpper negativa känslor som prestationsångest, press, rädsla, oro, stress m.f.
 • Upprepande metoder där tilltron är stark ger alltid resultat, detta är känt inom psykologin som ett fenomen! Du använder dig helt enkelt av en positiv hjärntvätt, självhypnos om vi ska vara kategoriska…
 • Ditt inre liv (undermedvetna!) påverkas av dina nya målbilder och tar in dem som redan uppnådda sanningar, och återupprepas i din tysta inre dialog… Ditt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet utan tar dina föreställningar för sant? Ditt inre manifesteras sen även i det yttre!
 • Självkänslan, självförtroendet och tilltron höjs när målbilderna blir verkliga i ditt inre och ger resultat i det yttre, du kommer in i ett flow…
 • Placeboeffekten
 • Arbetsmetoder
 • Vid mental träning inom idrotten så inriktar man sig på två metoder:
  • Grundläggande mental träning: Avslappningsövningar & meditationsövningar
   Muskulär och mental avslappning. Är avstressande. Gör så att kroppen och sinnet får ny energi vilket skapar en grovgrund för din mentala träning. I avslappnat tillstånd har du även lättare att komma i kontakt med dina tankar, känslor och beteenden. Innehåller olika avslappningsövningar, främst muskulär och mental avslappning men även andningsövningar. Du kan använda olika avslappningsband med instruktioner och musik, samt kombinera med olika typer av meditation. Se även Mindfullness. Används vid uppladdning och återhämtning inom idrotten.
   ?
  • Målinriktad mental träning: visualisering & affirmationer – Skapa målbilder 
   Koncentration och fokusering. Du skapa målbilder med hjälp av tanke och känsla tillsammans med inre visualiserade bilder. Använd din inlevelseförmåga (fantasi) och alla sinnen för att se dig i de situationer och händelser du vill uppnå med hjälp av visualisering. Att inte tvivla, utan redan uppleva allt som en sanning är nyckeln till din framgång. Du ska därför ha en positiv attityd för att lyckas.. Du kan även skriva ner positiva affirmationer, läs samt repetera (upprepa) affirmationerna för dig själv. Du använder främst visualisering och affirnmationer för dina målbilder. Andra delar som kan ingå i din träning är självbildsträning för att öka självkänslan, att du arbetar aktivt med olika rädslor, olika koncentrationsövningar samt fokusering på kreativitet och livskvalité.En målbild kan exempelvis vara vad du vill uppnå i en prestation, kanske i en tävlingssituation! exempelvis tiden du ska springa ett lopp på, eller att du ska vinna loppet, men viktigt är även att du upplever känsla när detta sker, hur din kropp känns, och att du flyter fram när du springer…

  Grundläggande mental träning och Målinriktad mental träning används ofta tillsammans. Det är exempelvis lättare att koncentrera och fokusera dina målbilder genom visualisering när du är lugn och avslappnad, och det har visat sig att visualisering kan ha större verkan då. Du når även bäst resultat genom att vara avslappnad och koncentrerad samtidigt har det visat sig! Du ska träna dagligen och var beredd på att det kan ta flera månader innan du uppnår resultat!

   

  Så sätt igång redan nu med dina målbilder. Det ger mer än vad man tror :)

  Skrev för länge sen ett inlägg om målbilder

Likes

Comments

Superbärs kick!

2 dl av Supermix (Garants frysta mix som innehåller blåbär, havtorn, gojjibär, hallon och björnbär)
2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk Korngräs pulver
2 tsk psylliumfröskal
1 msk kokosmjöl
1 kvist basilika

Ja ni vet sedan tidigare att jag är frälst i korngräspulver. Nu vill jag även tipsa om kokosmjöl. Kokosmjöl använder jag främst för att det innehåller mycket fiber. Jag är i stort behov av fiber nu när jag äter så mycket järntillskott pga graviditeten.
Men det är ett bra och nyttigt mjöl att baka med också då det är kalorisnålt men innehåller massor av protein och alla nyttiga essentiella fettsyror.

Try it!

20121021-094121.jpg

Likes

Comments

Kladdkaka (som är klar på 3 minuter!)

1 scopa proteinpulver i choklad
3 tsk kakao
3 tsk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 äggvita

Mixa allt till en smet, konsistensen blir som kladdkakssmet. Stoppa skålen i mikron, under plastlocket. Viktigt,annars blir kladdkakan till muffins.
Kör i ca 20-30 sek.
To die for !

20120930-183519.jpg

Likes

Comments

Magen blir större och större och jag börjar nu först känna att den kan vara ivägen ibland. Men jag är fortfarande väldigt rörlig och oförskämt pigg med massor av energi.

Jag har lättat ned på träningen, nu kör jag bara 2 dagar i veckan och med en ganska låg intensitet. Jag vill nu mest träna för att jag behöver träningen för att må bra samt för att bibehålla musklerna i så stor mån som möjligt.

Ett exempel på ett arm och axelpass:
-Biceps curl i cable 3×15
-Triceps press i cable 3×15
-Preachers curl 3×15
-Triceps pusch i maskin 3×15
-Hammer curl m hantel 3×15
-Triceps press m hantel ovan huvudet, en arm i taget 3×15
-Baksida axlar i cable 3×15
-Militärpress 3×12
-Axellyft åt sidan 3×12

Oftast är det ben, rygg och axlar jag har fokuserat på under graviditeten. Men skönt att få mosa armarna lite granna.
Detta pass ger en härlig kontakt med musklerna samt en ordentlig träningsvärk.

Viktuppgång hittills 6 kg

20121014-135536.jpg

20121014-135601.jpg

Likes

Comments