Vinbärspaj med kokostäcke

Min syster har bakat en underbar vinbärspaj med kokostäcke. Så fantastiskt att kunna plocka bär i trädgården och göra en underbar paj. Smakar fantastiskt med lite vaniljglass.

Ingredienser:

Pajdeg botten:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
1 - 2 msk iskallt vatten

Fyllning:
Ca 500 g vinbär i detta fall röda men går bra med svarta.
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Kokostäcke:
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokosflingor

Gör så här:

Börja med skalet:

1. Skär smöret i små bitar.

2. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.

3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter). Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.

4. Sätt ugnen på 175 C.

5. Gör fyllningen: Blanda bär, socker och potatismjöl i en skål och fördela bären i pajskalet.

6. Gör kokstäcket: smält smöret i micron eller i kastrull. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke och rör sedan försiktigt ner kokos och det smälta smöret. Bred sedan kokostäcket över bären.

7. Grädda mitt i ugnen 25-30 min, tills kokostäcket har fått fin färg.


  • Paj

Gillar

Kommentarer