Vanilj muffins/bullar

Är detta muffins eller bullar? Hastbullar brukar de kallas. Jag gör gärna med vaniljfilmjölk eller yoghurt i degen för då blir det lite lätt vaniljsmak på degen också inte bara den underbara vaniljkrämen ovanpå. Perfekt när du vill göra något snabbt och gott.

Ingredienser: 20 bullar

1,5 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3,5 dl filmjölk med vaniljsmak

Fyllning
1,5 -2 dl färdigblandad vaniljmarsankräm

Pärlsocker till garnering.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.

3. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp in det i mjölblandningen.

4. Tillsätt filmjölken och blanda till en fin och kladdig deg.

5. Fördela degen i 20 muffinsformar. Tryck till och gör ett hål i mitten av varje muffinsform för vaniljkrämen.

6. Blanda ihop marsankrämen och lägg en liten klick i varje bulle.

7. Garnera degen med pärlsocker. Lägg inte pärlsocker på marsankrämen.

8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Då ugnar skiljer sig från varandra kolla så de inte blir brända utan får lagom färg både över och under.

9. Frys in de som inte äts upp samma dag då de är godast nybakade.

Gillar