Tunnbröd som gräddas i stekpannan

Grädda i stekpanna är riktigt smidigt då du inte behöver värma ugnen. Du får snabbt nygräddat tunnbröd som smakar underbart.

Receptet ger 4 bröd.

Ingredienser:

2 msk smör (rumsvarmt) eller olja

2,5 dl vetemjöl

0,75 tsk bakpulver

1,5 krm salt

1 dl mjölk

Gör så här:

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.

2. Blanda ner mjölken och blanda till en fin deg.

3. Dela degen i 4 och platta till dem till runda kakor knappt 1 cm tjocka. Gör du tunnare går det fortare.

4. Grädda dem i en gjutjärnspanna ( går bra med annan stekpanna också men blir bäst i gjutjärn) det får inte vara för varmt medelvärme eller något lägre. Stek tills de får färg och blir lite bubbliga på båda sidorna.

Servera dem gärna lite varma med smör eller som små tunnbrödsrullar med valfritt innehåll.

Gillar

Kommentarer