Semmelkladdkaka

Idag är ju stora semmeldagen och eftersom jag älskar kladdkakor så har jag testat Semmelkladdkaka. Underbart god och söt blev den. Smakar verkligen som en semla. Jag tog dock lite mindre med grädde än recepten jag läst och tyckte att det blev alldeles lagom.

Här kommer receptet om du vill testa denna underbara kladdkaka.

Ingredienser:
150 g smör
100 g riven mandelmassa
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 dl vetemjöl
3 st ägg

Garnering
Grädde, vispad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smöra och bröa en form 24 cm
3. Riv mandelmassan
4. Smält smöret i en kastrull ta sv från plattan och låt svalna lite. Häll i den rivna mandelmassan. Blanda i strösocker, vaniljsocker och kardemumma, blanda noga.
5. Blanda sedan i mjöl och salt och till sist äggen. Blanda tills du får en fin smet.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
7. Vill du garnera fint med grädden på kakan så låt kakan svalna helt i några timmar. Tycker du som jag att kladdkaka är så gott när den fortfarande är lite ljummen så ta en bit och sedan en klick grädde på din bit och njut.

Gillar

Kommentarer