Mazarinkladdkaka

Idag är det mazarinens dag såg jag. Då måste jag tipsa om denna goda kladdkaka.
Tycker ni som jag att kladdkakor är fantastiskt gott och samtidigt tycker om mitten på mazarinerna så får ni inte missa denna. En härlig kladdig kaka med smak av mazarin.

Ingredienser:
Kakan:
150 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma (går att ta bort)
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör
1 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
ca. 1 msk vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter 24 cm i diameter
2. Smält smöret till kakan i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna något. Blanda i övriga ingredienser till kakan och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i den bröade formen.
4. Börja med fyllningen. Riv mandelmassan och se till att smöret är lite mjukt (jag värmde det några sekunder i micron). Blanda smöret och mandelmassan till en jämn klump. Tillsätt ägget och rör till en slät smet.
5. Lägg fyllningen i mitten och platta till det något.
6. Grädda kakan mitt i ugnen 25-35 minuter. Beroende på vilken ugn du har och hur kladdig du vill ha kakan. Ha koll så kakan inte blir för brun.
7. Låt kakan svalna.
8. Blanda ihop glasyren. Blanda ihop ingredienserna och häll över kakans mitt. Blir glasyren tjock tillsätt mer vatten och för lös ta mer florsocker.
Låt stå i kylskåp till servering.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Elmivass
Elmivass,
itismadeby
itismadeby,
Jag älskar mazariner o kladdkaka så kombinationen låter livsfarlig 😊
nouw.com/itismadeby