Kardemummaskorpor

Spröda kardemummaskorpor är perfekt att ha till fikat. De håller bra så du kan ha dem i en burk på bordet.
Det är gott till kaffet, mjölken eller kanske nyponsoppan.
Jag hittade detta recept med bakpulver på Lindas bakskola.

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma stött
75 g smör, rumsvarmt eller värm i micron
1 dl mjölk
1 ägg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker, kardemumma och salt i en bunke. Blanda noga.
3. Blanda ner smöret, lättast är om du tar lite smör i taget. Det ska inte vara några stora smörklumpar när du blandat klart.
4. Vispa ihop mjölk och ägg i en annan bunke.
5. Häll i mjölkblandningen i bunken med mjöl och blanda snabbt ihop till en deg.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela i 2 och gör två runda längder ca 30 cm som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen ca15 minuter. Ta ut plåten och låt svalna lite innan du skär bitar ca 30 st.
8. Sätt ugnen på 150 grader.
9. Lägg skorporna med snittytan uppåt och in i ugnen grädda 30-40 minuter. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan något låt dem få ligga kvar på plåten och svalna så att de blir riktigt torra.

Gillar

Kommentarer