Jordgubbspaj

Jordgubbar och paj är en underbar kombination. Det går lika bra med frysta som färska jordgubbar. Du behöver inte tina jordgubbarna men då tar det något längre tid i ugnen jämfört med färska. 

Smakerna ger en känsla av sommar såhär när hösten kommit på allvar. 

Ingredienser:

0,5 liter jordgubbar

1 msk socker

0,5 msk potatismjöl

Smuldegen:

50 g smör

1 dl vetemjöl

0,5 dl havregryn

1 dl strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Lägg jordgubbarna i en form så att de täcker botten. Häll 1 msk socker och potatismjöl över jordgubbarna.

3. Se till att smöret är rumsvarmt. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen. Ska gärna vara lite klumpar i degen. Lägg det över jordgubbarna.

4. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Pajen ska ha fått lite färg.

  • Paj

Gillar

Kommentarer