Grova vaniljscones

Jag är inte alltid så förtjust i scones men dessa blev riktigt goda. Jag hade lite fil med vaniljsmak som blivit över och då gjorde jag dessa till helgfrukosten. En lätt vaniljsmak fick de och så valde jag att använda lite grahamsmjöl men du kan ta vetemjöl istället om du vill.
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl filmjölk med vaniljsmak, går bra med yoghurt också.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt smör i små bitar och nyp in det i degen. Dvs fördela smöret i mjölet med fingrarna.
4. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en slät deg.
5. Dela degen i 2 bitar och gör två bullar ca 15 cm i diameter. Som du lägger på plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och skär ett kryss på varje bulle.
6. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills brödet fått en fin färg.
7. Avnjutes gärna direkt, lite ljummen.

  • Matbröd

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Hannaeka
Hannaeka,
Ååååh guuu det måste jag verkligen prova!
nouw.com/hannaeka
Millasmat
Millasmat,
Gör gärna det. Blir lite roligt. 😊
nouw.com/millasmat
emma Engström,
Aldrig testat scones med vanilj, spännande! 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
Millasmat
Millasmat,
Ja testa gärna. Jag tycker de blev lite roligare.
nouw.com/millasmat