Fudge brownie

Denna fudge brownie är en mjuk, seg och kladdig brownie med härlig chokladtryffel som smälter i munnen. En fantastisk chokladbomb, mums!
Ingredienser :
Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad (går bra att bara ta mörk choklad)
100g mörk choklad
Brownie:
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,25 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Gör först tryffeln som ska vara ovanpå kakan.
Värm grädden i en kastrull på spisen. När den nästan kokar ta av den från plattan och lägg i chokladen gärna i mindre bitar. Rör tills chokladen smällt. Ställ undan kastrullen men i rumstemperatur.
2. Gör kakan. Sätt ugnen på 160 grader.
3. Ta fram en ugnsfast form gärna 20*20 cm eller liknande. Smöra kanterna och lite ner på botten. Klipp till och lägg i ett bakplåtspapper i botten. Det fastnar då smidigt i smöret.
4. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta av från plattan och blanda i strösocker, kakao och vaniljsocker. Blanda noga.
5. Blanda ner ägg och vetemjöl till du har en bra smet.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
7. Låt kakan svalna. Vänd sedan kakan upp och ner på ett fat eller liknande. Ta bort bakplåtspappret och bred tryffeln ovanpå. Är tryffeln för rinnig ställ in den en liten stund i kylen.
8. Låt kakan stå ca en halvtimme i kylen så att den stelnar och du kan skära i den. Servera den gärna rumsvarm.

Gillar

Kommentarer

NärLivetVänderBlad