Enchilladas med köttfärs

Enchiladas är något vi ofta gör här hemma. Det är perfekt att göra om du fått köttfärssås över dagen innan. Det går att variera hur starkt du vill krydda så vi brukar göra några svagare kryddade och några starkare så det passar hela familjen. Jag brukar inte mäta upp ingredienserna utan tar på känsla så det blir lite vaga mått.

Ingredienser:

Köttfärssås så mycket som blev kvar (mindre än 500 g)
1 burk kidneybönor
Enchiladaskryddor hittar du i texmex hyllan
Lite riven ost
Tacosås eller salsasås ca 1-3 msk.
1 paket tortillasbröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200-225 grader

2. Blanda köttfärssås med kidneybönor och färdiga enchiladaskryddor, (smaka av så det blir lagom starkt) i en stekpanna. Värm ihop köttfärsröran.

3. Ta tortillasbröd och lägg en klick köttfärsblandning på den och rulla ihop. Lägg i en ugnsform med skarven nedåt. Lägg flera bredvid varandra.

4. Strö ost och tacosås över brödrullarna.

5. Gratinera i ugnen tills osten fått färg.

Servera med sallad, gräddfil och tacosås.

Gillar

Kommentarer

Filippatipsar
Filippatipsar,
Brama
Brama,
Ser jättegott ut, måste testa!
nouw.com/brama