Bullar med kanelfyllning

Släta bullar med kanelfyllning, ett enklare sätt att baka kanelbullar. Det är smidigt att bara rulla bullar och fylla dem med god kanelfyllning. Var bara försiktig när du tar ut dem ur ugnen då fyllningen är väldigt het då så du inte bränner dig i munnen när du vill äta en alldeles nybakad bulle.
Ingredienser: 24 st
150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 dl strösocker
10-12 dl mjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
Till pensling
1 ägg
Pärlsocker
Gör så här:​
1. Smält smöret i en kastrull. Häll sedan på mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölk och smör blandningen i bunken och och blanda tills jästen löst sig.
3. Blanda i salt, socker, kardemumma och nästan allt mjölet. Bearbeta degen och tillsätt mjöl tills degen släpper bunken.
4. Låt jäsa 30 minuter under duk.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite. Dela upp degen i 24 bitar och gör runda bollar av bitarna. Lägg bullarna på plåtar med formar eller bakplåtspapper på.
6. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader
7. När bullarna jäser blanda ihop ingredienserna i fyllningen.
8. Gör ett hål i mitten av bullen med fingret. Behöver inte vara så djupt men du ska få plats med lite fyllning. Lägg kanelfyllning i hålet.
9. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö pärlsocker över bullarna. In i ugnen i ca 8 - 10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler en stund innan du äter dem då fyllningen blir väldigt varm.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det ska jag prova nästa gång
nouw.com/stenhagenbettan