Bröd i långpanna

Hoppas allt är bra med er.
Här är det full fart så inte alltid lätt att hinna baka så mycket. Men lite mer matbröd har det blivit.

Ett saftigt bröd med rågsikt som gör att brödet håller sig saftigare lite längre. Annars påminner det lite om tekakor. Mums!

Ingredienser:
50 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 påse torrjäst
6 dl rågsikt
Ca 6 dl vetemjöl

1. Blanda ihop rågsikten, salt och torrjäst i en bunke. Låt stå en liten stund.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten och värm till den temperatur som anges på torrjästpåsen (37 grader).
3. Häll degspadet över mjölblandningen och arbeta samman för hand till en slät deg. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta in det tills degen släpper bunken.
4. Täck med bakduk och låt jäsa, minst 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda lite. Tillsätt mer mjöl om det behövs men tänk på att för mycket mjöl ger ett torr och tråkigt bröd. Dela degen i två och tryck ut varje del på bakplåt med bakplåtspapper. Skär brödet i bitar helst med en pizzadelare men funkar med kniv. Och nagga brödet med en gaffel eller nagg.
7. Låt dem sedan jäsa ca 30 min på bakplåten.
8. Grädda mitt i ugnen tills brödet fått fin färg ca 10-12 min beroende på ugn.

Frys in det du inte äter upp direkt för detta bröd är fantastiskt gott nybakat.


  • Matbröd

Gillar

Kommentarer

Susann,

Så goda de ser ut 😍

zinnie.se
Millasmat
Millasmat,

Tack snälla! De blev jättegoda.

nouw.com/millasmat