Jag sitter lutad mot den gul/vita klassrumsväggen, halvsovande ögon. Jag hör SO lärarens röst i bakgrunden av Luduvico Einaudi som spelas i mina hörlurar. Jag ser hur min lärare menande försöker engagera den trötta klassen med handrörelser och energi. Jag funderar på saker som vad det är för väder ute, hur min lärare matchat sin skjorta med sin pullover och allt annat vad jag behöver fundera på, men framförallt har alltid en ständig längtan härifrån - en längtan efter något bättre. Samtidigt sitter ånger och dåligt samvete och gnager inom mig för den stackars SO läraren som gör allt för att vi ska lära oss om Siddhartas väg till Buddha men som vanligt tar tröttheten över. Jag sitter och spekulerar med mig själv om vad som är bättre och när jag ska det. Jag sitter med den konstanta strävan efter något bättre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Även om jag älskar att skriva och litteratur, är fortfarande mode en av mina stora intressen. Något som jag veeerkligen diggar är "chica" outfits och kläder. Den bilden jag har av chic är följande men vad jag förstått kan det variera lite och är ganska svår att beskriva. Jag skulle beskriva stilen chic som ren, hel, kvinnlig fast med en twist vilket i mitt fall är en rock twist... Jag fastnade för stilen (så som jag uppfattade den) när jag såg Victoria beckan gå med chica kostymbyxor (hela hennes klädmärke är rätt chict enligt mig) eller Kate Moss med silkes skjortor och scarfs. Jackie Kennedy var även väldigt chic, vad jag hört så kom till och med ordet "chic" efter henne...

Likes

Comments

Förbered dig på överanalys...

När du läser detta quote; "It´s 2017, why do I still need to charge my phone?" vad tänker du då? Jag måste erkänna att jag tyckte det var rätt kul när jag scrollade genom det i feedet, jag smålog lite men det var inget mer med det. Men meningen fastnade på mitt minne och jag repeterade den flera gånger i mitt huvud och ju mer jag tänkte på det ju mindre gillade jag den. Jag fick en motargumentare med i tanken som sa "för att DU inte uppfunnit en mobil du inte behöver ladda." Som vanligt lämnar vi över ansvaret till alla andra och ställer krav hit och dit. Utöver quotet i sig är det skrämmande läskigt hur ofta man förväntar sig saker på andras bekostnad hela tiden istället för att ta saker i egna händer. Som tillexempel - du förväntar dig att det ska poppa upp en ny, smart mobil efter ditt behov. Eller du förväntar dig att din stackars NO lärare ska rätta 20 biologiprov på 4 sidor på 2 dagar. Du förväntar dig att det ska stå middag på bordet varje dag. Sjukt ändå..?

Likes

Comments

Feminism är någonting som i mina ögon framförallt nu på senaste tiden blivit "trendigt" att vara, genom att kalla sig själv feminist uppfattas man ofta som smart med bra åsikter, håller du med? Jag diggar som fan att feminism blivit något hippt men när de så kallade feministerna uträttar ofeministiska gärningar gång på gång har trenden skapat en negativ effekt.

Med det menar jag någonting så väldigt simpelt och väldigt vanligt bland tjejer i detta fall; skitsnack. Skitsnack från dom som kallar sig feminister om andra tjejer i form av orrestämplingar hit och dit och skitsnack överlag som inkluderar ditten och datten. Är inte det något av det mest ofeministiska man kan göra? Snacka illa om andra tjejer? Då menar jag framförallt de tjejer vi dömmer efter 15 sekunder, efter deras utseende eller något vi har hört. Du trycker alltså ned en annan tjej för vilken anledning? Fine om du vill kalla henne orre efter hon haffat 3 killar samma kväll men kalla dig fan inte feminist då och säg inte att du står för att förbättra kvinnors förutsättningar i samhället när du precis stått och tryckt ned henne. Förstår du vad jag menar? För mig innebär en stor del av feminismen girlpower och om du håller på med orrestämplingar och liknande har du en lång bit att gå.

Som summan av kardemumman - ta reda på vad det innebär att kalla sig feminist innan du tar cred.

Likes

Comments

(obs: Min krönika har överdrivits, dramatiserats och en del påhittat)

Varje dag när jag sätter mig på lunchen och kollar runt i resten av matsalen ser jag endast tjejer från både högstadiet och gymnasiet som är vackra som dagar, smala som vidjor och Skira som nyutsprungna rosor. Jag kollar ner på min egen och mina kompisars tallrikar där det ligger några salladsblad och den veganska kyckling look aliken. Inga kolhydrater för det har vi fått för oss är ohälsosamt, det vita brödet ligger också i soptunnan och ett glas mjölk står inte ens framför oss längre. Jag sväljer salladen tillsammans med vettet men hjärtat stannar i halsgropen. Vi går runt med våra feministiska åsikter och datorn i famnen och säger till oss själva att vi har huvudet på skaft, samtidigt är vi så dumma att vi faller för idealen dag ut och dag in.

Jag låtsas gå runt på dagarna med den konstanta strävan efter något orealistiskt ideal på tom mage, men så fort jag kommer hem och stänger dörren bakom mig öppnas en ny värld. Jag kan äta vad jag vill utan att någon lägger sig i, att någon påpekar eller bryr sig för fem öre. Det är där problemet sitter. Helst av allt vill jag slänga i mig pasta och vitt bröd på lunchen. Jag och mina vänner vet mycket väl om att vi är femton år och kan äta vad som helst i rimlig mängd och det kommer knappt skrapa på ytan. Men sätter man sig ner med en tallrik potatis känner man direkt blickarna som bränner i nacken. Det är en fasad som ska åka på så fort du sätter din fot i matsalen. På väggarna står det uppmålat “ÄT MAT, MEN ÄT FÖR I HELVETE INTE MAT” med stora röda bokstäver.

Jag säger till mig själv, tappa inte huvudet nu, du klarar dig tills du kommer hem. Men rent av vill jag stoppa tiden och gå fram till varje tjej på denna skola som tillsammans med mig fallit för denna hets. Få henne förstå att detta tankesätt är helt sjukt, vilket hon antagligen tycker är klart som korvspad men tyvärr inte tillräckligt modig för att strunta i. Eller plinga i mitt vattenglas och fråga varifrån denna extremt tydliga mall för hur den perfekta tonårstjejen ska vara egentligen kommer från. Hur enkelt det är att rasa ihop som ett korthus eller falla som en fura av denna konstanta hets i flera led vi utsätts för dagligen. Ska jag behöva bry mig om något så onödigt som detta nu också? Kan vi inte hand i hand bara gå fram till den där skålen med pasta och sluta tramsa?

Likes

Comments

Hej igen kära läsare, det var nu ett tag sedan. Mitt bloggande i tidigare dagar har sett ut på så vis att jag, som min vän så fint sa, lagt ut en "bättre version av verkligheten". Jag har delat med mig av vilka kläder jag tycker är snygga och 20% av min bättre vardag. Det jag vill säga är att du kan hitta mycket bättre versioner av mode och mycket intressantare liv på större, bättre bloggar eller modehemsidor. Så jag vill nu inviga ett nytt kapitel på min blogg där jag reflekterar över frågor jag tycker är intressanta - dvs ej om tröjan är finare i lila eller blått... Jag älskar att skriva och skulle tycka det var kul och dela med mig av mina texter. En skillnad från förr kommer även vara mindre uppdatering, förbered er inte på ett inägg varje dag då det aldrig kommer hålla för mig. Jag hoppas ni ser fram emot detta kapitel lika mycket som jag gör. Många kramar från Milla.

Likes

Comments

Shieetttt, tänk dig denna garderob, hur sjuk? Jag älskar den lite mer "äldre" varianten av dom finfina märkena, de lite tantigare prylarna, dom känns så luxury haha. Accessoarerna i sig skulle typ en 60 årig över-överklass kvinna ha på sig men tänk dom med resten av outfiten avslappnad och simpel, så ballt.

Likes

Comments

Gm, här om dagen var nämligen jag med min 9 åriga syster på förmiddagen. Hon skulle klippa sig så vi käkade lunch på torget men jag hade skev tidsuppfattning så vi var där en och en halv timma för tidigt. Så vi gick ner till vattnet och gick en liten promenad. Klockan var runt 2 och solen var redan påväg ned så det var drittekallt. Sedan tvingade jag henne att ta några bilder på mig vilket hon avskyr och gjorde det lite halvdant så Lidingö på andra sidan hamnade på sned. Men vad gör det när man har ett par röda läderbyxor? Skoja. Tänkte ha dom på Nyår imorgon tillsammans med ett par gråa sneakers och en svart tröja från Kwoshare (ni får se den imorgon). Aja, nu ska jag iaf till torget igen för att käka lunch med Tanya och Tyra så hörs imorgon.

Likes

Comments